Satakunnan ELY-keskus

Satakunnassa 8 240 työtöntä työnhakijaa elokuussa

Jaa

Satakunnassa oli elokuun lopussa 8 240 työtöntä työnhakijaa, mikä on 870 henkeä (-9,6 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kuukautta aiemmasta työttömien määrä aleni 1 080 hengellä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli elokuussa 8,5 %.

Työttömyyden laskuvauhti on Satakunnassa hidastumassa. Joissain ikäryhmissä työttömien määrä on jo hieman kasvanut vuoden takaiseen verrattuna. Myös ulkomaalaisia työttömiä työnhakijoita on vuoden takaista enemmän. Toisaalta yli vuoden työttömänä olleiden pitkäaikaistyöttömien määrä on alentunut muuta työttömyyttä enemmän.

Työvoiman kysyntä on edelleen jatkunut vilkkaana. Työ- ja elinkeinotoimistossa oli elokuussa Satakunnassa yhteensä 4 768 avointa työpaikkaa, joista kuukauden aikana avautuneita uusia työpaikkoja oli 2 560.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (temtyollisyyskatsaus.fi).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Satakunnan ELY-keskus

Ylijohtaja Marja Karvonen, puh. 0295 022 111, marja.karvonen@ely-keskus.fi

Työmarkkina-asiantuntija Hannu Ahvenjärvi, puh. 0295 022 114, hannu.ahvenjarvi@ely-keskus.fi

Satakunnan TE-toimisto

Palvelujohtaja Satu Remmer, puh. 0295 045 141, satu.remmer@te-toimisto.fi
Vaihde 0295 045 000

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Satakunnan ELY-keskus
Satakunnan ELY-keskus
Yrjönkatu 20
28100 Pori

0295 022 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-satakunta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Satakunnan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme