Satakunnan ELY-keskus

Satakunnassa 9510 työtöntä työnhakijaa tammikuussa

Jaa

Satakunnassa oli tammikuun lopussa 9510 työtöntä työnhakijaa, mikä on 2250 henkeä (-19,2 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kuukautta aiemmasta työttömien määrä laski vajaalla 50 hengellä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli tammikuussa 9,8 %.

Työttömyys laski tammikuussa, vaikka lomautukset hieman lisääntyivätkin edelliseen kuukauteen verrattuna. Lomautettujen määrä kasvoi lähinnä palvelutyön ja kuljetustyön ammattialoilla. Toisaalta rakennusalalla ja teollisuudessa tavanomaiset talviaikaiset lomautukset olivat jo vähenemään päin.

Työ- ja elinkeinotoimistossa oli tammikuussa 6574 avointa työpaikkaa Satakunnassa. Näistä 4276 oli tammikuun aikana avautuneita uusia työpaikkoja. Sekä avoimia työpaikkoja yhteensä että kuukauden uusia työpaikkoja oli enemmän kuin kertaakaan aiemmin vuodesta 2006 alkavassa tilastoinnissa.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (temtyollisyyskatsaus.fi).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus:

Ylijohtaja Marja Karvonen, puh. 0295 022 111
sähköposti: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Työmarkkina-asiantuntija Hannu Ahvenjärvi, puh. 0295 022 114
sähköposti: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto:

Johtaja Juhani Sundell, puh. 0295 022 117
sähköposti: etunimi.sukunimi@te-toimisto.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Satakunnan ELY-keskus
Satakunnan ELY-keskus
Yrjönkatu 20
28100 Pori

0295 022 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-satakunta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Satakunnan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme