Chaîne des Rôtisseurs Finlande - Suomen Paistinkääntäjät Ry

Sanna Rahkonen jäi mitallisijoilta nuorten kokkien MM-kilpailuissa

Jaa

Nuorten, alle 27-vuotiaiden Kokkien kansainvälisessä kilpailussa Sanna Rahkosen tavoitteena oli paras menukokonaisuus. Mitalitaisto hiipui kuitenkin pieniin huolimattomuusvirheisiin raaka-ainekäsittelyissä. Kilpailussa kultaa voitti Amelia Mei Vern Ng Malaysiasta, hopeaa Michel Oude Booijink Hollannista ja pronssia Christopher Allan Malone Australiasta

Sanna Rahkosen valmentajana toimi Esa Koppelo
Sanna Rahkosen valmentajana toimi Esa Koppelo

Saksan Frankfurtissa järjestetyssä nuorten kokkien MM-kilpailussa nähtiin erinomaisia, kovatasoisia suorituksia. Mainiosti Suomea edustanut Sanna Rahkonen Oulusta taisteli mitalisijoista eriomaisen keittiöhygienian, töiden organisoinnin ja taloudellisuuden osalta. Kuitenkin hiekanjyvät mustissa torvisienissä tuottivat miinuspisteitä, jonka johdosta mitalitaisto jäi harmittavasti muiden hoidettavaksi. 

La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs -järjestö organisoi joka vuosi kansainvälisen Le Jeunes Chefs Rôtisseurs kilpailun. Kilpailussa osanottajat suunnittelevat kolmen ruokalajin menun heille osoitetusta ruokakorista. Menu valmistetaan neljälle, sisältäen alku-, pää- ja jälkiruoan. Tänä vuonna pakollisina raaka- aineina olivat kokonainen taimen, meriantura, karitsankaree ja lonkkapaisti, artisokka, herneenpalkoja sekä tuore mango.
Raaka-aineista meriantura ja tuore artisokka olivat Rahkolalle uusia. Keittiötyöskentely, erityisesti hygienia ja taloudellisuus toivat pisteitä ja kehuja hänelle. Pääruoka muodostui karitsankareesta, lonkkapaistista, artisokasta, mustista torvisienistä. Menun kruunasi mango.

”Kilpailu oli todella antoisa. Oli hienoa tutustua uusiin ihmisiin ympäri maailman, saada uusia ystäviä ja jakaa kokemuksia 100-vuotiaasta kotimaasta heidän kanssaan. Voin lämpimästi suositella kilpailuihin osallistumista nuorille ammattilisille”, iloisesti hymyillen Sanna kannustaa. Tammikuussa 2017 Oulun SM- kilpailuissa hänet valittiin selvin numeroin edustamaan Suomea Australiaan, viime hetkillä kilpailu jouduttiin kuitenkin siirtämään Saksan Frankfurtiin.

Kilpailuista oppia ja kokemusta nuorille ammattilaisille


23-vuotiaan Sanna Rahkosen valmentajana ja tukena paikan päällä toimi keittiömestari, Vice Conseiller Culinaire Esa Koppelo Oulusta. Opetusneuvos, Conseiller Culinaire Martti Lehtinen, toimi kilpailun makutuomaristossa. Hän on tehnyt mittavan uran myös kansainvälisten kilpailujen tuomarin tehtävissä.
Nuorten kansainvälinen kokkikilpailu on yhden merkittävimmän kansainvälisen gastronomisen järjestön, La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs’in, järjestämä. Kilpailun tavoitteena on rohkaista nuoria ammattilaisia ja antaa heille mahdollisuus kehittää taitojaan.

Suomalaiset ovat menestyneet kansainvälisessä Jeunes Chefs Rotisseurs MM-kilpailussa aiemminkin. Vuonna 2005 Arto Rastas voitti Bermudassa järjestetyn kilpailun ja Lasse Koistinen toi kultaa Yhdysvalloissa järjestetystä kilpailusta vuonna 2010. Mikko Kautto tuli kolmannelle sijalle vuoden 2006 kilpailussa Australiassa. Laura Virolainen voitti hopeaa 2015 Unkarin Budapestissä.

Suomessa La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Paistinkääntäjät ry, on merkittävin gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on edistää alan ammattilaisten ja harrastajien yhteistyötä, vaalia ja edistää kansallista ruokakulttuuria sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä.

Järjestö järjestää vuosittain kansallisen nuorten kokkien kilpailun, jonka voittaja pääsee edustamaan Suomea kansainvälisiin kilpailuihin. Seuraava Suomen kansallinen kilpailu järjestetään tammikuussa 2018 Oulussa ja MM-taisto käydään Taiwanissa syyskuussa 2018.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Martti Lehtinen
Conseiller Culinare, Suomen Paistinkääntäjät
puh. 040-5040863
chef.martti.lehtinen@gmail.com

Kuvat

Sanna Rahkosen valmentajana toimi Esa Koppelo
Sanna Rahkosen valmentajana toimi Esa Koppelo
Lataa
Sanna Rahkosen tukena kilpailussa oli valmentaja Esa Koppelo (oik.). Martti Lehtinen toimi kilpailun tuomaristossa.
Sanna Rahkosen tukena kilpailussa oli valmentaja Esa Koppelo (oik.). Martti Lehtinen toimi kilpailun tuomaristossa.
Lataa
anna Rahkonen työskentelee Lapland Hotels Oulun keittiössä
anna Rahkonen työskentelee Lapland Hotels Oulun keittiössä
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Chaîne des Rôtisseurs Finlande - Suomen Paistinkääntäjät Ry
Chaîne des Rôtisseurs Finlande - Suomen Paistinkääntäjät Ry
Chaîne des Rôtisseurs Finlande - Suomen Paistinkääntäjät Ry


http://www.rotisseurs.fi

La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Paistinkääntäjät ryon Suomen merkittävin kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Kansainväliseen järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yli 80 maassa. Suomessa jäseniä on noin 1 900, joista 60 % on harrastajia ja 40 % ammattilaisia. www.rotisseurs.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande - Suomen Paistinkääntäjät Ry

Kasvisruoka kiinnostaa koululaisia yhä enemmän – koululaistapahtuma kasvisruokateemalla Lahdessa12.4.2018 08:59Tiedote

Suomalainen koulutus on tunnustettua ja arvostettua maailmalla. Sen erityispiirteenä on samanlaiset mahdollisuudet kaikille oppilaille asuinpaikasta tai elintasosta riippumatta. Se tarjoaa ilmaisen opetuksen, materiaalit, matkat ja jo 80 vuoden ajan kouluruokailun jokaisena koululaisen työpäivänä. Nyt koululaiset pääsevät itse tekemään ruokaa läheisilleen koulun keittiössä yhdessä alan harrastajien ja ammattilaisten kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme