Savonlinnan kaupunki

Savonlinnan kesä avautuu runsaalla tapahtumaviikonlopulla 8.-10.6.

Jaa

Saimaan keskuskaupungissa nähdään Suomen huippuartisteja ja yli kaksisataa antiikkiajoneuvoa sekä yövytään maailman suurimmassa puukirkossa.

Kaksipäiväisessä St. Olaf Summerfest –festivaalissa esiintyvät muun muassa JVG, Jenni Vartiainen ja Kaija Koo. Lauantaina päivällä kaupungin valtaa yli kaksisataa antiikkista ajoneuvoa Wanhojen Autojen Puruveden Ympäriajossa. Savonlinnan kaupungin perustajahahmo Pietari Brahe julistaa kesän avatuksi lauantaina kello 12 pääkatu Olavinkadulla. Myös höyrylaivat siunataan uuteen risteilykauteen.

Sawotta Crossfit-kilpailun myötä Savonlinnaan saapuu viikonloppuna noin 140 kilpailijaa. Sawotta on Suomen ainoa osallistumisrajoitteeton kilpailu, johon ei tarvitse käydä erillisiä karsintoja eikä kilpailu muissa crossfit-tapahtumissa rajoita osallistumista.

Maailman suurin puukirkko, Kerimäen kirkko juhlii viikonloppuna 170-vuotispäiväänsä. Syntymäpäivän kunniaksi yleisöllä on ainutlaatuinen mahdollisuus mennä yökylään maailman suurimpaan puukirkkoon.

Street Food Fiesta –ruokamarkkinat tuovat kansainvälisiä makuja sekä pop up -esityksiä kaupungille torstaista lauantaihin.

Savonlinna tunnetaan erityisesti Olavinlinnasta ja oopperajuhlista. Tänä keväänä kaupunkiin on syntynyt myös uusia kulttuurialoitteita. Toukokuussa avattu Savonlinnan Kulttuurikellari huomioitiin Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahaston 40 000 euron maakunnallisella kärkihankeapurahalla. Uudet tuulet puhaltavat myös Punkaharjun Tuunaansaaren luolastossa, entisen Taidekeskus Retretin tiloissa. Luola Events herättää tilan henkiin kuuden vuoden hiljaiselon jälkeen kesäkuun 16. päivänä Egotripin konsertilla.

Savonlinnassa on pitkin kesää monipuolinen kirjo joka vuosi toistuvia tapahtumia. Joukkueiden määrällä mitattuna Euroopan suurin veteraanijääkiekkoturnaus Linnan Woudit Saimaa järjestetään 28. kerran. Se tuo kaupunkiin 62 joukkuetta ympäri Suomea ja myös ulkomailta. Pitkät perinteet ovat myös XXXV Old Timers’ Basketball Tournamentilla, johon osallistuu noin 90 koripallojoukkuetta. Savonlinnassa pelataan myös norsupallon 11. MM-kilpailut.

Monipuolisen Savonlinnan kesän kulttuuritarjonnan takaavat maailman kuulu Savonlinnan Oopperajuhlat ja useat muut musiikkitapahtumat ja konsertit sekä kansainvälinen luontoelokuvafestivaali ja taidenäyttelyt.

Savonlinnassa käy arviolta jopa 800 000 matkailijaa vuosittain. Viime vuonna Olavinlinnassa kävi yli 84 000 suomalaista ja ulkomaalaista vierailijaa. Savonlinnan tapahtumat ovat helposti kaikkien lomalaisten saavutettavissa Helsingin ja Savonlinnan välisellä suoralla lentoyhteydellä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiedottaja Miia Käyhkö, puh. 044 417 4007, miia.kayhko@savonlinna.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Kamera aseena – Jänisten rintamakuvia Savonlinnan Riihisaaressa12.6.2018 10:51Tiedote

Kamera aseena -näyttely esittelee TK-kuvaaja Pauli Jäniksen ja ilmavoimien valokuvaaja Tuttu Jäniksen sodassa ottamia valokuvia sekä rintamakuvausta valokuvauksen lajina toisen maailmansodan aikana. Näyttelyn valokuvat ovat tiedotustarkoituksiin kuvattuja otoksia ja kuvaajien itselleen kuvaamia yksityiskuvia. Kuvissa näkyy sotatoimia, vapaa-aikaa, vihollisvankeja sekä kansatieteellisiin tarkoituksiin kuvattuja Rukajärven ja Itä-Karjalan maisemia. Monet kuvista ovat tunnettuja sotakuvia, osa ennen julkaisemattomia. Näyttelytekstien kautta katsoja pääsee tutustumaan myös kuvien taustoihin, merkityksiin, kuvaustekniikkaan ja kuvaajan omaan kokemukseen.

Savonlinnassa pidetyssä Talousfoorumissa suomalaisia yrityksiä kannustettiin laajentamaan Valko-Venäjälle31.5.2018 16:44Tiedote

Järjestyksessään kuudes Suomi – Valko-Venäjä talousfoorumi keräsi valtioiden hallintoa, liike-elämän edustajia ja yrityksiä Savonlinnaan torstaina 31.5.2018. Osallistujia oli noin 130. Kaikkia puheenvuoroja yhdistivät kannustus ja rohkaisu maiden rajojen ylittävään liiketoimintojen ja viennin laajentamiseen. Valko-Venäjä lupasi tukea ja apua suomalaisten yritysten laajennustoimiin.

Talousfoorumi tuo Suomen ja Valko-Venäjän valtioiden hallintoa, liike-elämän järjestöjä sekä teollisuus- ja palveluyrityksiä Savonlinnaan 31.5.201821.5.2018 11:06Tiedote

Savonlinnassa järjestettävä VI Suomi – Valko-Venäjä Talousfoorumi tarjoaa edellytyksiä liiketoiminnan laajentamiselle, kansainvälistymiselle sekä yhteistyöverkostojen luomiselle. Tilaisuuden tavoitteena on tehdä Valko-Venäjää yleisesti tunnetuksi sekä lisätä maiden välisiä liiketoimintoja. Suomessa Talousfoorumi järjestettiin edellisen kerran Turussa vuonna 2014.

Koululaiset romuregatassa mielikuvitusmatkalle – Jussi Tukiaisen taidenäyttely Savonlinnan Riihisaaressa24.4.2018 11:45Tiedote

Jussi Tukiaisen romulaivaregatta saapuu Savonlinnan Riihisaareen 27. huhtikuuta! Hylkytavarat ovat ITE-taiteilijan käsissä uudelleensyntyneet komeiksi pursiksi. Toukokuussa laivasto vielä kasvaa, kun koululaiset nikkaroivat työpajoissa omia aluksiaan. Taidenäyttelykäynti ja työpajat kuuluvat Savonlinnan kaupungin koulujen kulttuuripolkuohjelmaan. Savonlinnan maakuntamuseo ja Linnalan kuvataidekoulu tuottavat näyttelyn ja koululaisten taidepajat yhteistyössä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme