Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Säteilyvaaratilanteen suojelutoimet -verkkoseminaari 12.4.2023

Jaa
Itä-Suomen aluehallintovirasto ja Säteilyturvakeskus järjestävät seminaarin, jossa perehdytään säteilyvaaratilanteessa tarvittaviin suojelutoimiin ja niiden perusteisiin. Seminaarin tavoitteena on kehittää Itä-Suomen alueen varautumista säteilyvaaratilanteisiin.

Säteilyvaaratilanteen suojelutoimet -verkkoseminaariin osallistuu yli 400 henkilöä. Osallistujat ovat pääasiassa Itä-Suomen alueen kunnista ja hyvinvointialueilta. Lisäksi seminaariin osallistuu asiantuntijoita muista aluehallintovirastoista ja muualta Suomesta. Itä-Suomen aluehallintovirasto järjestää seminaarin yhteistyössä Säteilyturvakeskuksen kanssa.

Seminaarin tavoitteena on kehittää Itä-Suomen alueen varautumista säteilyvaaratilanteisiin parantamalla valmiuksia yhteistoimintaan ja valmiussuunnitelmien päivittämiseen. Seminaarin aamupäivän aikana käydään läpi säteilyvaaratilanteessa tarvittavia toimia varautumisen ja valmiussuunnittelun pohjaksi. Iltapäivällä käydään läpi varautumisen kannalta keskeisiä kehittämiskohteita säteilyvaaratilanteessa.

Seminaarin ohjelman ja sisällön laatimisessa on saatu tukea Säteilyturvakeskukselta ja Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolta. Seminaarin avaavat Itä-Suomen aluehallintoviraston pelastustoimi ja varautuminen -vastuualueen johtaja Taina Rautio ja Säteilyturvakeskuksen valmiuspäällikkö Jyrki Heinonen. Seminaarissa luennoivat Säteilyturvakeskuksen ylitarkastaja Antero Kuusi, johtava asiantuntija Jukka Kupila, tarkastaja Juho Kurttio, valmiuspäällikkö Jyrki Heinonen ja laboratorionjohtaja Aleksi Mattila. Muita luennoitsijoita ovat Itä-Suomen tilannekeskuksen tilannekeskuspäällikkö Anna Eskelinen, Joensuun kaupungin viestintäpäällikkö Petri Varis, Vesilaitosyhdistyksen valmiuspäällikkö Riina Liikanen ja Ruokaviraston erityisasiantuntija Minna Anthoni.

Itä-Suomen aluehallintovirasto järjestää alueellisen ITÄ23-valmiusharjoituksen 8.-9.11.2023. Harjoituksen tavoitteena on päivittää väestönsuojelutoimintaa ja valmiussuunnittelua säteilyonnettomuuden varalle. Säteilyvaaratilanteen suojelutoimet -verkkoseminaari on valmiusharjoitukseen valmistavaa koulutusta.

Lisätietoja
johtaja Taina Rautio, p. 029 501 7042
pelastusylitarkastaja Esa Ahlberg, p. 029 501 6857

etunimi.sukunimi@mil.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme