Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Satua ja sirkusta Maunula-talossa lauantaina 27.4.2019

Jaa

Alueen asukkaat ovat vahvasti mukana Maunula-talon toiminnassa. Asukkaiden toiveesta järjestetään kevätmarkkinat 27. huhtikuuta klo 11–18. Päivän aikana on kaikille avoimia työpajoja, musiikki- ja sirkusesityksiä ja teatteria.

Sirkus Aikamoinen, Matti Kosklela
Sirkus Aikamoinen, Matti Kosklela

Vuonna 2009 perustettu Sirkus Aikamoinen esittää Maunulan markkinoilla korkeatasoista nykysirkusta, unohtamatta sirkuksen perinteitä. Esityksessä nähdään mm. käsinseisontaa ja polkupyöräakrobatiaa. Esiintyjinä on Kiinassa oppinsa saanut käsinseisonnan virtuoosi Matti Koskela, Aikamoisen perinteisempää väkeä edustaa perustajajäsen ja akrobaatti Jouni Ruuth, sekä vuonna 2013 ryhmään mukaan tullut esinemanipulaattori Tuomas Vuorinen.

Sirkus Aikamoisen esiintyjät pitävät päivän aikana kaikille avoimia työpajoja, joihin voi halutessaan tulla kokeilemaan jongleerausta. Esiintyjät auttavat alkuun tai antavat vinkkejä kokeneemmille tekijöille.

Maunulan kirjastossa on lapsille satujoogaa ja satutuokioita sekä tavataan oikea robotti. Helsingin työväenopiston jazzyhtye soittaa jazz- ja soulklassikoita ja Helsingin työväenopiston teatteriryhmä esittää Outi Ivaskan ohjaaman näytelmän Olipa kerran: Nykyihminen. Näytelmä kertoo kaksijalkaisen lajin elämästä avaruudessa sijaitsevalla Maa-planeetalla. Homo Sapiens -heimot ja sen yksilöt ovat kautta aikain asuttaneet maapalloa, muokaten vahvasti ympäristöään ja toteuttaen kukin omaa elämäntarkoitustaan. Käsikirjoituksen näytelmään on tehnyt työryhmä ja Draaman kirjoittamisen kurssilaiset.

Ohjelmaa lapsille

11.00 Satujooga
11.00 Satutuokio
12–14.30 Robottitreffit
15.00 Satujooga
15.00 Satutuokio

Sirkusta, musiikkia ja teatteria

11.00–11.30 We Got Soul, Helsingin työväenopiston yhtye
12.00–12.40 Sirkus Aikamoinen, työpaja
13–13.15 Sirkus Aikamoisen esitys
13.30–14.00 Helsingin työväenopiston jazzyhtye soittaa jazzklassikoita.
14–14.40 Sirkus Aikamoinen, työpaja
15.10–15.40 Helsingin työväenopiston teatteriryhmä: Olipa kerran: Nykyihminen!
16.00–16.15 Sirkus Aikamoisen esitys
16.45–17:30 Mikko Rintanen Scramble

Tilaisuudessa esittäytyvät myös Kapua kehitysyhteistyö ja Maunulan partiolippukunta Vuokot. Mukana Pirkkolan pitopalvelu ja pop up -sushiravintola.

Päivän kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Maunulan markkinat on osa osallistuvan yhteissuunnittelun prosessia, jossa kaupunkilaiset ovat olleet mukana vaikuttamassa Maunula-talossa järjestettäviin tapahtumiin. Tapahtumat toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin yleisten kulttuuripalveluiden kanssa.

Maunula-talo, Metsäpurontie 4, 00630 Helsinki

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maunula-talon verkkotiedottaja Veli-Matti Hurtig
+358 40 621 2754
velimatti.hurtig@hel.fi
Maunula-talo, Metsäpurontie 4, 00630 Helsinki
PL 63311, 00099 Helsingin kaupunki

Viestintäsuunnittelija Anne Malmström
040 334 1089, anne.malmstrom@hel.fi
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kuvat

Sirkus Aikamoinen, Matti Kosklela
Sirkus Aikamoinen, Matti Kosklela
Lataa
Opiston jazzyhtye
Opiston jazzyhtye
Lataa
We got soul -yhtye
We got soul -yhtye
Lataa
Sirkus Aikamoinen, Jouni ruuth, kuva Minja Kaukoniemi
Sirkus Aikamoinen, Jouni ruuth, kuva Minja Kaukoniemi
Lataa
Maunula-talo
Maunula-talo
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Maunula-talon toiminta suunnitellaan yhdessä asukkaiden kanssa. Toimintamalli hyväksyttiin avoimessa foorumissa kesällä 2016 tukemaan talon toiminta-ajatusta:

Maunula-talo on kaikenikäisten ja erikielisten asukkaiden kohtaamispaikka. Osallistava ja innostava Maunula-talo tuo ihmisiä yhteen tekemisen ja yhdessäolon kautta. Työväenopisto, kirjasto ja nuorisopalvellut tukevat toisiaan ja toimivat yhteistyössä kaikilla tasoilla. Maunulan asukkaat ja muut talon käyttäjät osallistuvat toiminnan suunnitteluun ja tapahtumien tuottamiseen. Jakamalla yhdessä elämyksiä, tietoa ja taitoja tuemme ihmisten hyvinvointia, elinikäistä oppimista ja aktiivista kansalaisuutta.

Maunula-talon arvoihin kuuluvat ilo, avoimuus, yhdenvertaisuus, demokratia ja osallisuus.

Maunula-talo, Metsäpurontie 4, 00630 Helsinki
www.maunulatalo.fi

www.facebook.com/maunulatalo

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Objection! exhibition opens at the Helsinki City Museum23.5.2019 13:33:30 EESTTiedote

Does disagreement have enough space to live in the middle of our consensus-seeking everyday life? Why is disagreement being pushed aside even though it is the basis of political activity in a democracy? And how can a city serve as a growth platform for public disagreement? How have different forms of opposition manifested in the history of Helsinki? Helsinki City Museum's new exhibition Objection! will open on the fourth floor of the museum on 24 May 2019.

Toista mieltä! -näyttely avautuu Helsingin kaupunginmuseossa23.5.2019 13:32:55 EESTTiedote

Onko eripuralla riittävästi elintilaa keskellä konsensushakuista arkeamme? Miksi erimielisyyttä sysätään syrjään, vaikka se on poliittisen toiminnan perusta demokratiassa? Entä kuinka kaupunki voi toimia kasvualustana julkiselle erimielisyydelle? Miten erilaiset vastarinnan muodot ovat näyttäytyneet Helsingin historiassa? Helsingin kaupunginmuseon uusi Toista mieltä! -näyttely avautuu 24.5.2019 museon neljännessä kerroksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme