Sanoma Pro Oy

Sanoma Pron uudet oppimateriaalit tukevat opettamisen ja oppimisen muutosta

Jaa

Vuosi 2016 tuo tullessaan uusia tuulia oppimiseen. Opetussuunnitelmat uudistuvat, digitaaliset ratkaisut laajenevat ja kouluilla on monia muutostarpeita.Sanoma Pro auttaa kouluja vastaamaan oppimisen uusiin haasteisiin.

”Kaikki oppimateriaalimme tukevat oppimiskäsityksen muutosta, jossa oppilaasta tulee aktiivisempi toimija, yksilöllinen oppiminen korostuu ja opettajan rooli muuttuu ohjaavammaksi. Olemme myös panostaneet digitaalisten sisältöjen ja työkalujen kehittämiseen mittavasti ja tarjoamme laajan digitaalisen tuotevalikoiman opettajien ja oppilaiden käyttöön”, kertoo Sanoma Pron toimitusjohtaja Kirsi Harra-Vauhkonen.

Digitaaliset ratkaisut tarkoittavat Sanoma Prolla paitsi digitaalisia oppimateriaaleja myös uusia innovatiivisia tuoteratkaisuja ja yhteistyömalleja, jotka vievät oppimisen ja opiskelun työtavat uudelle tasolle. Esimerkiksi lukioon on kehitetty täysin digitaalinen koe- ja arviointityökalu Kompassi, jonka avulla lukio-oppilaita valmennetaan turvallisesti digitaalisiin ylioppilaskirjoituksiin jo ensimmäisistä kursseista alkaen. Myös pelillisyys on vahvasti mukana tuoteinnovaatioissa. Hyvänä esimerkkinä on alakouluissa runsaasti myönteistä palautetta kerännyt, opetussuunnitelman mukainen Bingel-oppimismaailma, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman oppimateriaalien mukaan eteneviä tehtäviä.

Helsingin Sanomien kanssa aloitettu yhteistyö tukee monilukutaidon kehittymistä

Sanoma Pron digitaalisiin tuotteisiin on linkitetty Helsingin Sanomien sisältöjä, kuten artikkeleita, videoita ja datajournalismia. Lisäksi oppimateriaaleihin on tuotettu HS:n kanssa yhteistyössä elämyksellisiä sisältöjä, kuten testejä, äänestyksiä ja kuvien rinnakkaista vertailua.

”Helsingin Sanomien sisällöt rikastavat toiminnallisten digikirjojen sisältöä ja havainnollistavat opittavaa asiaa. Ajan tasalla olevan, tästä päivästä kertovan materiaalin avulla oppilaat huomaavat, miten opiskellut asiat tulevat ilmi käytännön elämässä”, kertoo Sanoma Pron kehitystiimin vetäjä Matias Vakkilainen.

Educa-messuilla mahdollisuus kokeilla uutuustuotteita

Sanoma Pro on vahvasti esillä tammikuun Educa-messuilla. Kävijöillä on mahdollisuus muun muassa tutustua uutuustuotteisiin, oppimateriaalien tekijöihin ja kokeilla pelillisiä oppimisratkaisuja. Sairaanhoitajaopiskelijoille tehdyssä Baby Bakery -pelissä messukävijä pääsee opettelemaan synnytyksen hoitoa, ja kirjanpidon Kauppatori-pelissä voi harjoitella kirjanpidon taitoja. Alakoulun visuaalisesti kiehtovassa ja oppilasta motivoivassa Bingel-oppimismaailmassa voi rakentaa oman avatar-hahmonsa ja ratkoa sopivasti haastavia tehtäviä eri oppiaineissa.

Educan Tietoiskulavalla Sanoma Pron kehityspäällikkö Matias Vakkilainen kertoo oppilaiden ja opettajien kokemuksista Sanoma Pron digitaalisen Apilatien Aapisen parissa, ja Santtu Toivonen esittelee tarkemmin Bingelin pelillistä oppimismaailmaa.

 

Educan Tietoiskulava:
PE 29.1. klo 10:30, Matias Vakkilainen: Opettajien ja oppilaiden kokemuksia digitaalisen aapisen käytöstä
LA 30.1. klo 14:30, Santtu Toivonen: Bingel - Saari täynnä oppimisen elämyksiä!
Uudenlainen pelillinen ja tarinallinen ympäristö oppimisen rikastajana ja oppilaiden motivoijana

Lisätietoja:
Kirsi Harra-Vauhkonen, toimitusjohtaja, Sanoma Pro, p. 050 5604540
Matias Vakkilainen, digitaalisten konseptien kehityspäällikkö, Sanoma Pro, p. 040 826 405

Sanoma Pro on Suomen suurin oppimateriaalikustantaja ja edelläkävijä digitaalisten opetusratkaisujen kehittäjänä. Sanoma Pro tuottaa painettuja oppimateriaaleja ja digitaalisia oppimispalveluita kaikille kouluasteille. Sanoma Pro kuuluu Sanoma-konsernin Sanoma Learning liiketoimintaryhmään. Sanoma Prossa työskentelee noin 170 ammattilaista. www.sanomapro.fi 

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sanoma Pro Oy
Sanoma Pro Oy
PL 104
00089 SANOMAT

http://www.sanomapro.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sanoma Pro Oy

Tervetuloa tutustumaan Sanoma Pron uuteen aapiseen, Ystävien aapiseen! Tilaisuudet Oulussa ja Turussa 18.11.13.11.2019 15:07:33 EETKutsu

Ystävien aapinen on uusi alkuopetuksen äidinkielen ja kirjallisuuden sarja, jossa yhdistyvät vankka pedagoginen osaaminen ja mukaansatempaava tarina, jonka on kirjoittanut palkittu kirjailija Anneli Kanto. Animaatiotyylisen kuvituksen on tehnyt animaatiostudio Brink Helsinki. Jyri Sariolan Ystävien aapiselle säveltämät kappaleet innostavat lukemisen opetteluun.

Tervetuloa tutustumaan Sanoma Pron uuteen aapiseen, Ystävien aapiseen! Tilaisuudet Oulussa ja Turussa 18.11.7.11.2019 16:39:12 EETKutsu

Ystävien aapinen on uusi alkuopetuksen äidinkielen ja kirjallisuuden sarja, jossa yhdistyvät vankka pedagoginen osaaminen ja mukaansatempaava tarina, jonka on kirjoittanut palkittu kirjailija Anneli Kanto. Animaatiotyylisen kuvituksen on tehnyt animaatiostudio Brink Helsinki. Jyri Sariolan Ystävien aapiselle säveltämät kappaleet innostavat lukemisen opetteluun.

Sanoma Pron Arttu-sovellus nousi yleisön suosikiksi parhaana oppimisratkaisuna – muutti käsityksen perinteisestä oppikirjasta13.4.2018 14:35:37 EESTTiedote

Opetusalan ihmiset äänestivät Arttu-mobiilisovelluksen suosikikseen kilpailussa, jossa eOppimiskeskus etsi innovatiivisia oppimisratkaisuja. Tuomaristo palkitsi Artun myös kunniamaininnalla. Lisättyä todellisuutta hyödyntävällä Arttu-sovelluksella oppikirjan sivuilta voi katsella oppisisältöön liittyviä videoita ja kuunnella äänitteitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme