Vaasan kaupunki - Vasa stad

Sandö får en ny terrass och en vattenpark – kaféföretagare valdes utgående från anbud

Dela

Ny hyresgäst till kaféet på Sandö söktes under våren. Samtidigt erbjöds en möjlighet att arrendera strand- och vattenområdet invid byggnaden. Inom den utsatta tidsfristen lämnades totalt fem anbud in, av vilka det bästa bedömdes vara det som Sisäsataman Terassi Oy gav.

Konceptet Hietasaari Beach Club, som vann anbudsförfarandet, är en helhet som koncentrerar sig på vattensport. Vid stranden anläggs en ny flytande vattenpark, som väntas bli klar till juli. På Sandö kan man under sommaren hyra både SUP-bräden och kajaker. Även kaféets utbud kommer att breddas och framför det på sandstrandssidan byggs en ny terrass.

– Till vår glädje fick vi flera anbud gällande att utveckla Sandö kafébyggnad och serviceutbudet i dess närområde. I det anbud som vann hade man klart tänkt längst och även i fråga om hyresnivån var det bland de bästa. Vi tror att de tjänster som bjuds ut till invånare och turister kommer att bli betydligt bättre än de tidigare, konstaterar kommunteknikdirektör Jukka Talvi.

Kafébyggnadens toalett-, dusch- och omklädningsrum kvarstår i allmän användning. Utrymmena är öppna enligt kaféets öppettider, åtminstone under tiden 1.6–31.8 dagligen kl. 10–18. Kaféet svarar för städningen och utrustningen av dem.

Årshyran och –arrendet för det vinnande anbudet är 2800 € och hyrestiden är fem år, varefter avtalet fortgår så att det gäller tills vidare. Mera information om villkor och den ordnade konkurrensutsättningen finns på adressen: https://www.vaasa.fi/sv/aktuellt/hyresgast-sokes-till-cafebyggnaden-pa-sando/

Kontakter

Direktör för kommunalteknik Jukka Talvi, +358408311550, jukka.talvi@vaasa.fi

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum