HSL Helsingin seudun liikenne

Sarjalippu tulee myyntiin HSL-sovellukseen seuraavan viikon aikana

Jaa

Sarjalippu tulee tästä päivästä alkaen koekäyttöön HSL-sovellukseen. Sarjalippu ilmestyy sovellukseen versiopäivityksen yhteydessä. Uusi versio tulee jakoon sovelluskauppaan vaiheittain tästä päivästä alkaen, ja on noin viikon kuluessa kaikkien saatavilla. Jotta voi ostaa sarjalippuja, puhelimeen pitää siis päivittää HSL-sovelluksen uusin versio, jonka saa sovelluskaupasta.

Sarjalippuna voi ostaa kerralla 10 tai 20 kertalippua, jotka saa yksittäisiä kertalippuja edullisemmin. Sarjalipun ostaja saa yhdeksän yksittäisen kertalipun hinnalla 10 kertalippua ja 17 lipun hinnalla puolestaan 20 kertalippua.  

Esimerkiksi 10 kerran sarjalipussa yhden AB-lipun hinnaksi tulee 2,79 euroa, kun yksittäin ostettu kertalippu maksaa 3,10 euroa. 20 kerran sarjalipussa yhden AB-lipun hinta on 2,64 euroa. 

Koekäytön aikana sarjalippuja voi ostaa vain puhelimen HSL-sovelluksella. Sarjalippu on henkilökohtainen, eli sen voi ostaa vain omia matkoja varten. Sarjalippuja voivat ostaa vain aikuiset. Kymmenen kerran sarjalippu on voimassa 30 vuorokautta ostohetkestä ja kahdenkymmenen lipun sarjalippu 60 vuorokautta.   

Sarjalippu on vastaus muuttuneisiin liikkumistarpeisiin ja hyvä vaihtoehto esimerkiksi osan viikosta etätyötä tekeville sekä vapaa-ajan matkoille. Sarjalippu tuo säästöä säännöllisen epäsäännöllisille matkoille, joilla on tähän asti ollut käytössä kertalippu. 

Sarjalipun koekäyttö kestää enintään puoli vuotta. HSL seuraa sarjalipun käyttöä ja saattaa muuttaa lipun ehtoja kokeilun aikana. HSL päättää syksyllä kokeilun tulosten perusteella sarjalipun jatkosta. 

Näin päivität HSL-sovelluksen version

Useimmilla käyttäjillä on valittuna sovelluksilleen automaattiset päivitykset, jolloin ei tarvitse erikseen tehdä mitään. Jos sovellus kuitenkin pitää päivittää, sen voi tehdä Google Play, App Store tai App Gallery -sovelluskaupoista oheisista linkeistä: 

Google Play https://play.google.com/store/apps/ 
Apple App Store https://apps.apple.com/fi/app/ 
Huawei AppGallery https://appgallery.huawei.com/app/ 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vesa Jääskö
Tuotepäällikkö, liiketoiminnan kehitys
HSL Helsingin seudun liikenne
vesa.jaasko@hsl.fi
+358 50 5311 206

Linkit

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 406 työntekijää, ja liikevaihto on noin 730 miljoonaa euroa vuodessa. Vuonna 2022 HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin 304 miljoonaa, mikä on yli 60 % Suomessa tehdyistä joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme