Vaasan kaupunki - Vasa stad

Saneringen av Storvikens båthamn blir färdig till midsommaren

Dela

Renoveringsarbetena i Storvikens båthamn blir färdiga till midsommar då slutgranskningen kan göras efter monteringen av den sista bryggan. Avlägsnandet av bryggorna som var i dåligt skick förbättrar säkerheten i båthamnen och det allmänna intrycket.

Storvikens båthamn. Foto: Vasa stad
Storvikens båthamn. Foto: Vasa stad

Storvikens båthamns allmänna framtoning har förbättrats då de gamla bryggorna har bytts ut mot nya och den grunda hamnbassängen har muddrats så att den blivit djupare. Saneringen som inleddes i fjol är äntligen snart färdig.

- Vår strävan är att slutgranskningen av bryggorna görs under midsommarveckan så att de kan användas på midsommaren, säger Kommunteknikens serviceansvarige Jarmo Latvala.

De nya bryggorna förbättrar den allmänna framtoningen

Vid saneringen av båthamnen byggdes fem nya båtbryggor på samma platser där de gamla revs. I rivningsskedet har man återvunnit allt material som varit i tillräckligt bra skick och försökt använda det på nytt.

Muddringen av båthamnen var efterlängtad, eftersom hamnbassängen tidigare var relativt grund till följd av dess skyddade läge. Totalt har cirka en halvmeter muddrats bort i hamnbassängen, så att normaldjupet är cirka ett par meter. Muddringsmassorna har förts till Solbacken-området invid Alskatvägen.

I samband med saneringen förnyas även belysningen och kameraövervakningen i båthamnen samt övervakningsbåset på området.

Liten fördröjning i saneringen

Saneringen av båthamnen blev försenad med några veckor på grund av förhållandena.

- Havsvattnet var exceptionellt högt flera månader på vintern och bryggleverantören hade därtill brist på vissa material på grund av världsläget.

Båtplatsägarna i Storvikens båthamn har erbjudits en motsvarande plats någon annanstans under saneringen.

Nyckelord

Kontakter

Serviceansvarig Jarmo Latvala, Vasa stad, tfn 040 761 5572, jarmo.latvala(at)vasa.fi

Bilder

Storvikens båthamn. Foto: Vasa stad
Storvikens båthamn. Foto: Vasa stad
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum