Savonlinnan kaupunkiSavonlinnan kaupunkiSavonlinnan kaupunki

Savonlinnaan haetaan naapureita valtakunnallisella rekrytointikampanjalla

Jaa

Asukkaiden toivotaan lähtevän sankoin joukoin mukaan ainutlaatuiseen kaupungin, oppilaitosten, sairaanhoitopiirin ja yritysten yhteiskampanjaan. Valtakunnallinen rekrytointikampanja alkaa 1.4. naapurihaulla, jolloin kaikille savonlinnalaisille avautuu mahdollisuus jättää oma naapurihakuilmoitus valtakunnalliseen naapurihakuun.

Uudelle paikkakunnalle muuttoa harkitseva voi usein pohtia, millaiseen yhteisöön päätyy ja minkä tyyppisiä ihmisiä siellä on. Yhteisön löytyminen voi olla iso osa päätöksentekoa. Vastauksena näihin kysymyksiin kampanjassa avataan yhteisö savonlinnalaisten ja potentiaalisten muuttajien kohtaamisille.

- Yhteiskampanjan tarkoituksena on luoda edellytyksiä alueen yritysten toiminnalle ja kasvulle, sekä pyrkiä parantamaan työvoiman saatavuutta. Naapurihaulla madalletaan kynnystä muuttaa Savonlinnaan. Samalla me näytämme, miten mahtavia ihmisiä täällä asuu, kuvailee elinkeinojohtaja Janne Weander.

Saimaalle.fi-sivustolle avataan palvelu, jossa savonlinnalaiset voivat tehdä oman persoonallisen naapurinhakuilmoituksensa. Palvelussa mahdollistaa myös yhteydenoton hakuilmoitusten tekijöihin, mikä helpottaa niin muuttajien kuin paikallistenkin välistä tutustumista.

Asukkaat voivat jättää oman naapurihakuilmoituksensa osoitteessa saimaalle.fi. Paras naapurihakuilmoitus palkitaan Ammattiopisto SAMIedun toimesta ruostumattomasta teräksestä valmistetulla savustuspöntöllä, arvo 400€.

Naapurihaku on osa valtakunnallista kampanjaa, jossa tarjotaan vakituinen työpaikka ja Ammattiopisto SAMIedun täsmäkoulutus tehtävään sekä muuttajille kolme vuokravapaata kuukautta ensimmäisen vuoden aikana Savonlinnan Vuokratalojen asunnoissa. Rekrytointikampanjan toinen vaihe toteutetaan toukokuussa, jolloin mainoskampanja laajenee valtakunnalliseksi. Valtakunnallisen mainonnan tavoitteena on luoda kiinnostusta Savonlinnaa ja sen työpaikkoja kohtaan.

- Savonlinnan rekrytointikampanja on ainutlaatuinen yhteistyön muoto, jolla yhteisvoimin tuodaan Savonlinnaa, sen yrityksiä, asukkaita ja elämää esille positiivisessa valossa. Työvoiman vaikea saatavuus tuottaa haasteita useille alueemme yrityksille, ja tarvitsemme yhteistyötä vastataksemme yhteisiin haasteisiin, Janne Weander kertoo.

Kampanjassa ovat mukana Savonlinnan kaupunki, Ammattiopisto SAMIedu, SAMI-Palvelut Oy, Savonlinnan Vuokratalo Oy, Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosteri, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK, Blue Lake Communications BLC Oy, Norelco Oy, Savled Oy, Andritz Oy, eLive Ecosystem Oy, Osuuskauppa Suur-Savo, Savox Communications Oy, Makron Oy, Kodinkulma Oy LKV, Kahvila Alku ja Savonlinnan seurakunta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Savonlinnan kaupungin elinkeinojohtaja Janne Weander, puh. 044 417 4008

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Japani-Suomi 100 – paperitaidetta Savonlinnan Riihisaaressa29.5.2019 13:13:53 EESTTiedote

Savonlinnan Riihisaaressa avautuu Japani–Suomi-diplomaattisuhteiden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi Japani-Suomi 100 -paperitaidenäyttely. Näyttelyn silkki- ja paperikukkataiteilijana toimii japanilainen Yuko Sato. Japanilainen Yoshiko Shimada tekee fusumapaperimaalauksia. Puurakenteiset, paperilla päällystetyt fusumat ovat japanilaisessa arkkitehtuurissa käytettäviä, huonetilaa jakavia seinäkkeitä. Savonlinnalaisen Chieko Okabe-Silvastin kuratoima näyttely on esillä Riihisaaressa 31.5.–1.9.2019.

Mullankaivajat Saimaalla – koululaiset arkeologeina17.4.2019 10:32:18 EESTTiedote

Mullankaivajat Saimaalla –hanke innosti Savonlinnan seudun sadat koululaiset arkeologian maailmaan sekä mahdollisti esihistoriallisen näyttelyn toteuttamisen. Arkeologian ja historian tutkimukseen sekä kotiseutunsa kulttuuriperinnön taltiointiin osallistui hankkeen kautta yhteensä noin 300 lasta ja nuorta Enonkosken, Kerimäen ja Punkaharjun kouluista. Hyvä työ palkittiin ja Suomen Kulttuurirahaston rahoittama hanke sai myös jatkoa.

EMBARGO 1.4.2019 KLO 00:01. Savonlinnan kaupunki palkkaa viisi norpankouluttajaa1.4.2019 00:01:00 EESTTiedote

Savonlinnan kaupunki vastaa matkailuväen toiveisiin palkkaamalla viisi osavuotista norpankouluttajaa. Töitä on tarjolla kokopäiväisesti toukokuun alusta syyskuun loppuun. Tehtäviin annetaan kolme viikkoa kestävä täsmäkoulutus, josta vastaa Ammattiopisto SAMIedu yhteistyössä Miamin yliopiston (University of Miami) kanssa. Miamin yliopisto on erikoistunut mm. delfiinien ja haikalojen tutkimiseen.

Argus Spectrum Internationalin tehdas sijoittuu Teknologiakeskus Elektroniaan20.3.2019 09:09:03 EETTiedote

Kansainvälinen korkean teknologian palonsuojatuotteiden ja varhaisen varoituksen järjestelmien valmistaja Argus Spectrum International on solminut vuokrasopimuksen, jolla se sijoittuu Savonlinnan kaupungin omistamaan Teknologiakeskus Elektroniaan huhtikuun alusta lähtien. Yhtiö vuokrasi 1000 m² suuruisen toimitilan ja aikoo investoida tuotantotilojensa perustamiseen 2-3 miljoonaa euroa. Teknologiakeskus Elektronian tilat on räätälöity palvelemaan erityisesti elektroniikka-alaa. Siellä sijaitsee entuudestaan mm. elektroniikan testilaboratorio ja yksi elektroniikka-alan yritys.

Barbie juhlii kuusikymppisiään Savonlinnan Riihisaaressa5.3.2019 08:39:06 EETTiedote

Barbie-nukke esiteltiin 9.3.1959 New Yorkin lelumessuilla. Barbie on monelle sukupolvelle tuttu, ja edelleenkin tämä 60-vuotias ajaton kaunotar on voimissaan eri puolilla maailmaa. Barbie ei ole tavanomainen lelu, sillä se on seurannut aikaansa sekä kuvastanut kulttuurin muutoksia ja muodin virtauksia. Savonlinnan Riihisaaressa lauantaina 9.3. avautuvassa Barbie 60 vuotta –näyttelyssä on esillä yli 300 Barbie-nukkea 1960-luvulta nykypäiviin. Näyttelyn on tuottanut Savonlinnan maakuntamuseo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme