Satakunnan ELY-keskusSatakunnan ELY-keskusSatakunnan ELY-keskus

Satakunnan Älykkään maaseudun rakentaminen on käynnistynyt virtuaalisesti

Jaa

Satakunnan maaseudun kehittämissuunnitelman valmistelu on käynnistynyt uudenlaisin menetelmin sosiaalista mediaa hyödyntäen. Keskustelua käydään virtuaalisesti valmistelua varten perustetussa Satakunnan Älykäs maaseutu Facebook-ryhmässä. Ryhmän jäseniksi ovat tervetulleita kaikki, joiden elämään maaseutumme liittyy tavalla tai toisella esimerkiksi töiden, vapaa-ajan tai kiinnostuksen kautta.

-          Ryhmässä keskustellaan eri teemojen puitteissa siitä, minkälaista osaamista, muuntautumiskykyä ja älykkäitä ratkaisuja tarvitsemme saavuttaaksemme elinvoimaisen sekä kilpailukykyisen maaseudun, jossa on hyvä elää. Kaikkien panosta tarvitaan tulevaisuuden maaseutumme rakentamisessa, Salme Pihlajamaa Satakunnan ELY-keskuksesta kertoo.

Keskustelujen teemoja ovat uudistuva yrittäjyys, vastuullinen ruokaketju, bio- ja kiertotalous sekä hyvä elämä maaseudulla. Mitä tahansa teemaa voi kommentoida vapaasti, mutta kullakin aiheella on myös omat teemaviikkonsa. Teemaviikkojen päätteeksi kunkin teeman ympärille järjestetään ajatukset ja ideat kokoava virtuaalityöpaja.

-          Keskusteluun on liittynyt jo yli 100 asiantuntijaa. Seuraavien viikkojen aikana keskustelemme erityisesti siitä miten voimme edistää satakuntalaisten yritysten menestystarinoita, Pihlajamaa iloitsee.

Keskustelut toimivat pohjana kehittämissuunnitelmalle

Facebook-ryhmän keskustelujen sisällöstä rakentuu merkittävä osa Satakunnan maaseudun kehittämissuunnitelmaa vuosille 2021-2027. Se toimii paikallisena osana EU:n yhteistä maatalouspolitiikkaa CAP27. Satakunnan maaseudun kehittämiseen osoitettavat Euroopan unionin maaseuturahaston tuet tullaan suuntaamaan nyt laadittavan suunnitelman perusteella.

- Tavoitteena on laatia suunnitelma, joka vastaa mahdollisimman hyvin satakuntalaisia tarpeita ja luo innostavasti mahdollisuuksia vahvistaa satakuntalaisen maaseutumme elinvoimaisuutta, Pihlajamaa toteaa.

Lisätiedot:

Salme Pihlajamaa
maaseudun kehittämisen asiantuntija
Satakunnan ELY-keskus
salme.pihlajamaa@ely-keskus.fi
puh. 0295 022 012

Valmistelun tiimoilta on laadittu kutsuvideo

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Satakunnan ELY-keskus
Satakunnan ELY-keskus
Yrjönkatu 20
28100 Pori

0295 022 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-satakunta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Satakunnan ELY-keskus

Koronatilanteen luoma epävarmuus hallitsee myös Satakunnan elinkeinoelämän ja työllisyyden lähiajan näkymiä (Satakunta)20.10.2020 15:28:54 EESTTiedote

Koronakriisin aiheuttaman maailmanlaajuisen taantuman seurauksena Suomen vienti on pudonnut merkittävästi. Tämä luo epävarmuutta etenkin Satakunnan vientivetoisen teknologiateollisuuden näkymiin. Lisäksi kriisin pitkittyminen voi näkyä myös työllisyyden kehityksen heikkenemisenä. Syksyn 2020 Alueelliset kehitysnäkymät -katsauksen mukaan elinkeinoelämän ja työllisyyden näkymissä on Satakunnassa silti myös positiivisia odotuksia.

Haettavana ympäristöalan valtionavustuksia vuodelle 2021 (Varsinais-Suomi, Satakunta)15.10.2020 17:04:42 EESTTiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta voi hakea harkinnanvaraista avustusta seuraaviin tarkoituksiin. Hakuaika 15.10.-30.11.2020. Hakemuksissa tulee käyttää ensisijaisesti sähköistä hakutapaa: sahkoinenasiointi.ahtp.fi/fi/palvelut​​​​​​​ Rakennusperinnön hoitoon Lisätietoa: Mia Puotunen, 0295 022 912 Saariston ympäristönhoitoon Lisätietoa: Nina Myllykoski, 0295 022 768, (saariston rakennusperintö) Mia Puotunen, 0295 022 912 Pohjavesialueiden suojelusuunnitelmiin Lisätietoa: Sanna-Liisa Suojasto, 0295 022 946 Vesistökunnostusten sekä vesien(-meren) hoidon toimenpiteiden toteuttamiseen Lisätietoa: Ari Sallmén, 0295 022 937, Pekka Paavilainen, 0295 022 921, Sanna Kipinä-Salokannel, 0295 022 879 Vesitalouteen ja vesiluonnonvarojen kestävään käyttöön Lisätietoa: Juha-Pekka Triipponen, 0295 022 953 Kalataloudellisiin kunnostuksiin Lisätietoa (Varsinais-Suomen ELY-keskus): Leena Rannikko, 0295 022 649 ja Mika Sivil, 0295 023 045 Lisätietoja antavien henkilöiden sähköpostiosoitteet ovat muotoa etun

Leväseurannan viimeisellä viikolla sinilevähavaintoja vain muutamalla järvellä Lounais-Suomessa (Varsinais-Suomi, Satakunta)1.10.2020 14:51:51 EESTTiedote

Lounais-Suomen sinilevätilanne on kuluneella viikolla ollut viime viikon kaltainen ja sinileviä on havaittu vain muutamalla sisävesien havaintopaikalla. Viime viikon tapaan yhdelläkään merialueen havaintopaikalla ei havaittu sinilevää tällä viikolla. Sisävesien vakioseurantapaikoillakin havaittiin sinilevää tällä viikolla vain kolmella järvellä. Viime viikkojen tapaan Kiskon Kirkkojärvellä havaittiin runsaasti levää, samoin Kemiönsaaren Dragsfjärdenissä. Vähäisiä määriä sinilevää havaittiin Sääksjärvellä Madekallion havaintopaikalla Kokemäellä. Valtakunnallinen sinileväseuranta päättyy tällä viikolla. Varsinais-Suomen ELY-keskukseen voi kuitenkin edelleen ilmoittaa sinilevähavainnoista numeroon 0295 022 530. Myös Järvi-Meriwikiin voi kirjata levähavaintoja, joko kirjautumalla palveluun tai älypuhelimeen ladattavan Havaintolähetti-sovelluksen kautta: https://www.jarviwiki.fi/havaintolahetti/ Linkkejä: Lounais-Suomen levätilannekatsaukset, Levätilanne Järvi-meriwiki (jarviwiki.fi) Havain

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme