Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Satu Tuomiston uusin Kuusnolla-teos on tanssispektaakkeli.

Jaa

Satu Tuomiston uusin tanssiteos Kuusnolla saa ensi-iltansa 29.11.2018 Stoassa. Tanssiteos nostaa valokeilaan näyttävän liikkeen ja taitavat tanssijat.

Satu Tuomisto: Kuusnolla, kuva Juuso Westerlund
Satu Tuomisto: Kuusnolla, kuva Juuso Westerlund

Esitys uppoutuu rytmiin, liikkeen tarkkuuteen ja teknologisesti laajennettuihin liikevirtoihin. Tanssi kumpuaa pintaan abstraktina liikkeenä, jonka merkitys vaihtelee yksilöllisesti katsojan olotilasta, kokemuksista, kulttuurista, ajatusmaailmasta ja näkökulmasta riippuen. Kuusnollan työryhmä kutsui vieraita harjoituksiinsa. Vierailuista tehtiin tekstejä, joissa katsojat kertovat tanssin synnyttämistä assosiaatioista ja avaavat heränneitä ajatuksiaan. Tekstit on tuotu osaksi esitystä. Näkökulmia näkemäänsä jakavat muun muassa Maailman Kuvalehden päätoimittaja Anni Valtonen, Iso ajatus – Mihin jumalaa tarvitaan? -kirjan kirjoittaja Kati Reijonen, Taideyliopiston Kuvataideakatemian taiteellisen tutkimuksen professori Mika Elo, opettaja Shadi Trad ja laulaja-lauluntekijä Mariska.

Syntyi teos, joka ei anna valmiita ratkaisuja vaan jokainen voi kohdata sen omalla tavallaan. Kuusnolla voi olla spektaakkeli, manifesti ja vastaus, mielenosoitus ja kuva kauniimmasta. Teos saattaa olla halaus ja reaktio, kuiskaus ja pyrkimys vuorovaikutukseen. Kuusnolla voi olla valintoja ja oivaltamista. Liikkeellisesti Kuusnolla voi olla ilotulitus, abstrakti irtiotto ja näyttävä kehollisuuden juhla. Kaikki riippuu näkökulmasta. Perjantaina 30.11. esityksen jälkeen käytävässä keskustelussa on mukana Näkökulman vaihtamisen taito -kirjan kirjoittaja LT Antti S. Mattila. Mattila keskustelee yleisön ja taiteilijoiden kanssa näkökulman vaihtamisen teemasta suhteessa nähtyyn esitykseen.

Satu Tuomisto on valmistunut nykytanssikoreografiksi vuonna 2000 Lontoossa. Hänen teoksiaan on esitetty Englannissa, Kolumbiassa, Etelä-Koreassa, Japanissa, Saksassa, Hollannissa, sekä Suomessa muun muassa Suomen Kansallisbaletissa, Kiasmassa, Täydenkuun Tansseilla, Zodiak – Uuden tanssin keskuksessa ja Oulun kaupunginteatterissa. Vuosina 2011 – 2013 hän toimi JoJo – Oulun tanssin keskuksen taiteellisena johtajana.


Koreografi: Satu Tuomisto
Tanssijat: Minttu Pietilä, Jukka Tarvainen
Äänisuunnittelija: Matti Elsinen
Mediataiteilija: Aku Meriläinen

Stoa
to 29.11. klo 19 (Ensi-ilta)
pe 30.11. klo 19
la 1.12. klo 16
su 2.12. klo 16

Liput 15 / 12 € (+ mahd. toim.kulut) Lippu.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Monika Silander-Stolt
kulttuurituottaja
monika.silander@hel.fi
050 382 8151

Anne Malmström
viestintäsuunnittelija
Kulttuuri- ja vapaa-aika, viestintä
anne.malmstrom@hel.fi
040 334 1089

Kuvat

Satu Tuomisto: Kuusnolla, kuva Juuso Westerlund
Satu Tuomisto: Kuusnolla, kuva Juuso Westerlund
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Stoa

Turunlinnantie 1, Itäkeskus, Helsinki

Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella. Stoan ohjelmistossa on tanssia, sirkusta, eri alojen festivaaleja, taidekasvatusta, näyttelyjä sekä monimuotoisia ja monikulttuurisia esityksiä ja tapahtumia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Brasilialainen souljazztähti Ed Motta ja Timo Lassy konsertoivat Savoyssa lokakuussa14.3.2019 18:01:27 EETTiedote

Laulaja-kosketinsoittaja Ed Motta vierailee SavoyJAZZissa nelihenkisen yhtyeensä kanssa keskiviikkona 30. lokakuuta. Konsertin ensimmäisellä puoliskolla lavalla nähdään saksofonisti-säveltäjä Timo Lassy yhtyeineen. Motta ja Lassy esiintyvät konsertissa myös ensimmäistä kertaa yhdessä. ”Brasilian Stevie Wonderiksi” kutsuttu Ed Motta levytti ensimmäisen albuminsa 15-vuotiaana. Ed Motta & Conexão Japeri nousi hetkessä boogie-funkin klassikoksi kotimaassaan. Kolme vuosikymmentä kestäneen uransa aikana Ed Motta on julkaissut 11 albumia, joista uusin, arvostelumenestykseksi noussut Criterion of the Senses ilmeistyi vuonna 2018. Myös elokuvasäveltäjänä tunnetun Mottan musiikissa on kuultavissa vaikutteita jazzista, soulista ja brasilialaisesta popista. Suomessa Motta on nähty aiemmin Pori Jazz Festivalilla vuonna 2015. Timo Lassy tunnetaan Suomessa ja kansainvälisesti monipuolisena jazzin tulkitsijana ja säveltäjänä. Hän on esiintynyt yhtyeineen kotimaassa ja maailmalla yli 10 vuoden ajan. La

Tanssiaiset 1920-luvun tyyliin11.3.2019 11:45:10 EETTiedote

Hakasalmen huvilan upeassa salissa tanssitaan kristallikruunun alla 1920-luvun Helsingin hienoimpien tanssiravintoloiden hengessä salonkiorkesterin säestyksellä. Suruton kaupunki -näyttelyn tapahtumaohjelmaan kuuluvia tanssiaisia järjestetään kahdet: tiistaina 19.3. klo 19 ja tiistaina 26.3. klo 19. Liput tanssiaisiin maksavat 25 e, Museokortilla 20 e (sisältäen museon pääsymaksun). Ennakkovarauksen voi tehdä osoitteessa www.hakasalmenhuvila.fi/tapahtumat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme