Digi- ja väestötietovirasto

Save the date: Digitaitoviikko kysyy asiantuntijoilta, pitääkö suomalaisten digiosaamisesta olla huolissaan

Jaa

Digitalisoituvassa maailmassa on ratkaisevan tärkeää, että meillä kaikilla on kyky käyttää ja kehittää olemassa olevia digipalveluita. Mutta onko meillä? Rakennetaanko tällä hetkellä Suomea, jossa digitaitoja heikommin osaavat tippuvat kyydistä? Hidastavatko vajeet digiosaamisessa kehitystämme kilpailukykyisenä yhteiskuntana?

Digitaitoviikolla 16.–20.5.2022 kysymme aiheen asiantuntijoilta, pitäisikö suomalaisten digitaidoista olla huolissaan? Tuomme kolmena päivänä yhteen pöytään Suomen parhaat asiantuntijat ja keskustelemme suomalaisten digiosaamisesta sekä sen johdonmukaisesta kehittämisestä. Keskustelemme siitä, miten osaamisen tulevaisuus vaikuttaa Suomen kilpailukykyyn ja mitä yhteiskunnan eri sektorit ja toimijat voisivat tehdä digitaitojen kasvattamiseksi juuri nyt.

Kaikki lähetykset ovat katseltavissa suorina osoitteessa: https://www.mediaserver.fi/live/digitaitoviikko2022.

OHJELMA

Keskiviikko 18.5.2022: 

Opiskelijoiden ja työikäisten digitaitojen kehittäminen

Pureudumme eri toimijoiden ja tahojen rooleihin ja vastuisiin digiosaamisen kehittämisessä sekä keinoihin, joilla osaamishaasteita taklataan nyt ja tulevaisuudessa.

Klo 9.00–11.00
Työntekijöiden ja opiskelijoiden digitaidot – kilpailukyvyn kaasu vai jarru?

Keskustelemassa:

 • Inca Paatelainen, vastavalmistunut muotialan ammattilainen ja yrittäjä, joka on nostanut esiin digitaitojen koulutuksen merkityksen työllistymisessä
 • Teemu Roos, Tietojenkäsittelytieteen professori, Helsingin yliopisto & Elements of AI MOOC-kurssin vastuuopettaja
 • Mika Tuuliainen, johtava asiantuntija, Elinkeinoelämän keskusliitto
 • Sakari Heikkilä, hankepäällikkö, Digivisio 2030 -hanke

Klo 12.00–13.00
Asiakaslähtöisyydestä voimaa digitaalisen palvelun kehittämiseen / Belinda Gerdt, Global Head of Portfolio Marketing, Philips

Torstai 19.5.2022

Inhimillisyyden ja teknologian vuoropuhelu

Keskustelemme digisivistyksestä perehtymällä vuorovaikutukseen digitaalisissa toimintaympäristöissä. Tarkastelemme ihmisen ja teknologian vuoropuhelua sekä siihen liittyviä vastuu- ja osaamiskysymyksiä suhteessa vaikutuksiin ja kehitystyöhön.

Klo 9.00–11.00
Inhimillisyys digimaailmassa, miten sitä edistetään ja tuodaan ilmi?

Keskustelemassa:

 • Elina Gustafsson, entinen nyrkkeilijä ja vaikuttaja
 • Suvi Uski, sosiaalipsykologi ja sometohtori
 • Janne Lindqvist, tietotekniikan professori ja tuoreen teknillisen psykologian koulutusohjelman vetäjä, Aalto-yliopisto
 • Mari Mattson, kirkkoherra, Haagan seurakunta
 • Karoliina Talvitie-Lamberg, tutkijatohtori Tampereen yliopiston & IDA-hanke

Klo 12.00–13.00
Sopeudummeko digimaailmaan? / Minna Huotilainen, aivotutkija, Helsingin yliopisto

Perjantai 20.5.2022

Kilpailukykyä osaamisen strategisella johtamisella

Keskustelemme osaamisen johtamisesta ja Suomen kilpailukyvyn ylläpitämisestä digitaalisessa tulevaisuudessa sekä niitä tukevista strategisista valinnoista, yritysmuotoilusta, vastuista ja resursseista.

Klo 9.00–10.30 
Digiosaamisen strateginen johtaminen

​​​​​​​Keskustelemassa:

 • Tapio Huttula, vanhempi neuvonantaja Osaamisen aika, Sitra
 • Aku Varamäki, muutosagentti, Workday Designers Oy
 • Anna-Mari Rusanen, kognitiotieteen lehtori, Helsingin yliopisto & tekoälytutkimukseen liittyvien tieteellisten, yhteiskunnallisten ja eettisten kysymysten erityisasiantuntija, valtiovarainministeriö
 • Minna Ruusuvuori, Chief Sales Marketing Officer, Houston Inc. Consulting Oy

Klo 10.30–11.00
Onko digiosaaminen Suomen tuleva kilpailukykyvaltti? / Minna Ruusuvuori, Chief Sales Marketing Officer, Houston Inc. Consulting Oy
 

Lisätietoja digituesta

Digi- ja väestötietovirasto vastaa digituen valtakunnallisesta koordinaatiosta, toimii digituen valtakunnallisena kehittäjänä ja digituen tuottajien tukiorganisaationa. Digituki kuuluu Sanna Marinin hallituksen ohjelman yhdenvertaisuutta edistäviin toimenpiteisiin, joiden avulla pyritään vahvistamaan yksilöiden ja yhteisöjen osallisuutta yhteiskunnassa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Digi- ja väestötietovirasto, projektipäällikkö Minna Piirainen, p. 0295 535 280, minna.piirainen[at]dvv.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 HELSINKI

0295 536 000 (vaihde)http://dvv.fi

Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta. Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet). Virasto myös vastaa kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksesta.

Vuonna 2020 perustettu Digi- ja väestötietovirasto toimii valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Virasto syntyi, kun Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyivät 1.1.2020.

http://dvv.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Save the date: Veckan för digital kompetens frågar experter om man ska vara orolig för finländarnas digitala kompetens11.5.2022 11:00:00 EEST | Kutsu

I en allt mer digitaliserad värld är det av avgörande betydelse att vi alla har förmåga att använda och utveckla befintliga digitala tjänster. Men har vi den förmågan? Bygger man för närvarande ett Finland där de som har sämre digital kompetens inte hänger med? Saktas vår utveckling som ett konkurrenskraftigt samhälle ner av brister i vår digitala kompetens?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme