Tiedote. Sari Palmgren – Aidatut unelmat 18.8–26.8.2018. Uusintaesitys | Back by popular demand
Aidatut unelmat on koreografi Sari Palmgrenin ideoima, Kaarelan alueen julkisissa tiloissa ja puutarhoissa polveileva kävelyteos. Taianomainen tanssia, musiikkia ja luontoa yhdistävä matka johdattaa kokijansa arjen ihmeiden äärelle.

Ihmeellinen, erilainen ja unohtumaton Aidatut unelmat koostuu kuudesta kokemuksellisesta reitistä: aidatuista ja aitaamattomista tiloista, eri ihmisten puutarhatarinoista sekä muistoista ja kokemuksista.
Lähietäisyydeltä intiimiltä kuulostava ja näyttävä esitys on toteutukseltaan suuren mittaluokan projekti. Teoksen tekemiseen osallistuu lähes 80 esiintyjää, heistä suurin osa vapaaehtoisia.
Kävellen koettava esitys tarjoaa ainutlaatuisen lähestymiskulman Kaarelan alueeseen. Vaellus alkaa Kanneltalon edestä Sitratorilta ja päätyy monien polkujen ja käänteiden jälkeen Malminkartanon omenatarhalle.
Sari Palmgren vastaa mittavan esityksen käsikirjoituksesta ja ohjauksesta. Teoksen keskeisessä osassa on kuulokkeista koettava äänimaisema. Sen suunnittelusta vastaavat Tuomas Norvio ja Esa Mattila. Äänimaisemassa kuullaan myös Mikko Perkolan ja Tuomas Norvion säveltämään musiikkia.
Elokuussa 2017 Helsingin juhlaviikoilla kantaesitetty Aidatut unelmat on osa Zodiakin yhteisöllistä kaupunkikulttuuria rakentavaa Minun nimeni on -taideprojektia (MNO). Vuodesta 2012 alkaen toiminutta hanketta rahoittaa Helsingin kaupungin Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan yleiset kulttuuripalvelut. Nyt nähtävät uusintaesitykset ovat Zodiak – Uuden tanssin keskuksen ja Kanneltalon yhteistuotantoa.
Illallinen omenatarhalla
Esityksen jälkeen on mahdollista nauttia maukas ja tunnelmallinen kasvisruokaillallinen Malminkartanon omenapuulehdossa elokuun iltahämärässä. Illallislippu tulee varata esityslipun oston yhteydessä.
Katoksen alle katettava illallinen koostuu noin viidestä ruokalajista ja niille valituista alkoholittomista ruokajuomista. Ruoka ei sisällä eläinkunnan tuotteita. Illallisen tarjoilee Labby catering, joka on kokannut kausi- ja lähiruokaa vuosia ennen kuin siitä tuli trendi.
Puutarhureista kokeiksi muuntautuvat tekijät tuntevat raaka-aineensa siemenestä lautaselle ja hyödyntävät mielikuvituksellisesti kasvien kaikki osat. Elokuussa, satokauden ollessa huipussaan, tätä hyödynnettävää on ruhtinaallisesti tarjolla. Lisätietoja MNO-projektista löydät hankkeen blogista (linkki).
----------------
Uusintaensi-ilta lauantaina: 18.8.2018 klo 18:45 Kannelmäki & Kaarela
20.8. klo 18:45*
21.8 klo 18:45
22.8. klo 18:45**
24.8. klo 18:45
26.8. klo 18:45!
*Teosalustus 18:00–18:30
**Taiteilijatapaaminen
----------------
Liput: 28,00/19,50/16,50 €
Lippu & illallinen: 53,00/44,50/41,50 €
www.lippu.fi
----------------
Käytännön vinkkejä katsojille
Kehotamme katsojia tulemaan paikalle viimeistään klo 18.30. Esitys alkaa porrastetusti klo 18.30–19.00 välillä.
Teos koetaan kävellen, paikoitellen haastavassa maastossa. Varustaudu siis säänmukaisilla vaatteilla ja hyvillä kävelykengillä. Esityksen kesto on n. 2,5 h. Sateen sattuessa pyydämme, että varustaudut sadetakilla ja jätät sateenvarjon kotiin.
Esitys alkaa Sitratorilta Kanneltalon edestä (Klaneettitie 5) ja päättyy Malminkartanon omenatarhaan (Kartanonkaari 29). Omenatarhalta ei ole yhteistä paluukuljetusta Sitratorille. Nopein kulkuyhteys Omenatarhalta Kannelmäkeen on I-juna (yhteensä n. 15 min). Autoilevien katsojien kannattaakin harkita auton jättämistä esityksen tullessa Malminkartanon juna-aseman parkkipaikalle.
Jos olet ostanut esityslippusi yhteydessä myös illallisen, joka tarjoillaan esityksen jälkeen omenapuulehdossa Malminkartanossa, muistathan ilmoittaa ruokarajoitteista viimeistään kaksi päivää ennen ateriaa osoitteeseen info@labbycatering.fi. Ruoka ei sisällä eläinkunnantuotteita, joten vegaanien ei tarvitse erikseen tästä ilmoittaa. Huomaathan, että illallista voi nauttia ainoastaan etukäteen varatulla illallislipulla.
------------------------------
Koreografia: Sari Palmgren
Äänisuunnittelu: Tuomas Norvio & Esa Mattila
Musiikki: Mikko Perkola, Tuomas Norvio & Esa Mattila
Pukusuunnittelu: Riitta Röpelinen
Valosuunnittelu: Ina Niemelä
Esiintyjät: Pekka Louhio, Mikko Perkola, Marjukka Savolainen, Pauliina Kyttä & lähes 80 vapaaehtoista esiintyjää
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Kanneltalo, Sari Palmgren
Ensi-ilta: 24.8.2017, osana Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa.
Uusintaensi-ilta lauantaina: 18.8.2018 klo 18:45 Kannelmäki & Kaarela.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
ZODIAK:
Tiedottaja Piia Ahonen, piia.ahonen@zodiak.fi, +358 9 3154 4729
Yleisötyövastaava Katja Kirsi, katja.kirsi@zodiak.fi, +358 50 343 9302
Kanneltalon kulttuurituottaja Tiina Laukkanen
tiina.laukkanen@hel.fi
040 176 9173, 09 310 37841, http://www.kanneltalo.fi/yhteystiedot
Viestintäsuunnittelija Irene Salama
irene.salama@hel.fi
0400 293376, 09 310 80825
Helsingin kaupunki, Kulttuuri ja vapaa-aika, Viestintä- ja markkinointi
Kuvat







Linkit
Tietoja julkaisijasta

https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/
Kanneltalo on rouhea teatteri- ja konserttitalo, joka sijaitsee Kannelmäen juna-aseman kupeessa, 13 minuutin junamatkan päässä Helsingin päärautatieasemalta.
kanneltalo.fi
Kanneltalo Facebookissa
Kanneltalo Instagramissa
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso. Kanneltalo kuuluu kulttuurin palvelukokonaisuuteen.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Lapsille ja nuorille tarkoitettu Tulevaisuuslaboratorio avautuu Tulevaisuuspäivänä 1.3.2019 Annantalolla21.2.2019 15:00:00 | Tiedote
Minkälainen tulevaisuus odottaa tämän päivän lapsia ja nuoria? Minkälaista tulevaisuutta teemme ja toivomme? Mikä on tulevaisuudessa mahdollista tai todennäköistä? Entä jos tulevaisuus onkin jotain ihan muuta kuin oletamme sen olevan?
Helsingille tulossa vuoteen 2030 ulottuva taide- ja kulttuurivisio19.2.2019 09:36:55 | Tiedote
Helsinki on asettanut työryhmän valmistelemaan kaupungille taide- ja kulttuurivision vuosille 2019–2030. Tavoitteena on käynnistää laaja ja avoin keskustelu taiteen ja kulttuurin merkityksestä koko kaupungille.
Satakielikuukausi hyllar språklig mångfald18.2.2019 11:47:53 | Tiedote
Flerspråkighetsmånaden Satakielikuukausi hyllar modersmålet, flerspråkighet och språklig mångfald. Festivalen, som i år firas för femte gången, inleds på den Internationella modersmålsdagen 21.2 och avslutas på Världspoesidagen och Internationella dagen mot rasism, och den breder ut sig till kulturcentrum, bibliotek, skolor och hem. Flerspråkighetsmånaden utmanar alla att reflektera över modersmålets och språkens betydelse genom konsten, möten och gemensamt görande. Festivalen firas även på andra håll i Norden under namnet Multilingual Month.
Satakielikuukausi juhlii kielellistä moninaisuutta18.2.2019 11:44:22 | Tiedote
Äidinkieltä, monikielisyyttä ja kielellistä moninaisuutta juhlistavaa Satakielikuukautta vietetään tänä vuonna viidettä kertaa. Kulttuurikeskuksiin, kirjastoihin, kouluihin ja koteihin levittäytyvä verkostofestivaali alkaa kansainvälisenä äidinkielen päivänä 21.2.2019 ja päättyy maailman runouden päivän ja maailman rasisminvastaisen päivän tapahtumiin 21.3.2019. Satakielikuukausi haastaa tarkastelemaan äidinkielen ja kielten merkitystä taiteen, kohtaamisten ja yhdessä tekemisen kautta. Festivaalia on vuodesta 2017 alkaen vietetty myös muissa Pohjoismaissa nimellä Multilingual Month.
Loistefestivalen är toppevenemanget för teaterintresserade ungdomar i Helsingfors - anmälningstiden har börjat14.2.2019 11:23:13 | Tiedote
Loistefestivalen bjuder in teatergrupper för ungdomar i huvudstadsregionen att kliva upp på Narri-scenen på de ungas aktivitetscenter Happi och på scenen Kling & Klang i Nordsjö lågstadieskola. Loistefestivalen för ungdomar ordnas den 29–31 mars 2019. Anmälningar tas emot på loiste.munstadi.fi den 11–28 februari.
Loistefestari on nuorten teatteriharrastajien ykköstapahtuma Helsingissä – ilmoittautuminen käynnistyi14.2.2019 11:10:05 | Tiedote
Loistefestari kutsuu pääkaupunkiseudun nuorten teatteriryhmät esiintymään Nuorten toimintakeskus Hapen Narrin näyttämölle ja Nordsjö lågstadieskolanin Kling & Klang -lavoille. Tapahtumaan voi ilmoittautua 28.2.2019 asti osoitteessa loiste.munstadi.fi.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme