Savonlinnan kaupunki

Savonlinnan kesä avautuu runsaalla tapahtumaviikonlopulla 8.-10.6.

Jaa

Saimaan keskuskaupungissa nähdään Suomen huippuartisteja ja yli kaksisataa antiikkiajoneuvoa sekä yövytään maailman suurimmassa puukirkossa.

Kaksipäiväisessä St. Olaf Summerfest –festivaalissa esiintyvät muun muassa JVG, Jenni Vartiainen ja Kaija Koo. Lauantaina päivällä kaupungin valtaa yli kaksisataa antiikkista ajoneuvoa Wanhojen Autojen Puruveden Ympäriajossa. Savonlinnan kaupungin perustajahahmo Pietari Brahe julistaa kesän avatuksi lauantaina kello 12 pääkatu Olavinkadulla. Myös höyrylaivat siunataan uuteen risteilykauteen.

Sawotta Crossfit-kilpailun myötä Savonlinnaan saapuu viikonloppuna noin 140 kilpailijaa. Sawotta on Suomen ainoa osallistumisrajoitteeton kilpailu, johon ei tarvitse käydä erillisiä karsintoja eikä kilpailu muissa crossfit-tapahtumissa rajoita osallistumista.

Maailman suurin puukirkko, Kerimäen kirkko juhlii viikonloppuna 170-vuotispäiväänsä. Syntymäpäivän kunniaksi yleisöllä on ainutlaatuinen mahdollisuus mennä yökylään maailman suurimpaan puukirkkoon.

Street Food Fiesta –ruokamarkkinat tuovat kansainvälisiä makuja sekä pop up -esityksiä kaupungille torstaista lauantaihin.

Savonlinna tunnetaan erityisesti Olavinlinnasta ja oopperajuhlista. Tänä keväänä kaupunkiin on syntynyt myös uusia kulttuurialoitteita. Toukokuussa avattu Savonlinnan Kulttuurikellari huomioitiin Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahaston 40 000 euron maakunnallisella kärkihankeapurahalla. Uudet tuulet puhaltavat myös Punkaharjun Tuunaansaaren luolastossa, entisen Taidekeskus Retretin tiloissa. Luola Events herättää tilan henkiin kuuden vuoden hiljaiselon jälkeen kesäkuun 16. päivänä Egotripin konsertilla.

Savonlinnassa on pitkin kesää monipuolinen kirjo joka vuosi toistuvia tapahtumia. Joukkueiden määrällä mitattuna Euroopan suurin veteraanijääkiekkoturnaus Linnan Woudit Saimaa järjestetään 28. kerran. Se tuo kaupunkiin 62 joukkuetta ympäri Suomea ja myös ulkomailta. Pitkät perinteet ovat myös XXXV Old Timers’ Basketball Tournamentilla, johon osallistuu noin 90 koripallojoukkuetta. Savonlinnassa pelataan myös norsupallon 11. MM-kilpailut.

Monipuolisen Savonlinnan kesän kulttuuritarjonnan takaavat maailman kuulu Savonlinnan Oopperajuhlat ja useat muut musiikkitapahtumat ja konsertit sekä kansainvälinen luontoelokuvafestivaali ja taidenäyttelyt.

Savonlinnassa käy arviolta jopa 800 000 matkailijaa vuosittain. Viime vuonna Olavinlinnassa kävi yli 84 000 suomalaista ja ulkomaalaista vierailijaa. Savonlinnan tapahtumat ovat helposti kaikkien lomalaisten saavutettavissa Helsingin ja Savonlinnan välisellä suoralla lentoyhteydellä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiedottaja Miia Käyhkö, puh. 044 417 4007, miia.kayhko@savonlinna.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Savonlinnassa tehdään yhteistyötä työvoiman saamiseksi12.10.2018 13:24Tiedote

Savonlinnassa on menossa vahva yritysten ja investointien kasvuvaihe, ja kaupungissa on avoinna satoja työpaikkoja. Savonlinnan kaupunki, Ammattiopisto SAMIedu, SAMI-Palvelut Oy ja Savonlinnan Vuokratalot Oy sekä alueen yritykset suunnittelevat yhteistä rekrytointikampanjaa. Tavoitteena on kouluttaa osaajia räätälöidysti suoraan avoinna oleviin työpaikkoihin. Kaupunkikonserniin kuuluva Savonlinnan Vuokratalot Oy tarjoaa rekrytoiduille vuokravapaita kuukausia.

Sahakuutio suunnittelee investointia Savonlinnaan5.10.2018 08:30Tiedote

Sahakuutio Oy tavoittelee sahaustoiminnan tuotantomäärän kasvattamista yli 30 prosentilla ja suunnittelee 6 miljoonan euron investointia tuotantovälineisiin ja rakennuksiin Savonlinnassa. Kaupunginjohtaja on neuvotellut investoinnin toteuttamisesta mahdollisen tonttijärjestelyn ja siihen liittyvän mahdollisen rahoitusjärjestelyn avulla. Osapuolet allekirjoittivat aiesopimuksen perjantaina 5.10.2018. Kaupunginjohtajan esitykset tontti- ja rahoitusjärjestelyistä menevät teknisen lautakunnan ja elinkeinojaoston päätettäviksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme