Sanna Rahkonen pyrkii luomaan maailman parhaimman menukokonaisuuden karitsankareen ympärille nuorten kokkien MM-kilpailuissa
Syyskuun 8. päivä Saksan Frankfurtissa järjestettävä nuorten kokkien MM-kilpailu perustuu ruokakoriin, jonka sisältö paljastetaan kilpailijoille vain muutama tunti ennen ruoan valmistuksen aloittamista, ennakkoon on ilmoitettu pääruokalajin raaka-aineeksi karitsankaree. Kilpailijoiden tulee suunnitella menu annetuista raaka-aineista ja valmistaa se neljälle hengelle kolmen tunnin kilpailuajan puitteissa.
Kilpailussa pisteytetään sekä keittiön ammattitekniikka, töiden organisointi, menun ruokalajien esillepano, lämpötilat, taloudellisuus, hygienia, rakenteet ja maut. Suomenmestaruuskilpailussa tammikuussa 2017 voitto ratkesi Rahkoselle juuri makupisteiden ansiosta. Hän valmisti tuomareille erittäin maukkaat annokset, joissa maut muodostivat harmonisen kokonaisuuden. Tammikuun voiton jälkeen Sanna Rahkonen on valmistautunut kilpailuun Chef Rôtisseur Roope Kotilan ja Vice Conseiller Culinaire Esa Koppelon valmennettava. Rahkonen työskentelee Lapland Hotels Oulun ravintolan keittiössä.
Viime vuonna kilpailussa kilpaili myös Oululainen kokki Atte Lassila edustaen Suomea mallikkaasti kärkikahinoissa Englannin Manchesterissa. Työskentelyä keittiössä arvioi 4 tekniikkatuomaria. Kilpailuannosten makukokonaisuutta arvioi makutuomaristo, johon kuuluu 9 kansainvälistä ammattilaista. Mittavan uran Suomessa tehnyt keittiömestari ja opetusneuvos, Conseiller Culinare Martti Lehtinen on mukana makutuomaristossa. Hän on aiemmin ollut mukana tuomaroimassa useita kansainvälisiä Jeunes Chefs Rotisseurs, WorldSkills, EuroSkills, WACS, NKF sekä kansallisten keittiömestareiden kilpailuita. Hän on toiminut lisäksi tuomarikouluttajana.
Kilpailu järjestetty myös Suomessa vuonna 2010
Nuorten kokkien maailmanmestaruuskilpailu on järjestetty vuodesta 1977 ja se on maailman merkittävimmän kansainvälisen gastronomisen järjestön, Chaîne des Rôtisseurs, järjestämä. Kilpailun tarkoituksena on mahdollistaa kokkien kehittyminen alallaan sekä osoittaa taitojaan kansallisesti ja kansainvälisesti.
Vuonna 2010 Nuorten Kokkien MM-kilpailu järjestettiin Helsingissä suurkapitulin yhteydessä. Sillä kertaa Suomea edustanut Lasse Haapaniemeni jäi palkintosijoilta ja voiton nappasi Etelä-Afrikan Stacey Lee Chan.
Muina vuosina Suomen edustus nuorten kokkien kansainvälisissä kilpailuissa on kuitenkin ollut menestyksellistä. Arto Rastas voitti kultaa 2005 Bermudan kilpailuista ja Mikko Kautto pronssia 2006. Lasse Koistinen saavutti kultaa 2009 Australian Adelenestä. Laura Virolainen voitti hopeaa ensimmäisenä naisena vuonna 2015 Unkarissa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Martti Lehtinen
Conseiller Culinare, Suomen Paistinkääntäjät
puh. 040-5040863
chef.martti.lehtinen@gmail.com
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Paistinkääntäjät ry, on Suomen merkittävin kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Kansainväliseen järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yli 80 maassa. Suomessa jäseniä on noin 1 900, joista 60 % on harrastajia ja 40 % ammattilaisia. www.rotisseurs.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Kaksi uutta ravintolaa sai lokakuussa Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilven / Kuokkalan Kartano ja Ravintola OR18.10.2023 15:39:54 EEST | Tiedote
Jyväskylässä sijaitseva Kuokkalan Kartano ja Helsinkiläinen Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.
Poriin toinen Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilpi11.9.2023 15:14:02 EEST | Tiedote
Porin keskustassa, Eetu Salinin aukiolla sijaitsevalle Borg Kitchen & Barille myönnettiin lauantaina 9.9. kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan gastronomian korkeasta tasosta, erinomaisesta palvelusta sekä alueellisten ja kulinaaristen perinteiden kehittämisestä.
Chaîne des Rôtisseurs Finlande 60vuotta23.8.2023 12:51:26 EEST | Tiedote
Chaîne des Rôtisseurs Finlande perustettiin 60 vuotta sitten, juhlakapituli järjestetään Tampereella 25–27.8. Kansainvälisesti suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs perustettiin jo vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten keittiö ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen järjestämiseksi. Järjestön ensimmäinen suomalainen jäsen oli tamperelainen Jorma Soiro vuonna 1963. Järjestön perustamiseen Suomessa vaikutti erityisesti kolme henkilöä Jorma Soiro, Onni Salo sekä Armas J.Pulla.
Lappiin toinen Chaîne des Rôtisseurs myymäläkilpi21.8.2023 15:48:26 EEST | Tiedote
Sodankylän Sattasessa sijaitsevalle Lapin Gourmetkokkien herkkupuodille myönnettiin lauantaina kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus korkeasta tasosta ja osaamisesta.
Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille ravintola-alan Chaîne des Rôtisseurs -kilpi25.5.2023 11:47:30 EEST | Tiedote
Puumalassa, välkehtivän sinisen Saimaan rannalla sijaitsevan Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille myönnettiin viime viikonloppuna Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon jatkuvasta kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.