SDP EDUSKUNTA

Satakunnan hallituspuolueiden kansanedustajat iloitsevat maakuntaan esitettävistä määrärahalisäyksistä

Jaa

Valtiovarainvaliokunta hyväksyi perjantaina mietintönsä valtion vuoden 2021 talousarvioesitykseen liittyen, sisältäen myös eduskunnan määrärahalisäysten kohteet. Satakuntalaisedustajat iloitsevat mm. Jämin maantien parantamiseen esitettävästä 400 000 euron määrärahasta ja puuttuvan valaistuksen rakentamiseen Euraan osoitettavasta 350 000 euron rahoituksesta.

Rahoitusta esitetään myös Säkylän Pyhäjärven hoitokalastukseen sekä Lauhanvuori - Hämeenkangas Geoparkin kehittämiseen, joista molemmille esitetään 100 000 euron määrärahaa.

Mukana on lisäksi monia hyviä valtakunnallisia hankkeita.

- Tievalaistuksen rakentaminen Kiukaisiin ja Euraan (maantielle 12786 ja kantatielle 43) parantaa merkittävästi liikenneturvallisuutta näillä tieosuuksilla ja liittymäalueilla. Tämä on tärkeää erityisesti jalankulkijoille ja pyöräilijöille, joille reitti on tällä hetkellä vaarallinen. Henkilöautojen ja raskaan liikenteen lisäksi näillä teillä liikkuu myös koululaisia, joten reitin valaistus tulee todella tarpeeseen, Eeva Kalli (kesk.) kertoo.

- Jämin maantielle osoitettavalla 400 000 euron määrärahalla saadaan parannettua reilun viiden kilometrin pituinen huonokuntoinen tieosuus. Tien vaikutuspiirissä toimivat mm. Jämin virkistysalue ja purjelentokenttä, joten parannustyö palvelee samalla myös alueen harrastustoiminnan edellytyksiä. Hienoa, että tälle saadaan nyt rahoitus, sanoo Heidi Viljanen (sd.).

- UNESCO Global Geopark -statuksen heinäkuussa saanut Lauhanvuori – Hämeenkangas Geopark on kansallisesti ja kansainvälisesti vetovoimainen kestävään kehitykseen perustuva matkailukohde. Aluetta on kehitetty pitkäjänteisesti vuodesta 2014, mutta resurssit ovat olleet niukat. Potentiaalia alueella on valtavasti, joten sen jatkokehittäminen on tärkeää. Nyt saatavalla erillisrahoituksella saadaan toteutettua mm. pyörämatkailupalveluita ja retkeilyinfraa sekä kehitettyä opastusjärjestelmää, Kristiina Salonen (sd.) toteaa.

- Jari Myllykoski (vas.) on tyytyväinen Säkylän Pyhäjärven hoitokalastukselle esitettävästä rahoituksesta. Tästä puolet käytetään vähempiarvoisen kalan kalastukseen ja puolet kestävän kalastuksen turvaamiseen seuraamalla kalastuksen vedenlaatuvaikutuksia, kalansaaliita ja kalakantojen kehitystä. Näin toimien edistetään vesistön kuntoa ja kerätään lisää tietoa, mikä on tärkeää myös kalaa jalostavien yritysten tuote- ja raaka-ainetarpeiden näkökulmasta. Tämä on sisävesien sinistä biotaloutta parhaimmillaan, Jari Myllykoski (vas.) huomauttaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kymäläinen: Muuntovirus tulee pysäyttää jo rajalle22.1.2021 07:30:00 EETTiedote

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on huolissaan Venäjän rajaliikenteen ja pahenevan koronatilanteen Suomelle aiheuttamasta uhkasta. Koronatilanne Suomessa on tällä hetkellä Euroopan parhaimmistoa. Nykytilanteeseen ei kuitenkaan pidä tuudittautua, sillä naapurimaissamme tautitilanne vaikeutuu nopeasti. Erityisesti uutiset koronamuuntoviruksista tuovat esiin uhkakuvia. - Venäjän rajaliikenne on ehdottomasti saatava kuriin ja rajanylittäjät täytyy saada testeihin. Kiireellisin tehtävä virusmuunnoksen Suomeen leviämisen hidastamiseksi on rajoittaa nopeasti ja tehokkaasti matkailua ja parantaa rajojen terveysturvallisuutta. Muuntovirus tulee pysäyttää jo rajalle, Kymäläinen painottaa. Suomessakin on jo saatu esimakua muuntoviruksen voimasta. Eräässä tapauksessa Suomeen Isosta-Britanniasta palannut nuori ei noudattanut karanteeniohjeistuksia, vaan tapasi tuttaviaan Suomeen saavuttuaan. Tästä seuranneessa tartuntaketjussa on löydetty noin ko

SDP:n Kymäläinen: Valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma lausunnoille21.1.2021 16:27:41 EETTiedote

Liikenne- ja viestintäministeriö on tänään lähettänyt 12-vuotisen valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman luonnoksen lausuntokierrokselle. Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja ja suunnitelman valmistelun parlamentaarisen ohjausryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) iloitsee asiasta. - On hienoa, että ensimmäinen valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma etenee. Sen laatimisesta sovittiin jo viime vaalikaudella, ja parlamentaarinen ohjausryhmä on kokoontunut tiiviisti hankkeen asettamisesta lähtien vuonna 2019. Suunnitelmaa tarvitaan, jotta Suomen liikennejärjestelmää voidaan jatkossa kehittää aiempaa pitkäjänteisemmin ja tehokkaammin, huomioiden kaikki liikennemuodot ja alueet tasaveroisesti. Sen myötä voimme päästä siltarumpupolitiikasta eteenpäin, Kymäläinen toteaa. Lausunnoille lähtevässä suunnitelmaluonnoksessa linjataan siitä, miten liikenneverkostamme huolehditaan seuraavan 12 vuoden aikana. Suunnitelmaluonnoksessa esitetään toime

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme