Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Saukonkanavan rakentamisen toinen vaihe alkaa Jätkäsaaressa

Jaa

Jätkäsaaressa alkaa lokakuussa Saukonkanavan rakentamisen toinen vaihe, jossa rakennetaan kanavan Karibianrannan puolta. Urakan aikana rakennetaan kaupungin puoleinen betoninen rantamuuri. Hanke mahdollistaa uusien kerrostalojen rakentamisen Saukonkanavan rantaan.

Saukonkanavan sijainti kartalla.
Saukonkanavan sijainti kartalla.

Töiden aikana muuria rakennetaan noin 200 metrin matkalle. Kokonaisuudessaan Saukonkanava noin 700 metriä pitkä, kuusitoista metriä leveä ja kaksi metriä syvä. Samaan aikaan rakennetaan myös Panaman sillan alusrakenne kaupungin puoleiselle rannalle.

Työmaahan liittyvät järjestelyt alkavat näkyä Jätkäsaaressa 3. lokakuuta 2022 alkavalla viikolla, jolloin työskentelyalue aidataan ja sinne tuodaan työmaakopit. Varsinaiset työt käynnistyvät 10. lokakuuta 2022 alkavalla viikolla.

Urakan aikana tehdään merkittävä määrä porapaaluja ja paalujen ankkurointitöitä, ja töistä lähtee melua. Meluavat työt pyritään tekemään arkisin 7–18 välisenä aikana. Poraustyöt kestävät vuoden 2022 loppuun.

Töistä ei aiheudu häiriötä kävelijöille, pyöräilijöille, joukkoliikenteelle eikä autoilijoille, sillä alueella ei ole tällä hetkellä yleistä liikennettä. Maankuljettaminen työmaalle lisää lähialueen liikennemääriä, mistä voi tulla paikallista haittaa.

Tavoitteena on, että toisen vaiheen rakennustyöt ovat valmiit 31.10.2023. Saukonkanavan rakentaminen jatkuu myöhemmin toisen vaiheen jälkeen. Ensimmäisessä vaiheessa rakennettiin Saukonkanavan rakenteet välille Karibiankatu–Bermudankolmio.

Urakoitsijana toimii YIT Suomi Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tomi Laine
projektipäällikkö, alueellinen rakennuttaminen
kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 3103 9762
tomi.m.laine@hel.fi

Katariina Verkamo
projektinjohtaja, liikenne- ja katusuunnittelu
kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 3102 0706
katariina.verkamo@hel.fi

Urakoitsija
Jukka Jääskeläinen
työpäällikkö
YIT Suomi Oy
p. 040 511 7546
jukka.jaaskelainen@yit.fi

Kuvat

Saukonkanavan sijainti kartalla.
Saukonkanavan sijainti kartalla.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 24.11.202224.11.2022 20:47:32 EET | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 24.11.2022 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti, kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 8.12.2022 kello 16.15. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme