Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Saukkojärven säännöstelyn muuttamistarvetta kartoitetaan (Etelä-Pohjanmaa)

Jaa

Alavudella sijaitseva Saukkojärvi kuuluu Nurmonjoen latvajärviin, joita säännöstellään vuonna 1964 annetulla vesilain mukaisella luvalla. Säännöstelystä vastaa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus. Latvajärvillä on meneillään säännöstelyn tarkistamishanke, jonka tarkoituksena on muuttaa säännöstelylupaa vastaamaan paremmin tämän päivän tarpeita ja muuttuneita ilmasto-olosuhteita.

Saukkojärven kartta.
Saukkojärven kartta.

Aikaisemmin on jo käyty läpi Saarijärven, Allasjärvien, Kuotes- ja Putulanjärven sekä Jääskänjärven säännöstelyn muutos ja nyt on vuorossa Saukkojärven säännöstelyn tarkastelu.

Syksyn aikana kartoitetaan Saukkojärven lähivaikutusalueen kiinteistönomistajien mielipiteitä järven vedenkorkeudesta ja järven kunnostustarpeista. Kiinteistönomistajille on lähdössä kyselykirje, jonka avulla kartoitetaan vastaanottajien mielipiteitä järven korkeudesta ja kunnostuksesta. Kyselyn vastausten pohjalta ELY-keskus yhdessä suunnittelutoimikunnan kanssa tekee päätöksen jatkotoimenpiteiden tarpeesta.

Vedenkorkeuden osalta kysellään erityisesti korkeuksista N43 +107,00 m ja N43 +107,25 m. Alempi taso on Saukkojärven vuoden 1964 vesiluvan mukainen säännöstelyn yläraja. 25 cm ylempi korkeus vastaa kiinteistönomistajien vuonna 1997 esittämää ylärajatoivetta, jota on säännöstelyssä pääosin sen jälkeen noudatettu. Saukkojärven säännöstelypadon läheisyyteen on syyskuussa laitettu merkkikeppi, johon on merkitty yläraja N43 +107,25 m. Kiinteistönomistajat voivat verrata sen vaikutuksia oman kiinteistön rantaan.

Kuorasjärven ja Saukkojärven säännöstelyn tarkistamista varten on perustettu yhteinen suunnittelutoimikunta kesäkuussa 2021. Toimikunnan edustajat toimivat paikallisina yhteyshenkilöinä hankkeen suunnittelussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vesitalousasiantuntija Jenni Mäkelä, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 0295 027 880, jenni.makela@ely-keskus.fi
Saukkojärven suunnittelutoimikunnan edustaja Antti Saartenoja, puh. 050 347 9845, antti.saartenoja@etela-pohjanmaa.fi

Kuvat

Saukkojärven kartta.
Saukkojärven kartta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Möten för allmänheten ordnas om ett nytt alternativ i projektet för förbättring av riksväg 3 mellan Helsingby och Laihela (Österbotten)19.10.2021 13:31:53 EEST | Tiedote

NTM-centralen i Södra Österbotten arbetar med en utredningsplan för förbättring av riksväg 3 på avsnittet Helsingby–Laihela. Under våren gav invånare och kommuner respons om utkastet till utredningsplan och på basis av responsen har det gjorts tilläggsutredningar. Utgående från dem bedöms ett nytt alternativ ALT3 för sträckningen av riksvägen. Utkasten över alternativet presenteras vid möten för allmänheten som hålls i Laihela 1.11.2021 och i Helsingby 2.11.2021.

Yleisötilaisuudet uudesta vaihtoehdosta valtatien 3 parantamishankkeessa Helsingbyn ja Laihian välillä (Pohjanmaa)19.10.2021 13:31:52 EEST | Tiedote

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus laatii yleissuunnitelmaa valtatien 3 parantamisesta Mustasaaren Helsingbyn ja Laihian välillä. Kevään aikana yleissuunnitelmaluonnokseen asukkailta ja kunnilta tulleen palautteen perusteella on tehty lisäselvityksiä, joiden perusteella arvioidaan valtatien linjaukselle uusi vaihtoehto VE3. Luonnoksia vaihtoehdosta esitellään yleisötilaisuuksissa 1.11.2021 Laihialla ja 2.11.2021 Helsingbyssä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme