Osuuskauppa Keskimaa

Satamankärjen rakentaminen etenee – nimikilpailussa saatiin lähes 9000 ehdotusta

Jaa

Osuuskauppa Keskimaan saunaravintolan rakennustyöt Jyväskylän sataman kärjessä etenevät suunnitellusti. Saunaravintolarakennuksen tiloihin rakennetaan uniikki ravintola, kokous- ja juhlatiloja sekä saunamaailmaa. Keskimaa järjesti sataman kärkeen rakentuvalle kohteelle nimikilpailun, nimi julkaistaan myöhemmin tänä syksynä. Ravintolapäälliköksi on nimitetty kokenut ammattilainen Jaska Lahti.

Havainnekuva saunaravintolasta Jyväsjärveltä. Saunaravintolan rakentaminen etenee suunnitellusti ja se avataan kesällä 2022. Kuva: Arkkitehtitoimisto KOAN oy
Havainnekuva saunaravintolasta Jyväsjärveltä. Saunaravintolan rakentaminen etenee suunnitellusti ja se avataan kesällä 2022. Kuva: Arkkitehtitoimisto KOAN oy

Osuuskauppa Keskimaa on aloittanut kesällä saunaravintolan rakennustyöt Jyväskylän satamassa. Tähän asti hankkeesta on puhuttu nimellä Satamankärki, mutta heinä-elokuussa järjestetyn nimikilpailun avulla haluttiin aktivoida keskisuomalaisia saunaravintolan nimen ideointiin.

− Nimikilpailun kautta saimme lähes 9000 yksittäistä nimiehdotusta. Tämä yllätti meidän positiivisesti – on ilo huomata, että tämä hanke todella kiinnostaa ihmisiä ja hienoa, että saimme näin laajan ideariihen aikaan. Olemme käyneet kaikki ehdotukset läpi ja tällä hetkellä jatkoselvittelyssä on muutama vaihtoehto, joiden osalta tehdään taustatyötä, rakennetaan ilmettä ja logoa ennen lopullista nimen valintaa. Julkaisemme nimen myöhemmin tämän syksyn aikana, toteaa Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä.

Nimikilpailuun saatiin tarkalleen 8906 nimiehdotusta 2754 vastaajalta. Kaikkien vastaajien kesken on arvottu kaksi hemmottelupaketin voittajaa. Voittajille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti.

Suunnittelutyöt edistyvät samaan tahtiin, kun rakennus nousee harjakorkeuteen


Samaan aikaan kun rakennus nousee satamassa, taustalla tehdään suunnittelutyötä uuden ravintolakonseptin ja sisätilojen osalta. Saunaravintola kokonaisuuden suunnittelutiimiin ja ravintolapäälliköksi on nimitetty tällä hetkellä Ravintola Jalo Kitchen & Loungen ravintolapäällikkönä toimiva Jaska Lahti. Jaska Lahti jatkaa Ravintola Jalo Kitchen & Loungen ravintolapäällikkönä vuodenvaihteeseen 2021 asti osallistuen samalla vahvasti Satamankärki-kokonaisuuden suunnitteluun.  

– Meillä on tavoitteena, että pääsisimme avaamaan hieman pintaa syvemmältä ravintolakonseptia samoihin aikoihin, kun saunaravintola saadaan harjakorkeuteen. Nimen valinta ja sen ympärille suunniteltu ilme tulevat kuvastamaan ravintolan tunnelmaa. Meillä on nyt kokenut ammattilainen, Jaska Lahti, mukana uuden ravintolakokonaisuuden suunnittelussa ja toteuttamisessa. Uskomme, että tästä tulee todella odotettu lisä Jyväskylän ravintolatarjontaan, iloitsee Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Tällä hetkellä Lutakon satamaan rakentuvan saunaravintolan runko on jo betonielementtien osalta noussut pystyyn. Seuraavassa vaiheessa rakennus saa hirsiverhoilun. Kattokorkeuteen ja vesikaton asennukseen päästään marraskuussa. Harjannostajaisia päästään viettämään joulukuun alussa.

Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Antti Määttä, toimitusjohtaja, 010 767 3010, antti.maatta@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, Pasi Kunelius, matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja, 010 767 3060, niko.kunelius@sok.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Osuuskauppa Keskimaa, Antti Määttä, toimitusjohtaja, kauppaneuvos, 010 767 3010, antti.maatta@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, Pasi Kunelius, matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja, 010 767 3060, pasi.kunelius@sok.fi

Kuvat

Havainnekuva saunaravintolasta Jyväsjärveltä. Saunaravintolan rakentaminen etenee suunnitellusti ja se avataan kesällä 2022. Kuva: Arkkitehtitoimisto KOAN oy
Havainnekuva saunaravintolasta Jyväsjärveltä. Saunaravintolan rakentaminen etenee suunnitellusti ja se avataan kesällä 2022. Kuva: Arkkitehtitoimisto KOAN oy
Lataa
Kuvassa kohde kuvattuna rakennusvaiheessa 17.9.2021. Kuva: Juha Siika-aho / Rakennustoimisto Alonen Oy
Kuvassa kohde kuvattuna rakennusvaiheessa 17.9.2021. Kuva: Juha Siika-aho / Rakennustoimisto Alonen Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Osuuskauppa Keskimaa
Osuuskauppa Keskimaa
Ahjokatu 7
40320 JYVÄSKYLÄ

010 767 3000http://www.keskimaa.fi

Osuuskauppa Keskimaa on market- ja tavaratalokauppaa, matkailu- ja ravitsemiskauppaa sekä liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Olemme maakunnan markkinajohtaja kaikilla edustamillamme toimialoilla. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä yli 624 miljoonan euron liikevaihdolla. Asiakasomistajia on yli 134 000. Keski-Suomen suurimpana yritystyönantajana työllistämme lähes 2000 keskisuomalaista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Keskimaa

Uusi parturi-kampaamo avataan torstaina 14.10. S-market Vaajalan yhteyteen13.10.2021 09:30:00 EEST | Tiedote

Osuuskauppa Keskimaa parantaa kauneuden ja hyvinvoinnin palveluja Vaajakoskella, kun S-market Vaajalan kiinteistössä avataan uusi Parturi-kampaamo Vaajala. Aikaisemmin Keski-maalla on ollut kampaamoliiketoimintaa ainoastaan Prisma Seppälän yhteydessä sijaitsevassa Parturi-kampaamo Seppälässä. Uusi parturi-kampaamo palvelee erityisesti Vaajakosken suunnalta tulevia asiakkaita tasaten samalla Seppälän parturi-kampaamon asiakasmääriä.

Osuuskauppa Keskimaa mukaan ennätyslaajaan Pidä huolta -kampanjaan nuorten mielenterveyden edistämiseksi21.9.2021 10:44:58 EEST | Tiedote

Korona-aika on lisännyt nuorten pahoinvointia ja ahdistuneisuutta. Tämä näkyy matalan kynnyksen mielenterveyspalvelujen ruuhkautumisena paitsi valtakunnallisesti, myös Keski-Suomessa. Toivon Kärki ry:n ja MIELI ry:n yhteisen Pidä Huolta -hyväntekeväisyyshaasteen avulla kerätään rahaa nuorten mielenterveystyöhön yli 70 suomalaisen artistin voimin. Osuuskauppa Keskimaa liittyy 10 000 euron lahjoituksella osaksi LähiTapiolan ja S-ryhmän yhteistä puolen miljoonan euron kokonaislahjoitusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme