Seta Ry

Sateenkaarilippuja varastettiin Lahti Pridessä eilisiltana

Jaa

Lahden Seta ry:n sateenkaarilippuja on varastettu Mytäjäisten risteyksen lipputangoista 8 kappaletta tiistaina 17.8. klo 19.30-23.40 välillä.

Asiasta on tehty rikosilmoitus. Historia toistaa itseään, sillä liput vietiin pride-viikolla myös kaksi vuotta sitten. Varotoimenpiteenä tälle yhdistys on kerännyt liput pois yön ajaksi, mutta se ei kuitenkaan riittänyt.

Lahden Setan mukaan erikoista on, että tämä on voinut tapahtua valoisaan aikaan isossa, paljon liikennöidyssä risteyksessä.

"Tämä on todella surullista. Me emme suostu pelkäämään, emmekä olemaan näkymättömiä. Liput ovat pienen yhdistyksemme varoilla hankittuja, minkä lisäksi lippujen varastaminen luo ympärillemme ahdistavaa ilmapiiriä. Se ei auta luomaan mielikuvaa Lahdesta edistyksellisenä ja moninaisuutta arvostavana kaupunkina", sanoo Lahden Setan puheenjohtaja Noora Kalpio.

Liputusta jatketaan edelleen Paasikivenaukiolla. Yhdistys pyytää silminnäkijöitä olemaan yhteyttä poliisiin tai Lahden Setaan.

Lahti Pride on ihmisoikeustapahtuma, jonka Lahden Seta ry järjestää. Tapahtuma toteutetaan täysin vapaaehtoisvoimin.

Sateenkaarilippuja ja translippu varastettiin myös aiemmin kesällä pidetyn Oulu Priden yhteydessä kaupungintalon edestä. 

Lisätietoa:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Noora Kalpio, Lahden Seta ry:n puheenjohtaja

p. 044 2397854
puheenjohtaja@lahdenseta.fi

Tietoja julkaisijasta

Seta Ry
Seta Ry
Pasilanraitio 5, 2 krs.
00240 Helsinki

https://seta.fi/

Lahti Pride -tapahtuman järjestää Lahden Seta ry. Lahden Seta ry on ihmis- ja kansalaisoikeusjärjestö, jonka tarkoituksena on edistää sateenkaari-ihmisten oikeuksia, tukea heidän arkeaan osallistavasti, oikeudenmukaisesti ja intersektionaalisesti sekä pyrkiä ehkäisemään sateenkaari-ihmisiin kohdistuvia ennakkoluuloja ja syrjintää. Lahden SETA ry järjestää vapaaehtoistyönä ryhmätoimintaa, koulutuksia, tapahtumia ja bileitä sekä ottaa kantaa paikallisiin päivänpolttaviin teemoihin. Lahden Seta ry:n toiminta on kaikille avointa, syrjinnästä vapaata ja toiminnassa noudatetaan turvallisemman tilan sääntöjä. Yhdistys on Setan jäsenjärjestö.

-----

Seta on valtakunnallinen ihmisoikeusjärjestö, jonka tavoitteena on, että kaikki voisivat elää yhdenvertaisina riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä, sukupuolen ilmaisusta tai kehon sukupuolta määrittävistä piirteistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Seta Ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme