Vaasan kaupunki - Vasa stad

Sanna Bondas har valts till ny kultur- och biblioteksdirektör i Vasa

Dela

Vasas kultur- och idrottsnämnd valde filosofie magister Sanna Bondas till ny kultur- och biblioteksdirektör från 1.8.2022.

Foto: Sanna Bondas.
Foto: Sanna Bondas.

För närvarande är Sanna Bondas tf kultur- och biblioteksdirektör. Hon har arbetat vid Vasa stads kultur- och bibliotekssektor sedan år 2012, som kulturdirektör och kulturchef.

Bondas är till sin utbildning filosofie magister och musiker (YH). Vidare har hon avlagt specialyrkesexamen i ledarskap och företagsledarskap. Bondas har en utmärkt och bred kännedom om kultursektorn samt om kommunalförvaltningen och hon har en bra vision om hur biblioteks- och kulturverksamheten kunde utvecklas. Intervjugruppens val var enhälligt.

Kultur- och biblioteksdirektören svarar vid Vasa stads bildningssektor för kultur- och bibliotekstjänsterna, verksamheten vid och utvecklandet av dem samt är föredragande vid kultur- och idrottsnämnden. Hen leder också det regionala utvecklingsuppdraget i enlighet med biblioteksförordningen samt den allmänna kulturverksamheten som helhet.

Behörighetsvillkoren för biblioteksdirektören har fastställts i lagen om allmänna bibliotek och de omfattar också behörighet som chef för kultursektorn.

Tjänsten som kultur- och biblioteksdirektör söktes i mars av tre personer, och av dem kallades två till intervju.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Sanna Bondas.
Foto: Sanna Bondas.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum