Satakunnan ELY-keskus

Satakunnassa 7 920 työtöntä työnhakijaa toukokuussa

Jaa

Satakunnassa oli toukokuun lopussa 7 920 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 750 henkeä (-18,1 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kuukautta aiemmasta työttömien määrä laski 320 hengellä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli toukokuussa 8,2 %.

Nykyistä vähemmän työttömiä työnhakijoita on Satakunnassa ollut viimeksi vuoden 1990 syksyllä. Myös lomautukset ovat laskeneet alimmalle tasolle sitten toukokuun 2008. Toukokuun lopussa työttömistä työnhakijoista kokoaikaisesti lomautettuja oli enää vajaat 400 henkilöä.

Työvoiman kysyntä on jatkunut vilkkaana. Työ- ja elinkeinotoimistossa oli toukokuussa 6 461 avointa työpaikkaa Satakunnassa. Toukokuun aikana avautuneita uusia työpaikkoja oli 3 232.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (tem.tyollisyyskatsaus.fi).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Satakunnan ELY-keskus

Ylijohtaja Marja Karvonen, puh. 0295 022 111, marja.karvonen@ely-keskus.fi

Työmarkkina-asiantuntija Hannu Ahvenjärvi, puh. 0295 022 114, hannu.ahvenjarvi@ely-keskus.fi

Satakunnan TE-toimisto

Johtaja Juhani Sundell, puh. 0295 022 117, juhani.sundell@te-toimisto.fi
Vaihde 0295 045 000

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Satakunnan ELY-keskus
Satakunnan ELY-keskus
Yrjönkatu 20
28100 Pori

0295 022 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-satakunta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Satakunnan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme