Savonlinnan kaupunki

Savonlinnan aikuislukiossa opiskelu on joustavaa ja yksilöllistä

Jaa

Savonlinnan aikuislukiossa voi täydentää keskeneräisiä lukio-opintoja, opiskella yksittäisiä lukiokursseja tai suorittaa koko ylioppilastutkinnon. Ilmoittautuminen syksyn opintoihin on 14.-15.8. Opiskelu on ilmaista.

Aikuislukio ei ole enää kaikkien kaupunkien automaattisesti tarjoama palvelu asukkailleen eikä kaikissa Savonlinnaa suuremmissakaan kaupungeissa ole enää aikuislukiota. Joissakin kaupungeissa aikuislukio on tarjolla ainoastaan etälukion muodossa. Savonlinnassa sen sijaan aikuislukio tarjoaa sekä lähiopetusta että itsenäistä opiskelua. Savonlinnan aikuislukio tarjoaa myös monipuolisen valikoiman laadukkaita verkkokursseja, joita opiskellaan ympäri Suomea.

Savonlinnan aikuislukion opetuksen korkeasta tasosta kertoo Ylen keväällä 2018 laatima lukiovertailu, jossa Savonlinnan aikuislukio nousi ykkössijalle ylioppilastuloksissa kaikista Suomen 36 aikuislukiosta tai aikuislinjasta. Kaikkien 404 lukion vertailussa sijoitus oli 78. Yle laati vertailun Ylioppilastutkintolautakunnan julkaisemien tietojen pohjalta.

- Yleensä aikuislukiot ovat lukiovertailuissa olleet häntäpäässä, koska ylioppilaaksi kirjoittaneiden lukumäärä on varsin pieni. Pienten opiskelijaryhmien hyvä puoli onkin se, että opettajilla on paremmat mahdollisuudet huomioida erilaiset opiskelijat ja ohjata opiskelua, kertoo Savonlinnan aikuislukion apulaisrehtori Jani Repo.

Uusien opiskelijoiden ilmoittautuminen lukuvuoden 2018-2019 opintoihin tapahtuu 14.-15.8. klo 15-18. Ilmoittautumisia otetaan vastaan myös aiemmin ja kesken lukuvuotta.

Lukioon voi hakea, jos on suorittanut perusopetuksen tai vastaavan koulutuksen. Ulkomaisella todistuksella haettaessa lukio arvioi edellytykset suoriutua opinnoista. Suomen kielen taitotasotesti maahanmuuttajille järjestetään Savonlinnan aikuislukiossa maanantaina 20.8.

Uusien opiskelijoiden perehdyttämistilaisuus järjestetään tiistaina 21.8. klo 18.00, ja lukuvuosi alkaa keskiviikkona 22.8. Oppitunnit alkavat klo 15.40.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Apulaisrehtori Jani Repo, puh. 044 417 4595
Koulusihteeri Virpi Turunen, puh. 044 417 4596

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Savonlinna juhlii Pyhän Olavin päivänä23.7.2018 12:28Tiedote

Savonlinnan 379. syntymäpäivää juhlitaan Pyhän Olavin päivänä 29.7. Koko perheen juhlassa kaupunki on täynnä monipuolista ohjelmaa aamusta iltamyöhään. Ohjelmassa on esityksiä, leikkiä, liikuntaa, taidetta, historiaa, teatteria, musiikkia sekä esittelyitä ja haastatteluita. Tapahtumapaikkoina ovat muun muassa Savonlinnan kauppatori, Olavinlinna, Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus Riihisaari, Tuomiokirkko, puistot sekä useat muut paikat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme