Tuomioistuinvirasto

Satakunnan käräjäoikeuden laamannin virka tulee avoimeksi

Jaa

Satakunnan käräjäoikeuden laamannin virka tulee avoimeksi 1.1.2023 lukien. Viran hakuaika päättyy 14.4.2022.

Laamannin eli käräjäoikeuden päällikkötuomarin virka on määräajaksi täytettävä tuomarin virka, johon nimitetään seitsemäksi vuodeksi kerrallaan. Nimittämismenettelystä säädetään tuomioistuinlaissa.


Päällikkötuomari johtaa tuomioistuimen toimintaa ja vastaa sen tuloksellisuudesta sekä valvoo oikeusperiaatteiden soveltamisen ja laintulkinnan yhdenmukaisuutta tuomioistuimen ratkaisuissa. Lisäksi hän toimii lainkäyttöosastojen johtajien ja vastuualueiden toimintaa johtavien lähiesimiesten esimiehenä.


Satakunnan käräjäoikeuden kanslia sijaitsee Porissa. Käräjäoikeudella on myös istuntopaikka Raumalla. Käräjäoikeudessa työskentelee 60 henkilöä. Käräjäoikeudessa on kaksi lainkäyttöosastoa, jotka molemmat käsittelevät niin riita-, rikos- kuin hakemusasioita.
Satakunnan käräjäoikeuden tuomiopiiri on Satakunnan maakunta.


Tuomarinvalintalautakunta tekee esityksen valtioneuvostolle tuomarin virkaan nimittämisestä. Päällikkötuomarin nimittää tasavallan presidentti valtioneuvoston ratkaisuehdotuksesta.


Virka on julkaistu haettavaksi 16.3.2022 alkaen valtiolle.fi -palvelussa. Hakuilmoituksen tunnus on ID:25-283-2022.


Lisätietoja: Kansliapäällikkö Joe Gummerus, Vaasan hovioikeus, puhelin 029 5641 601, sähköposti etunimi.sukunimi@oikeus.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Tuomioistuinvirasto
Tuomioistuinvirasto
PL 100/PB 100
00085 Tuomioistuinvirasto/Domstolsverket

0295650500http://www.tuomioistuinvirasto.fi

Tuo­miois­tuin­vi­ras­to on it­se­näi­nen kes­kus­vi­ras­to, joka pal­ve­lee koko tuo­miois­tuin­lai­tos­ta. Tuo­miois­tuin­vi­ras­to toi­mii oi­keus­mi­nis­te­riön hal­lin­no­na­lal­la.

Vi­ras­ton teh­tä­vä­nä on huo­leh­tia sii­tä, että tuo­miois­tui­met ky­ke­ne­vät käyt­tä­mään tuo­mio­val­taa laa­duk­kaas­ti ja että tuo­miois­tuin­ten hal­lin­to on te­hok­kaas­ti ja tar­koi­tuk­sen­mu­kai­ses­ti jär­jes­tet­ty.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tuomioistuinvirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme