Sanna Rahkonen jäi mitallisijoilta nuorten kokkien MM-kilpailuissa
Saksan Frankfurtissa järjestetyssä nuorten kokkien MM-kilpailussa nähtiin erinomaisia, kovatasoisia suorituksia. Mainiosti Suomea edustanut Sanna Rahkonen Oulusta taisteli mitalisijoista eriomaisen keittiöhygienian, töiden organisoinnin ja taloudellisuuden osalta. Kuitenkin hiekanjyvät mustissa torvisienissä tuottivat miinuspisteitä, jonka johdosta mitalitaisto jäi harmittavasti muiden hoidettavaksi.
La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs -järjestö organisoi joka vuosi kansainvälisen Le Jeunes Chefs Rôtisseurs kilpailun. Kilpailussa osanottajat suunnittelevat kolmen ruokalajin menun heille osoitetusta ruokakorista. Menu valmistetaan neljälle, sisältäen alku-, pää- ja jälkiruoan. Tänä vuonna pakollisina raaka- aineina olivat kokonainen taimen, meriantura, karitsankaree ja lonkkapaisti, artisokka, herneenpalkoja sekä tuore mango.
Raaka-aineista meriantura ja tuore artisokka olivat Rahkolalle uusia. Keittiötyöskentely, erityisesti hygienia ja taloudellisuus toivat pisteitä ja kehuja hänelle. Pääruoka muodostui karitsankareesta, lonkkapaistista, artisokasta, mustista torvisienistä. Menun kruunasi mango.
”Kilpailu oli todella antoisa. Oli hienoa tutustua uusiin ihmisiin ympäri maailman, saada uusia ystäviä ja jakaa kokemuksia 100-vuotiaasta kotimaasta heidän kanssaan. Voin lämpimästi suositella kilpailuihin osallistumista nuorille ammattilisille”, iloisesti hymyillen Sanna kannustaa. Tammikuussa 2017 Oulun SM- kilpailuissa hänet valittiin selvin numeroin edustamaan Suomea Australiaan, viime hetkillä kilpailu jouduttiin kuitenkin siirtämään Saksan Frankfurtiin.
Kilpailuista oppia ja kokemusta nuorille ammattilaisille
23-vuotiaan Sanna Rahkosen valmentajana ja tukena paikan päällä toimi keittiömestari, Vice Conseiller Culinaire Esa Koppelo Oulusta. Opetusneuvos, Conseiller Culinaire Martti Lehtinen, toimi kilpailun makutuomaristossa. Hän on tehnyt mittavan uran myös kansainvälisten kilpailujen tuomarin tehtävissä.
Nuorten kansainvälinen kokkikilpailu on yhden merkittävimmän kansainvälisen gastronomisen järjestön, La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs’in, järjestämä. Kilpailun tavoitteena on rohkaista nuoria ammattilaisia ja antaa heille mahdollisuus kehittää taitojaan.
Suomalaiset ovat menestyneet kansainvälisessä Jeunes Chefs Rotisseurs MM-kilpailussa aiemminkin. Vuonna 2005 Arto Rastas voitti Bermudassa järjestetyn kilpailun ja Lasse Koistinen toi kultaa Yhdysvalloissa järjestetystä kilpailusta vuonna 2010. Mikko Kautto tuli kolmannelle sijalle vuoden 2006 kilpailussa Australiassa. Laura Virolainen voitti hopeaa 2015 Unkarin Budapestissä.
Suomessa La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Paistinkääntäjät ry, on merkittävin gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on edistää alan ammattilaisten ja harrastajien yhteistyötä, vaalia ja edistää kansallista ruokakulttuuria sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä.
Järjestö järjestää vuosittain kansallisen nuorten kokkien kilpailun, jonka voittaja pääsee edustamaan Suomea kansainvälisiin kilpailuihin. Seuraava Suomen kansallinen kilpailu järjestetään tammikuussa 2018 Oulussa ja MM-taisto käydään Taiwanissa syyskuussa 2018.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Martti Lehtinen
Conseiller Culinare, Suomen Paistinkääntäjät
puh. 040-5040863
chef.martti.lehtinen@gmail.com
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Paistinkääntäjät ry, on Suomen merkittävin kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Kansainväliseen järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yli 80 maassa. Suomessa jäseniä on noin 1 900, joista 60 % on harrastajia ja 40 % ammattilaisia. www.rotisseurs.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Kaksi uutta ravintolaa sai lokakuussa Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilven / Kuokkalan Kartano ja Ravintola OR18.10.2023 15:39:54 EEST | Tiedote
Jyväskylässä sijaitseva Kuokkalan Kartano ja Helsinkiläinen Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.
Poriin toinen Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilpi11.9.2023 15:14:02 EEST | Tiedote
Porin keskustassa, Eetu Salinin aukiolla sijaitsevalle Borg Kitchen & Barille myönnettiin lauantaina 9.9. kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan gastronomian korkeasta tasosta, erinomaisesta palvelusta sekä alueellisten ja kulinaaristen perinteiden kehittämisestä.
Chaîne des Rôtisseurs Finlande 60vuotta23.8.2023 12:51:26 EEST | Tiedote
Chaîne des Rôtisseurs Finlande perustettiin 60 vuotta sitten, juhlakapituli järjestetään Tampereella 25–27.8. Kansainvälisesti suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs perustettiin jo vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten keittiö ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen järjestämiseksi. Järjestön ensimmäinen suomalainen jäsen oli tamperelainen Jorma Soiro vuonna 1963. Järjestön perustamiseen Suomessa vaikutti erityisesti kolme henkilöä Jorma Soiro, Onni Salo sekä Armas J.Pulla.
Lappiin toinen Chaîne des Rôtisseurs myymäläkilpi21.8.2023 15:48:26 EEST | Tiedote
Sodankylän Sattasessa sijaitsevalle Lapin Gourmetkokkien herkkupuodille myönnettiin lauantaina kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus korkeasta tasosta ja osaamisesta.
Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille ravintola-alan Chaîne des Rôtisseurs -kilpi25.5.2023 11:47:30 EEST | Tiedote
Puumalassa, välkehtivän sinisen Saimaan rannalla sijaitsevan Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille myönnettiin viime viikonloppuna Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon jatkuvasta kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.