Osuuskunta Tradeka

SATAVUOTIAALLA TRADEKALLA VAHVA TULOSKEHITYKSEN VUOSI

Jaa

Vantaalla 20.3.2018 kokoontunut Osuuskunta Tradekan edustajisto vahvisti Osuuskunta Tradeka -konsernin vuoden 2017 tilinpäätöksen. Konsernin liikevaihto oli 550,7 miljoonaa euroa, mikä on 12,5 % edellisvuotta enemmän. Konsernin tilikauden tulos oli 108 miljoonaa euroa, jossa parannusta edelliseen vuoteen oli 86 miljoonaa euroa.

Osuuskunta Tradekan operatiivinen tulos parani kaikilla Tradekan toimialoilla.  Kertaluontoisista eristä puhdistettuna tilikauden operatiivinen tulos oli 34,2 miljoonaa euroa eli 12,5 miljoonaa euroa edellisvuotta parempi. ”Satavuotisjuhlavuosi oli Tradekalla monella tapaa onnistunut, ei vähiten myönteisen tuloskehityksen vuoksi”, toteaa Osuuskunta Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro.

Muutoksia strategissa omistuskategorioissa

Vuonna 2017 Tradeka-Yhtiöt Oy otti käyttöön neljännen Malta ja toteuta -omistuskategorian, joka on ”kärsivällisen rahan” sijoittamista. Kategorian omistuksissa Tradeka on valmis tinkimään sijoitusten tuotosta jonkin tavoiteltavan ja yhteiskunnallisesti merkittävän päämäärän hyväksi.

Näkyvimmät muutokset tapahtuivat kuitenkin Omista ja kehitä -kategoriassa, johon kuuluvat suorat omistukset yrityksissä, joissa Tradeka-Yhtiöt toimii kotimaisena ankkuriomistaja. Uutena avauksena Tradeka on sopinut, että se ostaa Med Groupin ONNI hoiva - ja ONNI terveys -toiminnot ja laajentaa palveluliiketoimintaansa erityisesti kotiin vietävään hoivaan.

Edustajisto keskusteli vilkkaasti Med Groupista ja eilisessä kokouksessaan se edellytti, että Tradeka kiinnittää erityistä huomiota Med Groupin omistajaohjauksessa liiketoiminnan vastuullisuuteen, henkilöstöpolitikkaan ja asiakkaille tarjottavien palveluiden laatuun. ”Edustajisto painotti, että Med Groupista pitää muodostua Tradekan omistuksessa hoiva-alan vastuullisin ja inhimillisin yritys”, summaa Perttu Puro edustajistossa käytyä keskustelua.

Yleishyödyllisiin lahjoituksiin 11 miljoonaa

Edustajisto päätti kokouksessaan myös Osuuskunta Tradekan lahjoituksista yleishyödylliseen toimintaan. Lahjoituksiin käytetään tänä vuonna 11 miljoonaa euroa ja suurin yksittäinen kymmenen miljoonan euron lahjoitus tehdään Tradekan säätiölle. ”Tradekan säätiön asema apurahasäätiönä vahvistuu ja sen mahdollisuudet kehittää apurahatoimintaa paranevat. Myös myönnettävien apurahojen määrää voidaan kasvattaa”, avaa Tradekan vastuullisuusjohtaja Satu Niemelä lahjoituksen merkitystä.

Uusia jäseniä Tradekan hallitukseen

Edustajisto valitsi eilen uusiksi Osuuskunta Tradekan hallituksen jäseniksi kansanedustaja Eero Heinäluoman, aluetoimitsija Marja-Liisa Juvenin, palveluohjaaja Miia Nahkurin, pääluottamusmies Tarja Pietilän ja valtiotieteiden maisteri Nina Söderlundin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Osuuskunta Tradeka, toimitusjohtaja Perttu Puro, puh. +358 40 779 3436
Osuuskunta Tradeka, johdon sihteeri Heli Yrjölä, puh. + 358 50 301 0381
Osuuskunta Tradeka, vastuullisuusjohtaja Satu Niemelä, puh. +358 40 561 6802

Tietoja julkaisijasta

Osuuskunta Tradeka
Osuuskunta Tradeka
PL 72
00501 HELSINKI

09 733 51http://www.tradeka.fi

Osuuskunta Tradeka on suomalainen omistajaosuuskunta, jolla on noin 230.000 jäsentä. Osuuskunnan ydinliiketoimintojen omistajaohjauksesta vastaa Tradeka-Yhtiöt Oy, jonka omistukset on jaettu neljään kategoriaan: Omista ja kehitä, Sijoita ja turvaa, Luo uutta sekä Malta ja toteuta. Yhtiö omistaa kokonaan ravintolatoimintaa harjoittavan Restel Oy:n, lehtijakelua harjoittavan Lehtipiste Oy:n sekä sijoitustoimintaa harjoittavan Tradeka-sijoitus Oy:n. Lisätietoja www.tradeka.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskunta Tradeka

ROBOTIIKKAA KOTIHOITOON TUOVA EVONDOS OY VARMISTAA KASVUNSA JA SAA KOTIMAISEN INSTITUTIONAALISEN SIJOITTAJAN, TRADEKA-YHTIÖT OY:N26.11.2018 08:01Tiedote

Evondos Oy on varmistamassa lähivuosien kasvunsa saattamalla päätökseen ylimääräisen yhtiökokouksen valtuuttaman suunnatun osakeannin. Yhtiön osakkaaksi on tulossa suomalainen osuustoimintataustainen Tradeka-Yhtiöt Oy, joka sijoittaa yhtiöön 2 miljoonaa euroa. Samalla yhtiön lead investor -rooliin viime vuonna tullut norjalainen pääomasijoittaja Serendipity Partners tekee jatkosijoituksen yhtiöön. Merkintöjen myötä yhtiön rahoituskierros valmistuu.

Lehtipiste Oy mukaan kuluttajien pakettitoimituksiin yhdessä Matkahuollon kanssa - 300 pakettiautomaattia kuluttajien käyttöön lokakuussa12.6.2018 08:31Tiedote

Kuluttamisen muutos ja verkkokaupan jatkuva kasvu haastavat alan toimijoita uusiin avauksiin. Tuoreen pakettipalveluita koskevan kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset jakaantuvat kahteen selkeään ryhmään. Vastaajista 39 prosenttia haluaa henkilökohtaista palvelua noutopisteillä ja saman suuruinen 39 prosentin joukko itsepalvelua pakettiautomaatilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme