Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Sanna Svahn valittiin Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtajaksi

Jaa

Väliaikaisen valmistelutoimielimen ensimmäinen kokous pidettiin 27.8.2021.

Väliaikainen valmistelutoimielin vastaa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen toiminnan ja hallinnon käynnistämisen valmistelusta siihen saakka, kunnes aluevaltuusto on valittu ja aluevaltuuston asettama aluehallitus on aloittanut toimintansa. Väliaikaisen valmistelutoimielimen kokoonpano ja tehtävät

Väliaikaisen valmistelutoimielimen ensimmäinen kokous pidettiin 27.8.2021:

Hyvinvointialueen väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtajaksi valittiin Sanna Svahn, 1. varapuheenjohtajaksi Tuula Suominen, 2. varapuheenjohtajaksi Jaana Koskela ja 3. varapuheenjohtajaksi Benita Öberg. Puheenjohtaja johtaa myös hyvinvointialueen valmistelua.

Väliaikainen valmistelutoimielin kokoontuu vähintään kerran kuukaudessa sekä tarvittaessa useammin. Syksyn kokousaikataulu alustavasti: pe 10.9., to 23.9., pe 8.10., pe 29.10., to 11.11., pe 26.11. ja to 9.12.

Väliaikaishallinnolle perustetaan yhteistoimintaelin, johon pyydetään henkilöstön edustajat kunnallisista pääsopijajärjestöistä (JUKO, JAU, SOTE ry), kaksi jäsentä ja varajäsentä kustakin. Väliaikaishallinnon yhteistoimintaelimen työnantajaedustajiksi nimettiin Veli-Pekka Ihamäki, Timo Turunen ja väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtajisto.

Lisätiedot:

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
PL 202
02070 Espoon kaupunki

https://www.espoo.fi/fi/lansi-uudenmaan-hyvinvointialue

Espoo, Hanko, Inkoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio, perusturvakuntayhtymä Karviainen (Karkkila ja Vihti) sekä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos rakentavat yhdessä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialuetta. Sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestäminen siirtyy hyvinvointialueiden vastuulle 1.1.2023.

Väliaikainen valmistelutoimielin vastaa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen toiminnan ja hallinnon käynnistämisen valmistelusta siihen saakka, kunnes aluevaltuusto on valittu ja aluevaltuuston asettama aluehallitus on aloittanut toimintansa.

Esbo, Hangö, Ingå, Grankulla, Kyrkslätt, Lojo, Raseborg, Sjundeå, vård- och omsorgssamkommunen Karviainen (Högfors och Vichtis) samt Västra Nylands räddningsverk bygger tillsammans Västra Nylands välfärdsområde. Ansvaret för ordnandet av social- och hälsovården och räddningsväsendet överförs till välfärdsområdet 1.1.2023.

Det temporära beredningsorganet ska bereda inledandet av verksamheten och förvaltningen inom Västra Nylands välfärdsområde tills välfärdsområdesfullmäktige har valts och den välfärdsområdesstyrelse som tillsatts av välfärdsområdesfullmäktige har inlett sin verksamhet.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme