Savonlinnan kaupunki

Savonlinnan kesä avautuu runsaalla tapahtumaviikonlopulla 8.-10.6.

Jaa

Saimaan keskuskaupungissa nähdään Suomen huippuartisteja ja yli kaksisataa antiikkiajoneuvoa sekä yövytään maailman suurimmassa puukirkossa.

Kaksipäiväisessä St. Olaf Summerfest –festivaalissa esiintyvät muun muassa JVG, Jenni Vartiainen ja Kaija Koo. Lauantaina päivällä kaupungin valtaa yli kaksisataa antiikkista ajoneuvoa Wanhojen Autojen Puruveden Ympäriajossa. Savonlinnan kaupungin perustajahahmo Pietari Brahe julistaa kesän avatuksi lauantaina kello 12 pääkatu Olavinkadulla. Myös höyrylaivat siunataan uuteen risteilykauteen.

Sawotta Crossfit-kilpailun myötä Savonlinnaan saapuu viikonloppuna noin 140 kilpailijaa. Sawotta on Suomen ainoa osallistumisrajoitteeton kilpailu, johon ei tarvitse käydä erillisiä karsintoja eikä kilpailu muissa crossfit-tapahtumissa rajoita osallistumista.

Maailman suurin puukirkko, Kerimäen kirkko juhlii viikonloppuna 170-vuotispäiväänsä. Syntymäpäivän kunniaksi yleisöllä on ainutlaatuinen mahdollisuus mennä yökylään maailman suurimpaan puukirkkoon.

Street Food Fiesta –ruokamarkkinat tuovat kansainvälisiä makuja sekä pop up -esityksiä kaupungille torstaista lauantaihin.

Savonlinna tunnetaan erityisesti Olavinlinnasta ja oopperajuhlista. Tänä keväänä kaupunkiin on syntynyt myös uusia kulttuurialoitteita. Toukokuussa avattu Savonlinnan Kulttuurikellari huomioitiin Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahaston 40 000 euron maakunnallisella kärkihankeapurahalla. Uudet tuulet puhaltavat myös Punkaharjun Tuunaansaaren luolastossa, entisen Taidekeskus Retretin tiloissa. Luola Events herättää tilan henkiin kuuden vuoden hiljaiselon jälkeen kesäkuun 16. päivänä Egotripin konsertilla.

Savonlinnassa on pitkin kesää monipuolinen kirjo joka vuosi toistuvia tapahtumia. Joukkueiden määrällä mitattuna Euroopan suurin veteraanijääkiekkoturnaus Linnan Woudit Saimaa järjestetään 28. kerran. Se tuo kaupunkiin 62 joukkuetta ympäri Suomea ja myös ulkomailta. Pitkät perinteet ovat myös XXXV Old Timers’ Basketball Tournamentilla, johon osallistuu noin 90 koripallojoukkuetta. Savonlinnassa pelataan myös norsupallon 11. MM-kilpailut.

Monipuolisen Savonlinnan kesän kulttuuritarjonnan takaavat maailman kuulu Savonlinnan Oopperajuhlat ja useat muut musiikkitapahtumat ja konsertit sekä kansainvälinen luontoelokuvafestivaali ja taidenäyttelyt.

Savonlinnassa käy arviolta jopa 800 000 matkailijaa vuosittain. Viime vuonna Olavinlinnassa kävi yli 84 000 suomalaista ja ulkomaalaista vierailijaa. Savonlinnan tapahtumat ovat helposti kaikkien lomalaisten saavutettavissa Helsingin ja Savonlinnan välisellä suoralla lentoyhteydellä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiedottaja Miia Käyhkö, puh. 044 417 4007, miia.kayhko@savonlinna.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

St. Petersburg and Lake Saimaa attract international tourists together17.1.2019 09:43Tiedote

St. Petersburg, Lake Saimaa and Leningrad Region start cooperation in tourism promotion in order to attract international tourists from China, South Korea and Central Europe. The aim of the cooperation is to raise awareness and develop contacts with tour operators to increase high-value incoming tourism outside the main tourism season. In Lake Saimaa are Imatra, Lappeenranta, Mikkeli and Savonlinna – the cities that form the Lake Saimaa – Purest Finland brand consortium.

Pietari ja Saimaa aloittavat yhteistyön matkailun kehittämisessä17.1.2019 09:35Tiedote

Pietari, Leningradin alue ja Saimaan kaupungit aloittavat yhteistyön matkailun markkinoinnissa, tuotekehityksessä ja myynnissä. Tavoitteena on houkutella matkailijoita Pietariin ja Saimaalle Kiinasta, Etelä-Koreasta ja Keski-Euroopasta. Yhteistyön tuloksena lisätään matkanjärjestäjien tietoisuutta mahdollisuudesta yhdistää nämä kaksi kohdetta rajanylittävässä matkailussa ja tuoda asiakkaita kokemaan elämyksiä ympäri vuoden – myös huippusesonkien ulkopuolella. Saimaalta mukana yhteistyössä ovat Imatra, Lappeenranta, Mikkeli ja Savonlinna, jotka yhdessä muodostavat Lake Saimaa Purest Finland markkinointikonsortion.

Majoitus- ja kokousmatkailuinvestointi Savonlinnaan17.12.2018 11:05Tiedote

Liikemies Yrjö Laakkonen on lähtemässä toteuttamaan matkailuliiketoiminnan kasvattamista Savonlinnan Oraviin. Puistoniemen alueelle on suunnitteilla kansainvälisesti korkeatasoinen majoitus- ja kokousmatkailutilojen rakentamishanke. Investoinnin suuruus on noin 6 miljoonaa euroa. Savonlinnan kaupunki huolehtii alueen kaavoituksesta ja avustaa investointituen hakemisessa sekä liiketoimintasuunnitelman laatimisessa.

Savonlinna hakee kesätyöntekijöitä valtakunnallisesti avaimet käteen -paketilla29.11.2018 13:17Tiedote

Savonlinnan kaupunki, Ammattiopisto SAMIedu, Savonlinnan seudun matkailu ja Savonlinnan Vuokratalot Oy käynnistävät yhdessä kausityöntekijöiden rekrytointikampanjan. Kampanja käynnistyy alkuvuodesta 2019. Kampanjan tavoitteena on rekrytoida jo valmiiksi osaavia sesonkityöntekijöitä kesäksi sekä työntekijöitä, jotka haluavat kesätöihin matkailu- ja ravintola-alalle Suomen kesäpääkaupunkiin Savonlinnaan ja sen ympäristökuntiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme