Tuomioistuinvirasto

Satakunnan käräjäoikeuden laamanniksi Jaana Helander

Jaa

Tasavallan presidentti on tänään nimittänyt hovioikeudenneuvos Jaana Helanderin Satakunnan käräjäoikeuden laamanniksi seitsemän vuoden määräajaksi 1.1.2023 alkaen.

Varatuomari, oikeustieteen kandidaatti Jaana Helander on Helsingin hovioikeuden hovioikeudenneuvos. Aikaisemmin hän on toiminut käräjätuomarina, osaston johtajana ja hallintojohtajana käräjäoikeudessa. Hän on toiminut myös esittelijänä hovioikeuksissa, tarkastajana ja ylitarkastajana lääninhallituksessa, yleisenä oikeusavustajana, avustavana lakimiehenä asianajotoimistossa sekä lainsäädäntösihteerinä oikeusministeriössä.

Helander on toiminut oikeudenkäyntikulutoimikunnan sihteerinä ja prosessioikeudellista lainsäädäntöä valmistelleen toimikunnan asiantuntijana.

Hän on suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon sekä Master of Laws -tutkinnon. Hän on myös toiminut koulutustehtävissä.

Satakunnan käräjäoikeuden tuomiopiiri kattaa Satakunnan maakunnan, jossa asuu hieman yli 260 000 asukasta. Sen tuomiopiiriinkuuluvat Eura, Eurajoki, Harjavalta, Honkajoki, Huittinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Köyliö, Luvia, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Rauma, Siikainen, Säkylä, Ulvila.

Satakunnan käräjäoikeudessa käsitellään riita-, rikos- ja hakemusasioita sekä sotilasrikosasioita.

Käräjäoikeudessa työskentelee noin 60 henkilöä.

Satakunnan käräjäoikeuden kanslia sijaitsee Porissa. Lisäksi sillä on istuntopaikka Raumalla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

laamanni Jorma Väyrynen, p. 0295646701, etunimi.sukunimi@oikeus.fi

Tietoja julkaisijasta

Tuomioistuinvirasto
Tuomioistuinvirasto
PL 100/PB 100
00085 Tuomioistuinvirasto/Domstolsverket

0295650500http://www.tuomioistuinvirasto.fi

Tuo­miois­tuin­vi­ras­to on it­se­näi­nen kes­kus­vi­ras­to, joka pal­ve­lee koko tuo­miois­tuin­lai­tos­ta. Tuo­miois­tuin­vi­ras­to toi­mii oi­keus­mi­nis­te­riön hal­lin­no­na­lal­la.

Vi­ras­ton teh­tä­vä­nä on huo­leh­tia sii­tä, että tuo­miois­tui­met ky­ke­ne­vät käyt­tä­mään tuo­mio­val­taa laa­duk­kaas­ti ja että tuo­miois­tuin­ten hal­lin­to on te­hok­kaas­ti ja tar­koi­tuk­sen­mu­kai­ses­ti jär­jes­tet­ty.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tuomioistuinvirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme