Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Säpinää leikkipuistoissa koululaisten talvilomalla

Jaa

Leikkipuistoissa järjestetään maksutonta talvilomatoimintaa kaikille koululaisille 19. - 23.2.2018. Puistot ovat avoinna arkipäivisin klo 9.00 - 16.00.

”Tervetuloa talvilomaviikolla leikkipuistoihin tapaamaan ja pelailemaan kavereiden kanssa. Tutut ohjaajat ovat siellä vastassa”, kutsuu johtava leikkipuisto-ohjaaja Harri Kokkonen kaikki koululaiset mukaan leikkipuistojen säpinäviikkoon.

Koululaiset saavat itse osallistua talvilomatoiminnan suunnitteluun. Talviloman ohjattuun toimintaan kuuluu päivittäin ulkoilua, liikuntaa, leikkejä, pelejä sekä rentoutumista ja kavereiden tapaamista. Lisäksi leikkipuistot järjestävät koululaisille päiväleirejä ja retkiä eri puolille kaupunkia.

”Näitä retkiä ja erilaisia leirejä suunnitellaan lasten kanssa. Lasten toiveiden kuuntelu, yhdessä suunnittelu ja tekeminen, ovat leikkipuistotoiminnan kulmakiviä”, Harri Kokkonen kertoo.

Leikkipuiston ohjaajat ovat puistossa lapsia varten ja vastaavat turvallisen toimintaympäristön luomisesta eli leikkirauhasta, leikinkestävistä toimintavälineistä ja tilannekohtaisesta huolenpidosta koululaisista. Koululaiset ovat vakuutettuja leikkipuisto alueella ja puiston retkillä. Tärkeää koululaisen turvallisuuden kannalta on, että puiston ohjaajilla on lapsen huoltajan yhteystiedot sekä tieto lapsen tulo- ja lähtöajoista.

Talvilomaviikon ohjelmaa Helsingissä:

Leikkipuistojen aukioloajat talvilomaviikolla (pdf)

Seuraavat leikkipuistot retkeilevät ja siksi listassa merkitty suljetuiksi: lp Kiiltotähti, lp Santahamina, lp Soihtu, lp Hilleri, lp Roihuvuori, lp Myllynsiipi, lp Iso-Antti, lp Rusthollari. Tutustu retkiohjelmaan puiston ilmoitustaululla.

Perhetalo Torpparinmäki järjestää talvilomaviikolla yhteisiä tapahtumia seurakunnan kanssa.

Tarkemmat tiedot ohjelma-aikatauluista löytyvät leikkipuistojen ilmoitustauluilta ja Facebook-sivuilta.

Talvilomaviikon aktiviteetteja perheille Helsingissä

Lisätiedot:

leikkipuisto- ja iltapäivätoiminnan päällikkö Hanna Linna, hanna.linna@hel.fi, puh. 09 310 41259

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mediaa palvelee

viestintäpäällikkö Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369, essi.eranka@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala


Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 20.3.15.3.2018 14:29Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu ensi viikon tiistaina 20. maaliskuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatus ja koulutus -toimialan verkkosivuilla: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kasvatus-ja-koulutuslautakunnan-suomenkielinen-jaosto-poytakirjat Esityslistalla on muun muassa seuraava esitys: Suomenkielisen lisäopetuksen järjestäminen lukuvuonna 2018-2019 Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto päättää, että lukuvuonna 2018–2019 lisäopetuksen aloituspaikkoja varataan enintään 150 nuorelle kuuteen (6) ryhmään Helsingin kaupungin peruskouluissa ja Stadin ammattiopistossa. Lisäopetusta järjestetään seuraavissa kouluissa ja oppilaitoksissa: Pasilan peruskoulu (1 ryhmä) Käpylän peruskoulu (1 ryhmä) Myllypuron peruskoulu (1ryhmä) Stadin ammattiopisto (3 ryhmää) Helsingin lisäopetuksella on merkittäviä lapsivaikutuksia tarjotessaan aloituspaikan peruskoulunsa päättäneill

Helsingfors förbereder ibruktagande av servicesedlar inom småbarnspedagogiken - servicesedlar ökar familjernas valmöjligheter och serviceutbudet9.3.2018 15:19Tiedote

Småbarnspedagogiken ska vara en god och välfungerande närservice för familjerna, där barnens lärstig förverkligas från småbarnspedagogiken till förskoleundervisningen och den grundläggande utbildningen. ”De lägre avgifterna för småbarnspedagogik och den avgiftsfria småbarnspedagogiken för 5-åringar (4h/dag) från hösten 2018 förutsätter en modell med servicesedlar som jämnar ut avgifterna för familjerna. Tanken är att avgifterna inom den kommunala och den privata småbarnspedagogiken ska ligga närmare varandra, vilket i sin tur innebär att familjerna oftare har tillgång till den privata servicen”, säger direktören för den svenska servicehelheten Niclas Grönholm. Med servicesedlarna vill Helsingfors skapa en servicehelhet av den kommunala och den privata småbarnspedagogiken, en helhet som ur familjernas och barnens synvinkel fungerar bra. Den privata småbarnspedagogiken kompletterar Helsingfors stads småbarnspedagogiska tjänster. De privata serviceleverantörerna kommer att vara delaktiga

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme