Pirkanmaan ELY-keskus

Sastamalaan tulee uusi kevyen liikenteen väylä – parantaa liikenneturvallisuutta Mouhijärven yhteiskoululle

Jaa

Pirkanmaan ELY-keskus parantaa yhteistyössä Sastamalan kaupungin kanssa maantie 259:ää (Mouhijärventie) rakentamalla uuden kevyen liikenteen väylän. Mouhijärven yhteiskoululle johtava reitti edistää liikenneturvallisuutta.

Liikenneturvallisuuden sekä jalankulun ja pyöräilyn edistämiseksi maantie 259:lle aloitetaan rakentamaan yhdistettyä jalkakäytävää ja pyörätietä Sastamalan Mouhijärvellä.

Uusi kevyen liikenteen väylä tulee maantien pohjoispuolelle välille Kaukalotie – Uotsolantie. Väylästä tulee noin yhden kilometrin pituinen. Samalla maantie 259:lle rakennetaan kaksi uutta keskisaarekkeella varustettua suojatietä Rajalantie/Kotirannantien liittymän ja Rantakodontien itäpään kohdalle. Lisäksi nykyinen keskisaarekkeellisen suojatien paikka vaihdetaan Mätiköntien liittymän läheisyyteen.

Rakennustyöt valmiiksi marraskuussa

Hanke alkaa puuston poistolla viikolla 29. Sastamalan Vesi uusii vesijohdon aloittaen työt heinäkuun lopulla.

Varsinaiset tienrakennustyöt käynnistyvät elokuussa noin viikolla 33 ja valmistuvat marraskuussa.

Töiden kustannusarvio on noin 480 000 euroa, joista vastaavat puoliksi Pirkanmaan ELY-keskus ja Sastamalan kaupunki. Urakoitsijana toimii Destia Oy.


Liite: yleiskartta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

- Työmaapäällikkö Erkki Laakso, Destia Oy, p. 0400 725 377
- Projektipäällikkö Heikki Koski, Elinkeino- liikenne ja ympäristökeskus, p. 0295 03 6251 (lomalla 19.7.–15.8.)
- Yhdyskuntatekniikan päällikkö Pasi Lähteenmäki, Sastamalan kaupunki, p.050 351 2216 (lomalla 15.7.–11.8.)

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme