Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Säpinää leikkipuistoissa koululaisten talvilomalla

Jaa

Leikkipuistoissa järjestetään maksutonta talvilomatoimintaa kaikille koululaisille 19. - 23.2.2018. Puistot ovat avoinna arkipäivisin klo 9.00 - 16.00.

”Tervetuloa talvilomaviikolla leikkipuistoihin tapaamaan ja pelailemaan kavereiden kanssa. Tutut ohjaajat ovat siellä vastassa”, kutsuu johtava leikkipuisto-ohjaaja Harri Kokkonen kaikki koululaiset mukaan leikkipuistojen säpinäviikkoon.

Koululaiset saavat itse osallistua talvilomatoiminnan suunnitteluun. Talviloman ohjattuun toimintaan kuuluu päivittäin ulkoilua, liikuntaa, leikkejä, pelejä sekä rentoutumista ja kavereiden tapaamista. Lisäksi leikkipuistot järjestävät koululaisille päiväleirejä ja retkiä eri puolille kaupunkia.

”Näitä retkiä ja erilaisia leirejä suunnitellaan lasten kanssa. Lasten toiveiden kuuntelu, yhdessä suunnittelu ja tekeminen, ovat leikkipuistotoiminnan kulmakiviä”, Harri Kokkonen kertoo.

Leikkipuiston ohjaajat ovat puistossa lapsia varten ja vastaavat turvallisen toimintaympäristön luomisesta eli leikkirauhasta, leikinkestävistä toimintavälineistä ja tilannekohtaisesta huolenpidosta koululaisista. Koululaiset ovat vakuutettuja leikkipuisto alueella ja puiston retkillä. Tärkeää koululaisen turvallisuuden kannalta on, että puiston ohjaajilla on lapsen huoltajan yhteystiedot sekä tieto lapsen tulo- ja lähtöajoista.

Talvilomaviikon ohjelmaa Helsingissä:

Leikkipuistojen aukioloajat talvilomaviikolla (pdf)

Seuraavat leikkipuistot retkeilevät ja siksi listassa merkitty suljetuiksi: lp Kiiltotähti, lp Santahamina, lp Soihtu, lp Hilleri, lp Roihuvuori, lp Myllynsiipi, lp Iso-Antti, lp Rusthollari. Tutustu retkiohjelmaan puiston ilmoitustaululla.

Perhetalo Torpparinmäki järjestää talvilomaviikolla yhteisiä tapahtumia seurakunnan kanssa.

Tarkemmat tiedot ohjelma-aikatauluista löytyvät leikkipuistojen ilmoitustauluilta ja Facebook-sivuilta.

Talvilomaviikon aktiviteetteja perheille Helsingissä

Lisätiedot:

leikkipuisto- ja iltapäivätoiminnan päällikkö Hanna Linna, hanna.linna@hel.fi, puh. 09 310 41259

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mediaa palvelee

viestintäpäällikkö Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369, essi.eranka@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme