Savonlinnan kaupunki

Savonlinnan kesä avautuu runsaalla tapahtumaviikonlopulla 8.-10.6.

Jaa

Saimaan keskuskaupungissa nähdään Suomen huippuartisteja ja yli kaksisataa antiikkiajoneuvoa sekä yövytään maailman suurimmassa puukirkossa.

Kaksipäiväisessä St. Olaf Summerfest –festivaalissa esiintyvät muun muassa JVG, Jenni Vartiainen ja Kaija Koo. Lauantaina päivällä kaupungin valtaa yli kaksisataa antiikkista ajoneuvoa Wanhojen Autojen Puruveden Ympäriajossa. Savonlinnan kaupungin perustajahahmo Pietari Brahe julistaa kesän avatuksi lauantaina kello 12 pääkatu Olavinkadulla. Myös höyrylaivat siunataan uuteen risteilykauteen.

Sawotta Crossfit-kilpailun myötä Savonlinnaan saapuu viikonloppuna noin 140 kilpailijaa. Sawotta on Suomen ainoa osallistumisrajoitteeton kilpailu, johon ei tarvitse käydä erillisiä karsintoja eikä kilpailu muissa crossfit-tapahtumissa rajoita osallistumista.

Maailman suurin puukirkko, Kerimäen kirkko juhlii viikonloppuna 170-vuotispäiväänsä. Syntymäpäivän kunniaksi yleisöllä on ainutlaatuinen mahdollisuus mennä yökylään maailman suurimpaan puukirkkoon.

Street Food Fiesta –ruokamarkkinat tuovat kansainvälisiä makuja sekä pop up -esityksiä kaupungille torstaista lauantaihin.

Savonlinna tunnetaan erityisesti Olavinlinnasta ja oopperajuhlista. Tänä keväänä kaupunkiin on syntynyt myös uusia kulttuurialoitteita. Toukokuussa avattu Savonlinnan Kulttuurikellari huomioitiin Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahaston 40 000 euron maakunnallisella kärkihankeapurahalla. Uudet tuulet puhaltavat myös Punkaharjun Tuunaansaaren luolastossa, entisen Taidekeskus Retretin tiloissa. Luola Events herättää tilan henkiin kuuden vuoden hiljaiselon jälkeen kesäkuun 16. päivänä Egotripin konsertilla.

Savonlinnassa on pitkin kesää monipuolinen kirjo joka vuosi toistuvia tapahtumia. Joukkueiden määrällä mitattuna Euroopan suurin veteraanijääkiekkoturnaus Linnan Woudit Saimaa järjestetään 28. kerran. Se tuo kaupunkiin 62 joukkuetta ympäri Suomea ja myös ulkomailta. Pitkät perinteet ovat myös XXXV Old Timers’ Basketball Tournamentilla, johon osallistuu noin 90 koripallojoukkuetta. Savonlinnassa pelataan myös norsupallon 11. MM-kilpailut.

Monipuolisen Savonlinnan kesän kulttuuritarjonnan takaavat maailman kuulu Savonlinnan Oopperajuhlat ja useat muut musiikkitapahtumat ja konsertit sekä kansainvälinen luontoelokuvafestivaali ja taidenäyttelyt.

Savonlinnassa käy arviolta jopa 800 000 matkailijaa vuosittain. Viime vuonna Olavinlinnassa kävi yli 84 000 suomalaista ja ulkomaalaista vierailijaa. Savonlinnan tapahtumat ovat helposti kaikkien lomalaisten saavutettavissa Helsingin ja Savonlinnan välisellä suoralla lentoyhteydellä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiedottaja Miia Käyhkö, puh. 044 417 4007, miia.kayhko@savonlinna.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Mullankaivajat Saimaalla – koululaiset arkeologeina17.4.2019 10:32:18 EESTTiedote

Mullankaivajat Saimaalla –hanke innosti Savonlinnan seudun sadat koululaiset arkeologian maailmaan sekä mahdollisti esihistoriallisen näyttelyn toteuttamisen. Arkeologian ja historian tutkimukseen sekä kotiseutunsa kulttuuriperinnön taltiointiin osallistui hankkeen kautta yhteensä noin 300 lasta ja nuorta Enonkosken, Kerimäen ja Punkaharjun kouluista. Hyvä työ palkittiin ja Suomen Kulttuurirahaston rahoittama hanke sai myös jatkoa.

EMBARGO 1.4.2019 KLO 00:01. Savonlinnan kaupunki palkkaa viisi norpankouluttajaa1.4.2019 00:01:00 EESTTiedote

Savonlinnan kaupunki vastaa matkailuväen toiveisiin palkkaamalla viisi osavuotista norpankouluttajaa. Töitä on tarjolla kokopäiväisesti toukokuun alusta syyskuun loppuun. Tehtäviin annetaan kolme viikkoa kestävä täsmäkoulutus, josta vastaa Ammattiopisto SAMIedu yhteistyössä Miamin yliopiston (University of Miami) kanssa. Miamin yliopisto on erikoistunut mm. delfiinien ja haikalojen tutkimiseen.

Argus Spectrum Internationalin tehdas sijoittuu Teknologiakeskus Elektroniaan20.3.2019 09:09:03 EETTiedote

Kansainvälinen korkean teknologian palonsuojatuotteiden ja varhaisen varoituksen järjestelmien valmistaja Argus Spectrum International on solminut vuokrasopimuksen, jolla se sijoittuu Savonlinnan kaupungin omistamaan Teknologiakeskus Elektroniaan huhtikuun alusta lähtien. Yhtiö vuokrasi 1000 m² suuruisen toimitilan ja aikoo investoida tuotantotilojensa perustamiseen 2-3 miljoonaa euroa. Teknologiakeskus Elektronian tilat on räätälöity palvelemaan erityisesti elektroniikka-alaa. Siellä sijaitsee entuudestaan mm. elektroniikan testilaboratorio ja yksi elektroniikka-alan yritys.

Barbie juhlii kuusikymppisiään Savonlinnan Riihisaaressa5.3.2019 08:39:06 EETTiedote

Barbie-nukke esiteltiin 9.3.1959 New Yorkin lelumessuilla. Barbie on monelle sukupolvelle tuttu, ja edelleenkin tämä 60-vuotias ajaton kaunotar on voimissaan eri puolilla maailmaa. Barbie ei ole tavanomainen lelu, sillä se on seurannut aikaansa sekä kuvastanut kulttuurin muutoksia ja muodin virtauksia. Savonlinnan Riihisaaressa lauantaina 9.3. avautuvassa Barbie 60 vuotta –näyttelyssä on esillä yli 300 Barbie-nukkea 1960-luvulta nykypäiviin. Näyttelyn on tuottanut Savonlinnan maakuntamuseo.

Argus Spectrum Internationalin tehdas Savonlinnaan4.3.2019 11:04:38 EETTiedote

Kansainvälinen korkean teknologian palonsuojatuotteiden ja varhaisen varoituksen järjestelmien valmistaja Argus Spectrum International, ASI Oy Ltd tulee sijoittumaan kaupungin omistamaan Teknologiakeskus Elektroniaan. Kaupunginjohtaja Janne Laine allekirjoitti yhteistyösopimuksen yrityksen sijoittumisesta Savonlinnaan. Yhtiö investoi tuotantotilojen perustamiseen 2-3 M€. Tuotannollisen toiminnan on tarkoitus alkaa vuonna 2019. Yrityksen tavoitteena on laajentaa tuotantoa siten, että Savonlinnassa tarvitaan noin 100 uutta työntekijää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme