Espoon kaupunki - Esbo stad

Saudiarabialaiset opettajat perehtyvät suomalaiseen koulutukseen Espoossa

Jaa

Espoo on mukana Suomen ja Saudi-Arabian välisessä opettajien täydennyskoulutushankkeessa, jossa noin sata saudiarabialaista opettajaa ja rehtoria perehtyy puolen vuoden ajan suomalaiseen koulutusjärjestelmään ja pedagogiikkaan.

Kesäkuussa Suomeen saapuneiden opettajien ohjelmassa on aluksi ollut englanninkielen ja pedagogiikan opintoja Helsingin yliopistossa. Syyskuun alusta alkaen he tutustuvat käytännön koulutyöhön Espoossa, Turussa, Tampereella ja Joensuussa.

Suomen koulujärjestelmän hyvät tulokset kiinnostavat

Koulujaksossa syyskuusta marraskuun loppuun Espoossa opiskelee 56 saudiarabialaista opettajaa ja rehtoria, jotka kotimaassaan työskentelevät Suomen peruskoulua ja lukiota vastaavissa opetusministeriön alaisissa kouluissa.

Espoon kouluista mukana ovat Espoo International School, Kirkkojärven koulu, Viherkallion koulu, Etelä-Tapiolan lukio sekä ruotsinkieliset Mattlidens skola ja Mattlidens gymnasium. Kaikissa kouluissa saudiarabialaisille opettajille on koko ajan oma pedagoginen mentori avaamassa suomalaisen koulujärjestelmän toimintaa ja käytäntöjä sekä tukemassa koulujakson toteutumista.

Kouluissa saudiarabialaiset opettajat ja rehtorit seuraavat oppitunteja pienryhmissä ja reflektoivat kokemaansa suomalaisen mentorin johdolla. He oppivat keskeisiä asioita mm. suomalaisesta koulukulttuurista, opetussuunnitelman toteutuksesta käytännössä, oppimiskokonaisuuksien suunnittelusta sekä muista Saudi-Arabian opetusministeriön ohjelmalle asettamista tavoitteista. Ohjelman tavoitteena on saatujen oppien ja kokemusten soveltaminen Saudi-Arabiassa.               

- Saudiarabialaiset opettajat tuntevat Suomen hyvät tulokset kansainvälisessä PISA-tutkimuksessa, ja usein ensimmäinen kysymys on, kuinka ne on aikaansaatu. Täydennyskoulutuksen aikana haluamme esitellä Suomen koulutusjärjestelmän vahvuuksia laajasti, kertoo mentorina toimiva Iivisniemen koulun rehtori Juhani Kurronen. Ohjelmaan osallistuville kouluille maksetaan korvaus. 

Useimmat saudiarabialaiset opettajat ovat saapuneet Suomeen perheineen. Perheille järjestetään syksyn aikana kulttuuri- ja liikuntaohjelmaa.

Kansainvälisyys myös Espoon kouluissa vahvistuu

Hankkeen yhtenä tavoitteena on kehittää Saudi-Arabian koulutusjärjestelmää ja sitä kautta koko yhteiskuntaa. Olemalla mukana Espoo osaltaan edistää tätä yhteistä tavoitetta.

Osallistumalla hankkeeseen Espoo myös edistää suomalaisen ja espoolaisen koulutusosaamisen tunnettuutta maailmalla. Hanke nostaa Espoon profiilia kansainvälisenä toimijana ja oppimisen edelläkävijänä, sivistystoimen johtaja Aulis Pitkälä sanoo.

Koulutusvientiyhteistyö vahvistaa lisäksi kansainvälisyyttä Espoon kouluissa. - Yhteistyö on keino olla vuorovaikutuksessa ja tutustua toiseen kulttuuriin. Näin lisäämme sekä oppilaiden ja opiskelijoiden että henkilöstön valmiuksia ymmärtää muita kulttuureja, avaamme uusia näkökulmia kasvatuksen kehittämiseen ja vahvistamme omaa osaamistamme, Pitkälä sanoo.   

Koulujakson järjestämisestä Espoon kaupungin kouluissa vastaa koulutusvientiyhtiö Omnia Education Partnerships Oy. Kyseessä on toistaiseksi laajin Suomessa toteutettava koulutusvientihanke.

Lisätietoja

sivistystoimen johtaja Aulis Pitkälä, p. 043 827 1105
mentori Juhani Kurronen, p. 046 877 1408

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme