Savonlinnan kaupunkiSavonlinnan kaupunkiSavonlinnan kaupunki

Savonlinnaan haetaan naapureita valtakunnallisella rekrytointikampanjalla

Jaa

Asukkaiden toivotaan lähtevän sankoin joukoin mukaan ainutlaatuiseen kaupungin, oppilaitosten, sairaanhoitopiirin ja yritysten yhteiskampanjaan. Valtakunnallinen rekrytointikampanja alkaa 1.4. naapurihaulla, jolloin kaikille savonlinnalaisille avautuu mahdollisuus jättää oma naapurihakuilmoitus valtakunnalliseen naapurihakuun.

Uudelle paikkakunnalle muuttoa harkitseva voi usein pohtia, millaiseen yhteisöön päätyy ja minkä tyyppisiä ihmisiä siellä on. Yhteisön löytyminen voi olla iso osa päätöksentekoa. Vastauksena näihin kysymyksiin kampanjassa avataan yhteisö savonlinnalaisten ja potentiaalisten muuttajien kohtaamisille.

- Yhteiskampanjan tarkoituksena on luoda edellytyksiä alueen yritysten toiminnalle ja kasvulle, sekä pyrkiä parantamaan työvoiman saatavuutta. Naapurihaulla madalletaan kynnystä muuttaa Savonlinnaan. Samalla me näytämme, miten mahtavia ihmisiä täällä asuu, kuvailee elinkeinojohtaja Janne Weander.

Saimaalle.fi-sivustolle avataan palvelu, jossa savonlinnalaiset voivat tehdä oman persoonallisen naapurinhakuilmoituksensa. Palvelussa mahdollistaa myös yhteydenoton hakuilmoitusten tekijöihin, mikä helpottaa niin muuttajien kuin paikallistenkin välistä tutustumista.

Asukkaat voivat jättää oman naapurihakuilmoituksensa osoitteessa saimaalle.fi. Paras naapurihakuilmoitus palkitaan Ammattiopisto SAMIedun toimesta ruostumattomasta teräksestä valmistetulla savustuspöntöllä, arvo 400€.

Naapurihaku on osa valtakunnallista kampanjaa, jossa tarjotaan vakituinen työpaikka ja Ammattiopisto SAMIedun täsmäkoulutus tehtävään sekä muuttajille kolme vuokravapaata kuukautta ensimmäisen vuoden aikana Savonlinnan Vuokratalojen asunnoissa. Rekrytointikampanjan toinen vaihe toteutetaan toukokuussa, jolloin mainoskampanja laajenee valtakunnalliseksi. Valtakunnallisen mainonnan tavoitteena on luoda kiinnostusta Savonlinnaa ja sen työpaikkoja kohtaan.

- Savonlinnan rekrytointikampanja on ainutlaatuinen yhteistyön muoto, jolla yhteisvoimin tuodaan Savonlinnaa, sen yrityksiä, asukkaita ja elämää esille positiivisessa valossa. Työvoiman vaikea saatavuus tuottaa haasteita useille alueemme yrityksille, ja tarvitsemme yhteistyötä vastataksemme yhteisiin haasteisiin, Janne Weander kertoo.

Kampanjassa ovat mukana Savonlinnan kaupunki, Ammattiopisto SAMIedu, SAMI-Palvelut Oy, Savonlinnan Vuokratalo Oy, Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosteri, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK, Blue Lake Communications BLC Oy, Norelco Oy, Savled Oy, Andritz Oy, eLive Ecosystem Oy, Osuuskauppa Suur-Savo, Savox Communications Oy, Makron Oy, Kodinkulma Oy LKV, Kahvila Alku ja Savonlinnan seurakunta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Savonlinnan kaupungin elinkeinojohtaja Janne Weander, puh. 044 417 4008

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Valokuvanäyttelyt Savonlinnasta: Talvisodan värikuvia sekä nuoret muuttotappiota uhmaten19.12.2019 09:41:00 EETTiedote

Ruotsalainen Carl-Erik Groth valokuvasi 80 vuoden takaista talvisota-ajan Savonlinnaa ja sen ympäristöä käyttämällä kamerassaan tuohon aikaan erittäin harvinaista värifilmiä. Groth toimi ruotsalaisen sairaalan lääkärinä Savonlinnassa talvella 1939–40, ja kuvasi mm. sairaalaympäristöä. Valokuvaaja Veera Konstin näyttely puolestaan käsittelee muuttotappiokunnan elämää nuorten aikuisten kautta. Savonlinna on ollut viime vuosina esillä puhuttaessa synkistä väestöennusteista, varsinkin nuorten aikuisten osalta. Näyttelyssä tuodaan esille ihmisiä, jotka kaikesta huolimatta ovat jääneet tai palanneet. Savonlinnan maakuntamuseon valokuvanäyttelyt avautuvat joulupäivänä Saimaan luonto- ja museokeskuksessa Savonlinnan Nälkälinnanmäellä.

Vuoden Luontokuva 2019 -näyttelykiertue alkaa Savonlinnasta22.10.2019 09:30:25 EESTTiedote

Viime lauantaina Helsingissä ratkenneen Vuoden Luontokuva 2019 -kilpailun palkitut teokset ovat esillä ensimmäisenä Savonlinnassa. Kaikkiaan 39 valokuvaa sisältävä näyttely avautuu huomenna Saimaan luonto- ja museokeskuksen väliaikaistiloissa, Savonlinnan Nälkälinnanmäellä. Vuoden Luontokuva -kilpailun tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista, sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista. Vuoden Luontokuva on visuaalisesti näyttävä valokuva, joka osoittaa valokuvaamisen taitoa ja jonka keskeisenä sanomana on suomalainen luonto.

Siveltimen jäljillä sisältöä Ajan henki -taidenäyttelyyn Savonlinnassa21.10.2019 14:36:56 EESTTiedote

Ajan henki -taidenäyttely avasi tänään ensimmäisenä Savonlinnan maakuntamuseon väliaikaistilojen näyttelyt Savonlinnan Nälkälinnanmäellä, entisen pääkirjaston salissa. Savonlinnalaisen Ars Nova ry:n taiteilijat ovat voineet tulkita vapaasti kuvataiteen keinoin muuttuvaa maailmaa ja aikaa. Suurin osa teoksista on maalauksia, joiden yhtenäinen väriskaala yllättää. Väliaikaistilojen avajaisviikon kunniaksi yleisöllä on vapaa pääsy koko viikon ajan.

Hemminkisen neiti Punkaharjun hovikuvaajana5.9.2019 10:40:39 EESTTiedote

Valokuvaaja Anni Hemminkinen (1879–1966), Hemminkisen neiti, tunnettiin kiertävänä valokuvaajana Itä-Suomessa Punkaharjulla. Anni ikuisti kuviinsa paikkakuntalaisia erityisesti harjualueella, Laukansaaressa, Tuunaansaaressa, Vaahersalossa, Pöllänsaaressa ja Punkasalmella. Usein kuvattavat poseerasivat ulkona, luonnon helmassa. Savonlinnan Riihisaaressa tänään avatussa näyttelyssä on esillä noin 50 valokuvaa, yhteensä 614 lasinegatiivin kokoelmasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme