Avain

Satu Leiskon Tulin Suomeen -kirja kertoo maahanmuuttajien Suomesta

Jaa

Tulin Suomeen -kirja kertoo maahanmuuttajien kokemuksista heidän omin sanoin. Miltä tuntuu muuttaa maahan, joka on ihan erilainen kuin kotimaa? Millaista on aloittaa elämä uudessa maassa?

kansi_Satu Leisko, Tulin Suomeen
kansi_Satu Leisko, Tulin Suomeen

Satu Leiskon Tulin Suomeen -kirjaan on koottu yhdeksän erilaista tarinaa maahanmuuttajien itsensä kertomana. Selkokielellä kirjoitettu teos sopii kaikille lukijoille ja erityisesti suomea toisena kielenä opiskeleville.

Haastateltavat ovat kotoisin Venäjältä, Turkista, Thaimaasta, Kreikasta, Unkarista, Vietnamista, Norsunluurannikolta, Irakista ja Jordaniasta. He kertovat muun muassa siitä miksi tulivat Suomeen ja mitä he arvostavat uudessa kotimaassaan.

”Minun kanssani oli nuorin tyttöni ja pieni pikkusiskoni. Menimme kapinallisten luo. Sanoin heille suoraan: Minun täytyy nyt lähteä. En voi enää jäädä tänne, en enää jaksa. Tilanne on muuttunut niin pahaksi", kertoo Norsuunluurannikolta Suomeen muuttanut Aminata Ahoua.

Kirjan maahanmuuttajille Suomi on lunta, auringonvaloa, hiljaisuutta, metsiä, kukkia
sekä mustikoita, uusi kieli ja ystävällisiä ihmisiä. Monelle Suomi tarkoittaa rakkautta ja perhettä.

"Kun lähdimme lentokentältä, maassa oli lunta. Ulkona oli samaan aikaan pimeää ja valoisaa lumen takia. Minulla oli jano ja lumi näytti ihanalta. Otin vähän lunta käteeni ja söin sitä. Mieheni ihmetteli, että mitä kummaa oikein tein. Hän nauroi minulle, mutta ystävällisesti”, kertoo Jordaniasta kotoisin oleva Areej Almasri saapumisestaan Suomeen.

Satu Leisko on suomen kielen opettaja ja selkokirjailija.

Teos: Tulin Suomeen
Kirjailija: Satu Leisko
Ilmestymispäivä: 5.2.2018
ISBN: 9789523041684
Sivuja: 149
Hinta: 32,-


Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Avain, viestintäjohtaja Vilja Perttola, puh. 040 755 3319, vilja.perttola@avain.net
Arvostelukappaleet: info@avain.net

www.avain.net

Avainsanat

Kuvat

kansi_Satu Leisko, Tulin Suomeen
kansi_Satu Leisko, Tulin Suomeen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Avain
Avain
Väinö Tannerin tie 3, 3. krs
01510 Vantaa

09 5840 440https://avain.net/

Avain on kotimaiseen laatukirjallisuuteen keskittynyt kirjakustantamo. Kustantamo on osa BTJ Finland Oy:tä. Avain kustantaa aktiivisesti selkokielistä kirjallisuutta ja se palkittiin syksyllä 2017 Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokirjallisuuden edistämisestä. Avain kustantaa kirjoja myös tilaustöinä yrityksille ja muille yhteisöille. BTJ Finland Oy on osa Booky Groupia, johon kuuluvat myös Booky.fi Oy ja Porvoon Kirjakeskus Oy.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Helppoa luettavaa: selkokirjoja klassikkoromaanista chick litiin2.8.2018 09:00Tiedote

Avain julkaisee syksyllä viisi uutta selkokirjaa. Lapset pääsevät tutustumaan Timo Parvelan suosittuun Maukka ja Väykkä -sarjaan Riikka Tuohimetsän selkomukautuksen avulla. Nuorille ja aikuisille lukijoille julkaistaan Tuija Takalan chick lit -teos Lauralle oikea, Marja-Leena Tiaisen Hiekalle jätetyt muistot, Tapani Baggen Polttava rakkaus ja Jules Vernen klassikkoromaani Sukelluslaivalla maailman ympäri Pertti Rajalan selkomukauttamana. Kirjat ilmestyvät 2.8.2018.

Avaimen syksy 2018: Tietoa aikuiselle ja nuorelle lukijalle11.4.2018 08:33Tiedote

Avain julkaisee syksyllä 2018 tieto- ja selkokirjallisuutta kaikenikäisille. Mukana ovat muun muassa Ines Lukkasen kahvipöytäteos somehitiksi nousseesta Taidevandalismi -meemisivusta, Krista Launosen omakohtainen, surua pohtiva Ofelian suru ja Mikko Saaren lautapelejä esittelevä Löydä lautapelit. Kaikenikäiset pehmolelujen ystävät pääsevät opettelemaan arvokkaita niksejä Sari Kanalan Luotsikadun nallesairaala -kirjasta. Lastenkirjojen rakkaiden sankareiden taustoihin ja tarinoihin tutustutaan Kuka kukin on lastenkirjoissa -teoksen avulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme