Espoon kaupunki - Esbo stad

Sankaripölyttäjät saapuvat Talomuseo Glimsiin

Jaa

Pörheät kimalaiset, ahkerat mehiläiset, sähäkät kukkakärpäset ja näyttävät perhoset, muun muassa nämä kuuluvat meille elintärkeisiin pölyttäjiin. Talomuseo Glimsissä 1.6.2021 avautuva Sankaripölyttäjät-näyttely esittelee monipuolisesti pölyttäjiä ja antaa vinkkejä, miten voisimme pitää jatkossa parempaa huolta näistä hyönteisistä.

Mehiläisten hoitoa Talomuseo Glimsissä, kuva: Aino Osola, KAMU
Mehiläisten hoitoa Talomuseo Glimsissä, kuva: Aino Osola, KAMU

Isolle osalle kasveista pölyttäjien rooli on ratkaiseva, koska ilman niitä ei kehity siemeniä ja satoa. Yli kolme neljäsosaa maapallon tärkeimmistä ruokakasveista on osittain riippuvaisia eläinpölytyksestä. Ilman pölyttäjiä ruokapöydiltämme puuttuisivat esimerkiksi marjat, hedelmät, monet vihannekset, pähkinät, kahvi ja kaakao.

Talomuseo Glimsin Sankaripölyttäjät-näyttelyssä perehdytään Suomen eri pölyttäjiin, niiden elinympäristöihin ja annetaan vinkkejä pörriäisten auttamiseen. Mehiläistarhauksen ja hunajantuotannon historiaan 1940–1980-luvuilla tutustutaan uusmäkeläisen mehiläishoitajan Viljo Hartmanin esineistön kautta.

Näyttelyn teemat näkyvät näyttelyn aikana myös Glimsin pihapiirissä. Museoalueella hoidetaan mehiläisiä, kasvimailla kasvaa monipuolisia perinnekasveja, voikukat saavat kasvaa vapaasti ja risukasoja jätetään pihan reunoille hyönteishotelleiksi.

Talomuseo Glims on osa KAMU Espoon kaupunginmuseon museoperhettä. Glims on KAMUn kestävän kehityksen pilottikohde, joten museossa keskitytään ympäristöteemoihin vuosina 2020–2025.

Sankaripölyttäjät
1.6.2021–10.10.2021
Talomuseo Glims
Glimsintie 1
espoonkaupunginmuseo.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aino Osola
Talomuseo Glims / KAMU Espoon kaupunginmuseo
museolehtori
046 877 3620
aino.osola@espoo.fi

Jonna Pennanen
KAMU Espoon kaupunginmuseo
markkinointi ja viestintä
040 509 2365
jonna.pennanen@espoo.fi

Kuvat

Mehiläisten hoitoa Talomuseo Glimsissä, kuva: Aino Osola, KAMU
Mehiläisten hoitoa Talomuseo Glimsissä, kuva: Aino Osola, KAMU
Lataa
Talomuseo Glims, kuva: Jonna Pennanen, KAMU
Talomuseo Glims, kuva: Jonna Pennanen, KAMU
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

KAMU Espoon kaupunginmuseo on kulttuurihistoriallinen museo, joka vaalii, tutkii ja tallentaa Espoon alueen historiaa, asukkaiden tarinoita ja kulttuuriperintöä. KAMUn museoperheeseen kuuluvat KAMU Näyttelykeskus WeeGeellä, Talomuseo Glims, Huvilamuseo Villa Rulludd, Koulumuseo Lagstad ja Saaristomuseo Pentala. KAMU Espoon kaupunginmuseo on perustettu v.1958.

www.espoonkaupunginmuseo.fi | www.kulttuuriespoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 9.6.20219.6.2021 22:28:12 EEST | Tiedote

Oppimateriaali maksuttomaksi syksyllä 2021 Espoon lukioissa aloittaville opiskelijoille Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti, että oppivelvollisuuslain soveltamisalaan kuuluvien opiskelijoiden lisäksi lukion tarjoamat oppimateriaalit ovat maksuttomia seuraaville, lukuvuonna 2021-2022 lukiokoulutuksen aloittavilla opiskelijoille: Opiskelija on opiskellut lukuvuonna 2020-2021 lukiokoulutukseen valmentavassa koulutuksessa, ammatilliseen koulutukseen valmentavassa koulutuksessa tai perusopetuksen lisäopetuksessa. Opiskelija on suorittanut perusopetusta lukuvuoden 2020-2021 aikana ja ollut sen jälkeen ilman opiskelupaikkaa. Opiskelija on opiskellut perusopetukseen valmistavassa opetuksessa lukuvuonna 2020-2021 Oppimateriaalin maksuttomuus on voimassa sen kalenterivuoden loppuun saakka, jolloin opiskelija täyttää 20 vuotta tai sitä ennen saa toisen asteen tutkinnon valmiiksi. Opintojen tulee edetä henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti. Maksuttomuusaikaa ei voi pidentää. Åbe

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme