Savonlinnan kaupunki

Savonlinnan kaupunki luo edellytyksiä uudelle 52 miljoonan euron tehdasinvestoinnille

Jaa

Savonlinnan kaupunki on neuvotellut myönteisissä tuulissa Metsäwoodin kanssa edellytysten luomisesta 52 miljoonan euron investointihankkeen toteuttamiselle Savonlinnaan.

-Neuvotteluita on käyty hyvässä hengessä ja on todella tärkeää saada iso 52 miljoonan euron investointi Savonlinnaan, joka toisi kaikenkaikkiaan noin 75 uutta työpaikkaa sekä muine vaikutuksineen paljon enemmän, lisäisi merkittävästi tukkipuun kysyntää alueellamme sekä vahvistaisi Savonlinnan Punkaharjun tehdasta sekä Savonlinnaa Suomen suurimpana mekaanisen metsäteollisuuden keskittymänä. Jos tämä investointi saadaan Savonlinnaan, on se todella merkittävä ja iso myönteinen asia kaupunkimme kehitykselle, toteaa kaupunginjohtaja Janne Laine.

Savonlinnan kaupunki on ollut aktiivinen metsäteollisuuden toimintaedellytysten luomisessa. Viimeksi Savonlinnaan toteutui UPM:n 30 miljoonan euron investointi, joka on tuonut kymmeniä uusia työpaikkoja kaupunkiin. Tuolloin kaupunki loi edellytyksiä investoinnin toteutumiselle Savonlinnaan mm. syväsatama- ja kuitulevytehdasinvestoinnin avulla. Metsäwoodin edelliselle investoinnille uuteen kertopuutehtaaseen luotiin edellytyksiä rakentamalla vuokratilat kunnan toimesta tehtaalle.

-Savonlinna on pärjännyt tähän saakka voittajana Suomen teollisessa rakennemuutoksessa ja Savonlinnasta on isojen metsäteollisuusinvestointien seurauksena tullut Suomen suurin mekaanisen metsäteollisuudenteollisuuskeskus. Kaupunkiin on tehty merkittäviä investointeja samaan aikaan kun vastaavia tehtaita on rakennejärjestelyissä lakkautettu Lappeenrannasta, Lahdesta ja Heinolasta. Tämä on edellyttänyt myös kaupungilta aktiivisuutta, oikeaan aikaan liikkeellä olemista ja panostusten tekemistä toimintaedellytyksien luomiseen, toteaa kaupunginjohtaja Janne Laine.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, palvelu-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että vierailulle. Savonlinna on tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee hieman alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Savonlinnan kaupungin ja elinkeinoelämän kannanotto käräjäoikeusverkoston kehittämisestä10.11.2017 11:42Tiedote

Savonlinnan kaupunki ja alueen elinkeinoelämän edustajat esittävät seuraavan kannanoton: Lakivaliokunnan lausunnossa LaVM 11/2017 on esitetty perusteltu vastalause koskien hallituksen esitystä käräjäoikeuskanslian lakkauttamiseen Savonlinnassa. Savonlinnan kaupunki haluaa muistuttaa, että lakkauttaminen on vastoin aiempaa hallituksen Savonlinnan kaupungille lupaamaa kompensaatioesitystä. Itä-Suomen yliopiston hallitus on päättänyt 11.4. kokouksessaan lakkauttaa Savonlinnan kampuksen ja siirtää opettajakoulutuksen ja matkailun opetus- ja tutkimuslaitoksen Joensuuhun. Kuntatalousselvityksen mukaan arvioidaan, että kerrannaisvaikutuksineen kaupunki menettää 900 opiskelijaa, noin 300 työpaikkaa sekä 12 miljoonaa euroa ostovoimaa aluetaloudestaan. Tämän vaikutus on Savonlinnan kaupungin väkilukuun noin 1.500-2.000 asukasta, joka on kaupungin väkilukuun nähden erittäin suuri. Valtio on luvannut Savonlinnan kaupungille edellä mainitusta yliopiston siirrosta kompensaatiota Nyt hallituksen esit

Taidetestaajat kiertävät taiderasteja Savonlinnassa14.9.2017 12:01Tiedote

Valtakunnallinen Taidetestaajat-hanke tuo Savonlinnan maakuntamuseoon Riihisaareen sankoin joukoin paikallisia kahdeksasluokkalaisia kokemaan ja testaamaan taidetta. Taidepaketti Kolme taiderastia tarjoaa taide-elämyksiä koululaisille savonlinnalaisen Taideyhdistys Ars Novan juhlanäyttelyssä Riihisaaressa, Ars Nova ry:n omassa galleriassa sekä taiteilija Kaija-Leena Hännisen taiteilijakodissa. Oppilaat tutustuvat näyttelyihin ja taiteilijat kertovat omasta työstään sekä opastavat nuoria taiteentekoon työpajoissa. Vaikutelmiensa pohjalta nuoret työstävät koulussa omat teoksensa, jotka julkaistaan myöhemmin verkossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme