Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Santahaminan ala-asteen B-rakennus on käyttökunnossa

Jaa

Käyttökiellossa ollut Santahaminan ala-asteen B-rakennus otettiin uudelleen käyttöön maanantaina 25. helmikuuta. Helsingin kaupungin rakennusvalvonta antoi luvan rakennuksen käyttöön tehtyjen selvitysten perusteella.

Helsingin pelastuslaitoksen palotarkastaja asetti rakennuksen käyttökieltoon 6. helmikuuta alkaen aulan ja ruokalan välisen palkkilinjan halkeamien sekä katon lumikuorman vuoksi. Halkeamat havaittiin ensimmäisen kerran joulukuussa, minkä jälkeen palkkilinja tuettiin väliaikaisin tuennoin.

Rakennuksen katon lumet on poistettu, ja ulkopuolinen asiantuntija on tehnyt korjaussuunnitelman ja antanut lausunnon rakenteiden turvallisuudesta. 

Lausunnon mukaan halkeamat eivät ole heikentäneet halkeamakohdan kantavien rakenteiden toimintaa, joten rakennuksen voidaan katsoa täyttävän tältä osin turvallisuuden ja terveellisyyden vaatimuksen. Suunnitellut korjaukset on mahdollista tehdä koulun aikatauluihin sovittaen. Koulun B-rakennuksessa on ruokala ja kaksi luokkaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kai Suomalainen
Tekninen isännöitsijä
Ylläpito, isännöinti
Kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 40310
kai.suomalainen@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Tuomiokirkon edusta muuttuu kesäkaudeksi taas kävelykaduksi – turistibusseille lisää pysäköintipaikkoja lähikaduille26.3.2019 10:44:33 EETTiedote

Senaatintorin viihtyisyyttä ja jalankulun turvallisuutta parannetaan muuttamalla Hallituskatu Senaatintorin kohdalla kävelykaduksi ja lisäämällä turistibussien pysäköintipaikkoja torin ympäristössä. Lisäpaikoilla pyritään vähentämään turistibussien väärinpysäköintiä torialueella. Liikennejärjestelyt tulevat voimaan 1. huhtikuuta ja ovat voimassa lokakuun loppuun asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme