Savonlinnan kaupunki

Savonlinnan aikuislukiossa opiskelu on joustavaa ja yksilöllistä

Jaa

Savonlinnan aikuislukiossa voi täydentää keskeneräisiä lukio-opintoja, opiskella yksittäisiä lukiokursseja tai suorittaa koko ylioppilastutkinnon. Ilmoittautuminen syksyn opintoihin on 14.-15.8. Opiskelu on ilmaista.

Aikuislukio ei ole enää kaikkien kaupunkien automaattisesti tarjoama palvelu asukkailleen eikä kaikissa Savonlinnaa suuremmissakaan kaupungeissa ole enää aikuislukiota. Joissakin kaupungeissa aikuislukio on tarjolla ainoastaan etälukion muodossa. Savonlinnassa sen sijaan aikuislukio tarjoaa sekä lähiopetusta että itsenäistä opiskelua. Savonlinnan aikuislukio tarjoaa myös monipuolisen valikoiman laadukkaita verkkokursseja, joita opiskellaan ympäri Suomea.

Savonlinnan aikuislukion opetuksen korkeasta tasosta kertoo Ylen keväällä 2018 laatima lukiovertailu, jossa Savonlinnan aikuislukio nousi ykkössijalle ylioppilastuloksissa kaikista Suomen 36 aikuislukiosta tai aikuislinjasta. Kaikkien 404 lukion vertailussa sijoitus oli 78. Yle laati vertailun Ylioppilastutkintolautakunnan julkaisemien tietojen pohjalta.

- Yleensä aikuislukiot ovat lukiovertailuissa olleet häntäpäässä, koska ylioppilaaksi kirjoittaneiden lukumäärä on varsin pieni. Pienten opiskelijaryhmien hyvä puoli onkin se, että opettajilla on paremmat mahdollisuudet huomioida erilaiset opiskelijat ja ohjata opiskelua, kertoo Savonlinnan aikuislukion apulaisrehtori Jani Repo.

Uusien opiskelijoiden ilmoittautuminen lukuvuoden 2018-2019 opintoihin tapahtuu 14.-15.8. klo 15-18. Ilmoittautumisia otetaan vastaan myös aiemmin ja kesken lukuvuotta.

Lukioon voi hakea, jos on suorittanut perusopetuksen tai vastaavan koulutuksen. Ulkomaisella todistuksella haettaessa lukio arvioi edellytykset suoriutua opinnoista. Suomen kielen taitotasotesti maahanmuuttajille järjestetään Savonlinnan aikuislukiossa maanantaina 20.8.

Uusien opiskelijoiden perehdyttämistilaisuus järjestetään tiistaina 21.8. klo 18.00, ja lukuvuosi alkaa keskiviikkona 22.8. Oppitunnit alkavat klo 15.40.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Apulaisrehtori Jani Repo, puh. 044 417 4595
Koulusihteeri Virpi Turunen, puh. 044 417 4596

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Ikonit ja pääsiäismunat valtaavat Savonlinnan Riihisaaren13.2.2019 08:45:00Tiedote

Savonlinnalaisen ikonimaalari Tuula Ahosen näyttelyyn on valikoitunut pääsiäiseen liittyviä ikoneita, Jumalansynnyttäjän ja Kristuksen henkilöikoneita sekä kirkon pyhiä kuvaavia ikoneita. Näyttelyssä nähdään myös koristemunia, joita Ahonen on toteuttanut eri tekniikoilla. Mukana on olkikoristeisia ja helmikirjailtuja munia sekä vahatekniikalla koristeltuja munia eli pisankoja. Savonlinnan maakuntamuseon Valo valosta – Ikoneita ja pääsiäismunia –näyttely on esillä Savonlinnan Riihisaaressa 15.2.–22.4.2019.

Kaminakopista kiekkoareenoille – SaPKon 90-vuotisnäyttely Savonlinnan Riihisaaressa28.1.2019 09:15:47Tiedote

SaPKo 1929–2019 – Ei mikä tahansa kiekkoseura -näyttelyssä esitellään 90-vuotisjuhliaan viettävä Savonlinnan kuuluisin urheiluseura. Näyttely kertoo Savonlinnan Pallokerhon menestystarinan pikkukaupungin vaatimattomista oloista ponnistaneesta seurasta kohti Mestis-mestaruutta 2017. Savonlinnan maakuntamuseon tuottama näyttely on tehty yhteistyössä Savonlinnan Pallokerhon kanssa, ja se on esillä Savonlinnan Riihisaaressa 1.2.– 3.11.2019.

St. Petersburg and Lake Saimaa attract international tourists together17.1.2019 09:43:06Tiedote

St. Petersburg, Lake Saimaa and Leningrad Region start cooperation in tourism promotion in order to attract international tourists from China, South Korea and Central Europe. The aim of the cooperation is to raise awareness and develop contacts with tour operators to increase high-value incoming tourism outside the main tourism season. In Lake Saimaa are Imatra, Lappeenranta, Mikkeli and Savonlinna – the cities that form the Lake Saimaa – Purest Finland brand consortium.

Pietari ja Saimaa aloittavat yhteistyön matkailun kehittämisessä17.1.2019 09:35:54Tiedote

Pietari, Leningradin alue ja Saimaan kaupungit aloittavat yhteistyön matkailun markkinoinnissa, tuotekehityksessä ja myynnissä. Tavoitteena on houkutella matkailijoita Pietariin ja Saimaalle Kiinasta, Etelä-Koreasta ja Keski-Euroopasta. Yhteistyön tuloksena lisätään matkanjärjestäjien tietoisuutta mahdollisuudesta yhdistää nämä kaksi kohdetta rajanylittävässä matkailussa ja tuoda asiakkaita kokemaan elämyksiä ympäri vuoden – myös huippusesonkien ulkopuolella. Saimaalta mukana yhteistyössä ovat Imatra, Lappeenranta, Mikkeli ja Savonlinna, jotka yhdessä muodostavat Lake Saimaa Purest Finland markkinointikonsortion.

Majoitus- ja kokousmatkailuinvestointi Savonlinnaan17.12.2018 11:05:36Tiedote

Liikemies Yrjö Laakkonen on lähtemässä toteuttamaan matkailuliiketoiminnan kasvattamista Savonlinnan Oraviin. Puistoniemen alueelle on suunnitteilla kansainvälisesti korkeatasoinen majoitus- ja kokousmatkailutilojen rakentamishanke. Investoinnin suuruus on noin 6 miljoonaa euroa. Savonlinnan kaupunki huolehtii alueen kaavoituksesta ja avustaa investointituen hakemisessa sekä liiketoimintasuunnitelman laatimisessa.

Savonlinna hakee kesätyöntekijöitä valtakunnallisesti avaimet käteen -paketilla29.11.2018 13:17:04Tiedote

Savonlinnan kaupunki, Ammattiopisto SAMIedu, Savonlinnan seudun matkailu ja Savonlinnan Vuokratalot Oy käynnistävät yhdessä kausityöntekijöiden rekrytointikampanjan. Kampanja käynnistyy alkuvuodesta 2019. Kampanjan tavoitteena on rekrytoida jo valmiiksi osaavia sesonkityöntekijöitä kesäksi sekä työntekijöitä, jotka haluavat kesätöihin matkailu- ja ravintola-alalle Suomen kesäpääkaupunkiin Savonlinnaan ja sen ympäristökuntiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme