Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Säpinää leikkipuistoissa koululaisten talvilomalla

Jaa

Leikkipuistoissa järjestetään maksutonta talvilomatoimintaa kaikille koululaisille 19. - 23.2.2018. Puistot ovat avoinna arkipäivisin klo 9.00 - 16.00.

”Tervetuloa talvilomaviikolla leikkipuistoihin tapaamaan ja pelailemaan kavereiden kanssa. Tutut ohjaajat ovat siellä vastassa”, kutsuu johtava leikkipuisto-ohjaaja Harri Kokkonen kaikki koululaiset mukaan leikkipuistojen säpinäviikkoon.

Koululaiset saavat itse osallistua talvilomatoiminnan suunnitteluun. Talviloman ohjattuun toimintaan kuuluu päivittäin ulkoilua, liikuntaa, leikkejä, pelejä sekä rentoutumista ja kavereiden tapaamista. Lisäksi leikkipuistot järjestävät koululaisille päiväleirejä ja retkiä eri puolille kaupunkia.

”Näitä retkiä ja erilaisia leirejä suunnitellaan lasten kanssa. Lasten toiveiden kuuntelu, yhdessä suunnittelu ja tekeminen, ovat leikkipuistotoiminnan kulmakiviä”, Harri Kokkonen kertoo.

Leikkipuiston ohjaajat ovat puistossa lapsia varten ja vastaavat turvallisen toimintaympäristön luomisesta eli leikkirauhasta, leikinkestävistä toimintavälineistä ja tilannekohtaisesta huolenpidosta koululaisista. Koululaiset ovat vakuutettuja leikkipuisto alueella ja puiston retkillä. Tärkeää koululaisen turvallisuuden kannalta on, että puiston ohjaajilla on lapsen huoltajan yhteystiedot sekä tieto lapsen tulo- ja lähtöajoista.

Talvilomaviikon ohjelmaa Helsingissä:

Leikkipuistojen aukioloajat talvilomaviikolla (pdf)

Seuraavat leikkipuistot retkeilevät ja siksi listassa merkitty suljetuiksi: lp Kiiltotähti, lp Santahamina, lp Soihtu, lp Hilleri, lp Roihuvuori, lp Myllynsiipi, lp Iso-Antti, lp Rusthollari. Tutustu retkiohjelmaan puiston ilmoitustaululla.

Perhetalo Torpparinmäki järjestää talvilomaviikolla yhteisiä tapahtumia seurakunnan kanssa.

Tarkemmat tiedot ohjelma-aikatauluista löytyvät leikkipuistojen ilmoitustauluilta ja Facebook-sivuilta.

Talvilomaviikon aktiviteetteja perheille Helsingissä

Lisätiedot:

leikkipuisto- ja iltapäivätoiminnan päällikkö Hanna Linna, hanna.linna@hel.fi, puh. 09 310 41259

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mediaa palvelee

viestintäpäällikkö Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369, essi.eranka@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsinki Education Week valtaa pääkaupungin marraskuussa – mukana yli 100 tapahtumaa16.10.2018 13:00Tiedote

Kaikkien aikojen ensimmäinen Helsinki Education Week järjestetään 5.–9.11. Tapahtumakokonaisuus tekee näkyväksi helsinkiläisissä päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävää työtä. Viikon aikana eri puolilla Helsinkiä järjestetään yli 100 oppimiseen liittyvää tapahtumaa. Suuri osa ohjelmasta järjestetään yhdessä kansainvälisten oppimisen asiantuntijoiden ja kehittäjien kanssa.

Utvecklingsprojektet för enkäter om inomhusluften bland eleverna är slutförd - Eleverna bidrog med omfattande information om kvaliteten på inomhusluften i Helsingfors skolor9.10.2018 15:44Tiedote

I februari och mars utreddes elevernas upplevelser av inomhusluftens kvalitet i de finskspråkiga grundskolorna i östra och sydöstra Helsingfors samt i alla stadens svenskspråkiga grundskolor. Totalt omkring 16 000 elever nåddes av enkäten. Utredningen är den sista delen i ett samarbetsprojekt mellan Institutet för hälsa och välfärd och Helsingfors universitet, som inleddes år 2016. Enkäter har nu genomförts i alla finsk- och svenskspråkiga grundskolor i Helsingfors.

Oppilaiden sisäilmakyselyn kehittämishanke päättyi - Helsingin koulujen sisäilman laadusta saatiin kattavasti tietoa oppilailta9.10.2018 15:39Tiedote

Helsingin itäisen ja kaakkoisen alueen suomenkielisissä peruskouluissa sekä kaikissa Helsingin kaupungin ruotsinkielisissä peruskouluissa selvitettiin helmi-maaliskuussa oppilaiden kokemuksia sisäilman laadusta. Kyselyn piirissä oli nyt kaikkiaan noin 16 000 oppilasta. Selvitys on viimeinen osa Helsingin kaupungin, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Helsingin yliopiston yhteistyöhanketta, joka käynnistyi vuonna 2016. Kyselyt on nyt tehty kaikissa Helsingin suomen- ja ruotsinkielisissä peruskouluissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme