Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Satakielikuukausi juhlii kielellistä moninaisuutta

Jaa
Äidinkieltä, monikielisyyttä ja kielellistä moninaisuutta juhlistavaa Satakielikuukautta vietetään tänä vuonna kuudetta kertaa. Kulttuurikeskuksiin, kirjastoihin, kouluihin ja koteihin levittäytyvä verkostofestivaali alkaa kansainvälisenä äidinkielen päivänä 21.2.2020 ja päättyy maailman runouden päivän ja maailman rasisminvastaisen päivän tapahtumiin 21.3.2020.
Satakielikuukauden tunnus
Satakielikuukauden tunnus

Satakielikuukausi haastaa tarkastelemaan äidinkielen ja kielten merkitystä taiteen, kohtaamisten ja yhdessä tekemisen kautta. Festivaalia on 2017 alkaen vietetty myös muissa Pohjoismaissa nimellä Multilingual Month.

Satutunnit, työpajat, näyttelyt, luennot ja muut tapahtumat tuovat taiteen ja kulttuurin kautta esiin monikielisyyden eri puolia, tutkivat kielen kautta rakentuvaa identiteettiä ja luovat mahdollisuuksia kohtaamisille yli kielirajojen. Verkostofestivaalin tapahtumia järjestetään eri puolilla Suomea, mm. Lappeenrannassa, Raisiossa, Tampereella ja pääkaupunkiseudulla. Satakielikuukauden internet-sivuilla ja Facebookissa julkaistaan poimintoja teemakuukauden tapahtumista. 

Satakielikuukautta koordinoi Monikielinen kirjasto yhdessä Kulttuuria kaikille -palvelun kanssa.

Tiedote löytyy myös englanniksi ja ruotsiksi tästä linkistä.

---------------------------

Poimintoja Satakielikuukauden ohjelmasta:

26.2. klo 12.30–16 Leikin 100 kieltä ja tarinaa -minimessutapahtuma
Malmitalo (Ala-Malmin tori 1, Helsinki).
Kaikille aiheesta kiinnostuneille, mutta erityisesti kasvatusalan ammattilaisille, opiskelijoille ja myös vanhemmille suunnatussa tapahtumassa tutustutaan tapoihin edistää ja tukea leikkimistä kielirajoja ylittäen.
Vapaa pääsy
Lisätietoja tapahtumasta www.malmitalo.fi 

to 19.3. klo 19–21 ”Kaukoranta: runomusiikkia ja spoken wordia
Caisa (Kaikukatu 4 B, Helsinki)
Helsinkiläisen spoken word -runoilijan, lavarunoaktiivi Kasper Salosen tekstit kutsuvat kuulijat pohtimaan elämän siirtymä- ja yhtymäkohtia ja ihmiskokemuksen kosmisia merkityskenttiä. Mukana harpisti Mariam Junolainen ja saksofonisti Maaret Koskenkari.
Liput 10/5 €, lippu.fi
Lisätietoa tapahtumasta 

21.3. klo 15–16 Meninôs, Multilingual Children´s Music Concert
Caisa (Kaikukatu 4 B, Helsinki)
Satakielikuukauden päätöskonsertti on koko perheelle (ikäsuositus 4–10-vuotiaat aikuisen kanssa). Tässä interaktiivisessa konsertissa lapset pääsevät nauttimaan harpun, kitaran ja lyömäsoitinten äänistä ja tutkimaan niitä erilaisen musiikin, erilaisten rytmien ja monikielisten (espanja, englanti, suomi ja portugali) lauluäänien avulla.  Muusikot: Natalia Castrillôn, harppu & laulu (Co), Tomas Takolander, kitara & laulu (Fi) ja Joao Luis, lyömäsoittimet (Pt)
Vapaa pääsy
Lisätietoa tapahtumasta

Katso koko ohjelmisto Satakielikuukauden verkkosivuilta ja lue blogia festivaalin pohjoismaisella sivulla Multilingual Month.

#satakielikuukausi #flerspråkighetsmånaden #multilingualmonth #monikielisyys

Lisätiedot: Monikielinen kirjasto, monikielinen.kirjasto@hel.fi, puh. 09 310 85402 tai 09 310 85 460

Yhteyshenkilöt

Eeva Pilviö
Informaatikko / Information specialist
Monikielinen kirjasto / Multilingual library
PL 52401 / 00099 HELSINGIN KAUPUNKI / PO BOX 52401, FI-00099 CITY OF HELSINKI
Puh. / Tel. +358 9 310 85460
eeva.pilvio@hel.fi
www.facebook.com/monikielinenkirjasto
www.helmet.fi/monikielinenkirjasto
www.kirjastot.fi/monikielinen-kirjasto

Tiedotteen lähettäjä:
Irene Salama
Viestintäsuunnittelija
+358 9 310 80825 /+358 400 293376
irene.salama@hel.fi
Konepajankuja 1, Helsinki 51

Kuvat

Satakielikuukauden tunnus
Satakielikuukauden tunnus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Caisa on nyt Kalliossa!

Caisa on 1996 perustettu kulttuurikeskus, joka edistää taiteen ja kulttuurin keinoin Helsingin kehittymistä monimuotoiseksi kaupungiksi. Caisassa järjestetään esityksiä, tapahtumia ja näyttelyitä sekä annetaan taideopetusta. Tiloja on mahdollista myös vuokrata. Kulttuurikeskus Caisa on avoin kaikille!

Caisa, Kaikukatu 4 B, 00530 Helsinki

PL 10408, 00099 Helsingin kaupunki
Info 09 310 37500

Kotisivut: www.caisa.fi/

https://www.facebook.com/caisahelsinki

https://twitter.com/caisahelsinki

https://www.instagram.com/caisahelsinki/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Hur ser världen ut genom Jörn Donners lins? – en unik fotoutställning öppnas i Villa Hagasund28.3.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Jörn Donner reste runt om i världen redan på 1950- och 1960-talen och tog otaliga fotografier under sina resor. Fotografierna som upptäcktes först efter Jörn Donners bortgång visas nu på Villa Hagasund 31.3 - 3.9.2023 i en unik, postumt kuraterad utställning. Invigningsdagen för utställningen Jörn Donner – På resa 1951–68 infaller på månadens sista fredag som på sedvanligt vis är museets gratisdag.

Miltä maailma näyttää Jörn Donnerin linssin läpi? —ainutlaatuinen valokuvanäyttely avautuu Hakasalmen huvilassa28.3.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Jörn Donner matkusti jo 1950- ja 1960-luvuilla ympäri maailmaa ja otti matkoillaan lukemattomia valokuvia. Kuvat löytyivät vasta Donnerin kuoleman jälkeen, ja nyt niistä postuumisti kuratoitu ainutlaatuinen kokoelma on nähtävillä Hakasalmen huvilassa 31.3.–3.9.2023. Näyttelyn Jörn Donner – Matkalla 1951–68 avajaispäivänä on ilmaisperjantain mukaisesti vapaa pääsy.

Yrjönkadun uimahallin iso allastila suljetaan laattakorjausten vuoksi24.3.2023 15:30:00 EET | Tiedote

Uimahallin kuntokartoituksessa allastiloista löytyi akuutteja korjauksen tarpeessa olevia laattoja. Välttämättömät laattakorjaukset aloitetaan varotoimenpiteenä, ja hallin kevätkausi päättyy normaalia aiemmin. Halli aukeaa uudelleen jälleen syksyllä. Asiakkaille korvataan jo ostetut liput. Yrjönkadun uimahallin tiloissa järjestettävät liikuntakurssit jatkuvat normaalisti kevään loppuun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme