SuomiAreena

Satavuotiasta Suomea juhlistanut SuomiAreena teki kaikkien aikojen yleisöennätyksen

Jaa


Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, MTV:n ja Porin kaupungin järjestämä SuomiAreena keräsi ennätysmäärän yleisöä yhteiskunnallisten ja päivänpolttavien asioiden äärelle. Viikon tapahtumiin osallistui 74 000 ihmistä, kun viime vuonna SuomiAreenan yleisömäärä oli 63 000.

Viikon suosituimmaksi tilaisuudeksi nousi DNA:n Saariluoma ja starat Porin illassa -show, jota oli seuraamassa keskiviikkona yli 8700 henkilöä. Toinen viikon yleisömagneetti oli Tasavallan presidentin haastattelutunti, jota seurasi keskiviikkona 5000 kuulijaa MTV-lavalla Porin torilla.

– Uskomattoman upeat kävijäluvut! Ja mikä hienointa tilaisuuksien sisällöt ovat vuosi vuodelta laadukkaampia. Kiitos kaikille järjestäjille ja kävijöille mahtavasta SuomiAreena-viikosta, SuomiAreenan vastaava tuottaja Mari Haavisto hehkuttaa.

Turvallisuus, suvaitsevaisuus ja vastuullisuus ensi vuoden teema

Vuoden 2018 SuomiAreenan teema on turvallisuus, suvaitsevaisuus ja vastuullisuus. Seuraavan kesän tapahtuman pääyhteistyökumppanit ovat Puolustusvoimat sekä Veikkaus.

– Ensi vuoden SuomiAreenan teemat sopivat hyvin myös Veikkauksen arvomaailmaan. Vastuullisuus on koko toimintamme ydin. Se tarkoittaa sekä vastuullista tapaa tarjota rahapelejä suomalaisille että vastuullisuutta edunsaajiamme kohtaan. Pääyhteistyökumppanuuden kautta voimme myös tarjota laajalle edunsaajakentällemme erinomaisia paikkoja tuoda työtään esiin ensi vuoden SuomiAreenassa, sanoo Veikkauksen varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski.

Toinen pääyhteistyökumppani, Puolustusvoimat, viettää ensi vuonna satavuotisjuhlavuottaan.

– Puolustusvoimat 100 -vuoden teema on ”maanpuolustus kuuluu kaikille”. Tämän teeman henkeen sisältyy ajatus, että turvallisuus, suvaitsevaisuus ja vastuullisuus ovat kaikkien yhteinen asia. Ne ovat myös arvoja jotka ovat esillä puolustusvoimien arjen toiminnassa joukko-osastoissa ja esikunnissa. Osallistuminen SuomiAreenalle on erinomainen tapa esitellä puolustusvoimien toimintaa ja kalustoa sekä keskustella ajankohtaisista puolustukseen liittyvistä aiheista, kertoo Puolustusvoimien Pääesikunnan päällikkö, kenraaliluutnantti Timo Kivinen.

SuomiAreena järjestetään ensi kesänä 13. kertaa Porissa 16.–20.7.2018.

Tietoja julkaisijasta

SuomiAreena tarjoaa viiden päivän ajan näköalapaikan suomalaiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun.

SuomiAreenalla keskustellaan suomalaisesta yhteiskunnasta rennosti kesäisissä tunnelmissa. Tilaisuudet ovat kaikille kävijöille avoimia ja ilmaisia. Viikkoon mahtuu paljon muutakin kuin pelkkää keskustelua: musiikkia, urheilua, liikuntaa, näytelmiä. Viime vuonna tapahtumaan osallistui 63 000 kävijää yli 170 tilaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SuomiAreena

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme