Uusi puu

Sari Essayah: Metsäpohjaisessa biotaloudessa potentiaali käyttöön

3.7.2017 11:17 | Uusi puu

Jaa

Metsäpohjaisen biotalouden mahdollisuudet ovat innostavat. Metsämme kasvavat runsaasti raaka-ainetta, jonka hyödyntämisen potentiaali on valtava.

Kansanedustaja Sari Essayah Uusi puulle: "Tutkimus- ja innovaatiotoiminta on kaikkein tärkeintä, kun haluamme uusia puupohjaisia tuotteita"
Kansanedustaja Sari Essayah Uusi puulle: "Tutkimus- ja innovaatiotoiminta on kaikkein tärkeintä, kun haluamme uusia puupohjaisia tuotteita"
Kansanedustaja Sari Essayah Uusi puulle: "Tutkimus- ja innovaatiotoiminta on kaikkein tärkeintä, kun haluamme uusia puupohjaisia tuotteita, siksi on äärimmäisen tärkeää, että esimerkiksi VTT:n ja Tekesin rahoitukseen tehdyt leikkaukset palautetaan".

Uudet puupohjaiset, öljypohjaisia tuotteita korvaavat innovaatiot esimerkiksi pakkauksissa muovien ja styroksien korvaajana, puuvillakuitujen korvaajana tekstiileissä, rakentamisessa tai polttoaineissa ovat koko Suomen teollisuudelle, viennille ja työllisyydelle valtavia mahdollisuuksia. Tässä Suomen pitää ottaa edelläkävijän rooli.

Nyt on haettava korkean jalostusasteen puupohjaisia tuotteita, jotka korvaavat jo käytössä olevia uusiutumattomiin raaka-aineisiin perustuvia tuotteita, lisäävät kestävää kierrätystä ja mahdollistavat uudenlaisia arvoketjuja kiertotaloudessa. Samalla kun edistämme pitkäkäyttöistä hiiltä sitovaa puurakentamista, meidän on tunnistettava selluloosaan ja puun muihin ainesosiin perustuvien innovaatioiden ja ratkaisujen mahdollisuudet globaalissa mittakaavassa. Mahdollisuudet ovat valtaisia ja niiden avulla voimme Suomessa tarjota tuotteita ja ratkaisuja tukemaan kestäviä ja vastuullisia elintapoja maailmanlaajuisesti.

Puun jalostusarvon kasvattaminen on metsäpohjaisen biotalouden kehittämisessä olennaista, mutta talousvaliokunta epäili jalostusarvon kasvattamisen nopeutta tuoreessa mietinnössään. Osasyynä valiokunta piti hallituksen tuotekehitykseen ja innovointitoimintaan, sekä koulutukseen kohdistuvia leikkauksia. Hallituksen tulee kiireesti korjata suuntaansa ja palauttaa VTT:ltä ja Tekesiltä viemänsä 114 miljoonaa euroa. Teknologian murrosvaiheessa pitää olla kehityksen kärjessä, koska siinä määritellään yhteiskuntien energiakestävyyttä ja jaetaan kansainvälisiä markkinoita pitkälle tulevaisuuteen.

Sari Essayah
kansanedustaja,
puheenjohtaja,
Kristillisdemokraatit

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansanedustaja Sari Essayah Uusi puulle: "Tutkimus- ja innovaatiotoiminta on kaikkein tärkeintä, kun haluamme uusia puupohjaisia tuotteita"
Kansanedustaja Sari Essayah Uusi puulle: "Tutkimus- ja innovaatiotoiminta on kaikkein tärkeintä, kun haluamme uusia puupohjaisia tuotteita"
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Uusi puu
Uusi puu
Salomonkatu 17 A
00100 Helsinki

0445600006http://www.uusipuu.fi

Uusi puu on yli 20 suomalaisen organisaation yhteisö, jonka tavoitteena on lisätä ymmärrystä puun käyttöön perustuvasta biotaloudesta ja antaa konkreettisia esimerkkejä puupohjaisista tuotteista ja niiden yhteiskunnallisesta merkityksestä.

www.uusipuu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uusi puu

Reijo Hongisto: Paitoja puusta19.7.2017 10:58Tiedote

Nappulat kaakkoon, kuulosuojaimet korville ja nykäisy käynnistinnarusta. Raivuri pärähtää käyntiin ja terän vauhti kiihtyy. Saha lonkalle, kypärän silmikko alas ja eikun menoksi. Edessä on muutama hehtaari raivattavaa. Moottori ärisee kainalossa ja terä leikkaa leppää, pajua ja koivunrisuja. Jätän nuoret kuuset kasvamaan. Männyntaimet parturoi hirvi, mutta kuusiin ei ole pitkäturpa koskenut. Liekkö liian tikkuista syötävää.

Kuluttajatrendien muutokset vetävät pakkausteollisuuden kasvua20.6.2017 11:16Tiedote

Kun aaltopahvin teollinen tuotanto Suomessa käynnistyi 106 vuotta sitten, tuskin arvattiin, miten pitkäikäinen tuote tuolloin kehitettiin. Kiinnostus puupohjaisen, uusiutuvan ja kierrättävän aaltopahvin mahdollisuuksiin pakkausmateriaalina kasvaa uusien kuluttajatrendien myötä. Kaupungistuminen, verkkokaupan ja ekologisten arvojen sekä vähittäiskaupan siirtyminen arvoa kasvattaviin pakkausratkaisuihin kasvattavat kuitupohjaisten pakkausten kysyntää ja valmistusta.

Johanna Karimäki: Maailma tukehtuu muovisaasteeseen, jos emme toimi heti!23.5.2017 10:37Tiedote

Fossiilisesta öljystä eroon pääseminen on ihmiskunnan tulevaisuuskysymys, jotta ilmasto ei lämpene yli kahden asteen. Öljypohjaisten materiaalien, erityisesti muovin, korvaaminen puupohjaisilla biomateriaaleilla pienentää kulutuksen hiilijalanjälkeä. Muovien ympäristöhaitat ovat myös mittavia ja siksi parhaimmat biopohjaiset tuotteet ovat myös kompostoituvia ja biohajoavia. Vihreällä kemialla voimme pelastaa maailmaa!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme