Suomen riistakeskus Satakunta

Satakuntaan poikkeuslupa kahden suden kaatamiseen

Jaa

Suomen riistakeskus on myöntänyt kannanhoidollisen poikkeusluvan kahden suden kaatamiseksi ns. Köyliön laumasta. Lupa on voimassa 23.1.2016 – 21.2.2016 välisen ajan.

Poikkeuslupa on kohdennettu lauman vakiintuneelle reviirialueelle, joka sijaitsee Köyliön, Huittisten ja Loimaan/Alastaron alueella. Pyynti pyritään kohdentamaan nuoriin susiyksilöihin. Metsästys on johdettua ja siihen saa osallistua kerrallaan enintään 50 metsästäjää.

Alueelta tehtyjen havaintojen perusteella kyseiseen susilaumaan kuuluu tällä hetkellä 6-8 susiyksilöä. Alueella on ollut susireviiri jo pitkään, ja lauman alfa –parille on syntynyt pentuja vuosittain ainakin vuodesta 2011 lähtien.

Suden kannanhoidollinen metsästys on vuonna 2014 päivitetyn Suomen susikannan hoitosuunnitelman mukainen kaksivuotinen kokeilu, jonka avulla haetaan tietoa kannanhoidollisen metsästyksen vaikutuksista lauman elinvoimaisuuteen ja suden käyttäytymiseen sekä kansalaisten asenteisiin. Alueelle myönnettiin kokeiluhankkeen mukainen poikkeuslupa myös talvelle 2015, mutta tällöin luvan käyttö estyi muutoksenhaun johdosta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Antti Impola, riistapäällikkö, Suomen riistakeskus
p. 029 431 2321, antti.impola@riista.fi

Reima Laaja, riistasuunnittelija, Suomen riistakeskus
p. 029 431 2322, reima.laaja@riista.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen riistakeskus Satakunta
Suomen riistakeskus Satakunta
Porintie 9 B 6
29250 Nakkila

http://www.riista.fi
Suomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen riistakeskus Satakunta

Hirvieläimille aikaisempaa enemmän kaatolupia15.7.2015 15:00:35 EESTTiedote

Suomen riistakeskuksen Satakunnan toimialueelle on myönnetty metsästyskaudelle 2015 – 2016 pyyntilupia 1798 kpl hirvelle, 4921 kpl valkohäntäpeuralle ja 21 kpl kuusipeuralle. Hirvellä ja valkohäntäpeuralla lupamäärät kasvoivat noin kymmenyksellä viime kauteen nähden. Hirven osalta myös pankkilupien määrä on monin paikoin aikaisempaa suurempi. Pyyntiluvanvaraisten hirvieläinten metsästys alkaa tänä vuonna lauantaina 26. syyskuuta.