Savonlinnan Oopperajuhlat

Savonlinnan Oopperajuhlakuoro ja RSO jatkavat yhteistyötä – Musiikkitalossa perjantaina Beethovenin Missa solemnis

Jaa

Savonlinnan Oopperajuhlakuoro vierailee Helsingissä. Erinomaisessa kunnossa oleva juhlakuoro ja Radion sinfoniaorkesteri esittävät Beethovenin juhlamessun Missa solemnis Musiikkitalossa perjantaina 15.9. Teoksen johtaa ylikapellimestari Hannu Lintu. Konsertti on loppuunvarattu, mutta se lähetetään suorana Yle Areenalla sekä Yle Radio 1:ssä. Konsertti nähdään myöhemmin myös Yle Teemalla 24.9. ja uusintana Yle TV 1:ssä 30.9.

Savonlinnan Oopperajuhlakuoroa kesällä 2017 esityksessä Ryöstö seraljista. Kuva: Hannu Luostarinen / Oopperajuhlat
Savonlinnan Oopperajuhlakuoroa kesällä 2017 esityksessä Ryöstö seraljista. Kuva: Hannu Luostarinen / Oopperajuhlat

Savonlinnan Oopperajuhlakuoron laulajat ovat pääosin laulun ammattilaisia tai ammattikoulutuksessa olevia laulunopiskelijoita Suomesta ja ulkomailta. Kuoro kiinnitetään vuodeksi kerrallaan ja sen kokoonpano vaihtelee festivaalilla esitettävien oopperoiden mukaan. Tällä hetkellä kuoroon kuuluu 80 laulajaa.

Korkeatasoisen Oopperajuhlakuoron laulajat valitaan joka syksy koelaulun perusteella. Oopperajuhlien ohjelmiston harjoittelu vie kuorolaiselta koko talven. Oman harjoittelun lisäksi kuoro kokoontuu kuukausittain viikonlopun mittaisille leireille – ja työ huipentuu ainutlaatuisella festivaalilla Savonlinnassa. Oopperajuhlakuoron johtaja on professori Matti Hyökki. Kesällä 2018 kuorolla on runsaasti keskeistä oopperarepertuaaria laulettavanaan. Festivaaliohjelma löytyy täältä.

Missa solemnis -konsertin solisteina laulaa nimekäs nelikko: sopraanotähti Camilla Tilling, mezzosopraano Michelle Breedt, Lontoon Royal Opera Housessa ensi kuussa debytoiva tenori Tuomas Katajala ja laajasta repertuaaristaan tunnettu kanadalainen bassobaritoni Nathan Berg. Lisätietoja konsertista RSO:n verkkosivulta.

Oopperajuhlakuoron ja RSO:n yhteistyö alkoimaaliskuussa 2016, jolloin ohjelmassa oli Mendelssohnin Elias-oratorio.


Beethoven: Missa solemnis
Helsingin Musiikkitalo 15.9. klo 19

Hannu Lintu, kapellimestari
Camilla Tilling, sopraano
Michelle Breedt, mezzosopraano
Tuomas Katajala, tenori
Nathan Berg, baritoni
Radion sinfoniaorkesteri
Savonlinnan Oopperajuhlakuoro, valm. Matti Hyökki

Ennen konserttia klo 18 Hannu Lintu ja toimittaja Outi Paananen keskustelevat illan ohjelmasta Musiikkitalon alalämpiössä.

Suora lähetys: Yle Areenalla ja Yle Radio 1:ssä
Televisiolähetykset: Yle Teema 24.9. ja Yle TV 1 30.9.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuoroa koskevat haastattelupyynnöt ja lisätiedot:
Johanna Järventaus, Head of Marketing Communications, Savonlinnan Oopperajuhlat
p. 040 156 1010, johanna.jarventaus@operafestival.fi

RSO:ta koskevat tiedustelut:
Satu Kahila, tiedottaja, RSO
p. (09) 1480 4368, 040 557 0053, satu.kahila@yle.fi

Kuvat

Savonlinnan Oopperajuhlakuoroa kesällä 2017 esityksessä Ryöstö seraljista. Kuva: Hannu Luostarinen / Oopperajuhlat
Savonlinnan Oopperajuhlakuoroa kesällä 2017 esityksessä Ryöstö seraljista. Kuva: Hannu Luostarinen / Oopperajuhlat
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan Oopperajuhlat
Savonlinnan Oopperajuhlat
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

http://www.operafestival.fi

Savonlinnan Oopperajuhlat 6.7.–4.8.2018

Facebook: Savonlinna Opera Festival – Oopperajuhlat
Twitter: @operafestivalfi
Instagram: @operafestivalfi
Youtube: Savonlinna Opera Festival

Kuvapankki:
www.operafestival.fi/fi/footer/Medialle/Media/Kuvapankki
Käyttäjätunnus: press
Salasana: press2017

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteita. Oopperajuhlat on yli sadan vuoden aikana kasvanut kuukauden mittaiseksi kansainväliseksi festivaaliksi. Sen kävijämäärä on noin 60 000 vierasta vuodessa, siitä runsaat 10 prosenttia tulee ulkomailta. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen elämys, joka muodostuu korkeatasoisista oopperaesityksistä ja konserteista, keskiaikaisen Olavinlinnan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kesäisestä Savonlinnasta luonnonkauniine ympäristöineen. Savonlinnasta on tullut käsite oopperanystävien keskuudessa kautta maailman. Noin 8 miljoonan euron vuosittaisesta budjetista omarahoitusta on noin 84 % ja avustuksia 16 % (Opetus- ja kulttuuriministeriö, Savonlinnan kaupunki).

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan Oopperajuhlat

Apocalyptica soittaa Metallicaa Savonlinnan Oopperajuhlilla heinäkuussa – liput myyntiin torstaina5.3.2018 13:13Tiedote

Apocalyptica avaa raskaan sarjan Opera Festival Rocks -konsertit Savonlinnan Oopperajuhlilla 15. heinäkuuta. Keikka Olavinlinnassa on osa kiertuetta, joka juhlistaa Apocalyptican Metallica-sovituksista käynnistynyttä menestystä. ”Esitämme debyyttialbumimme kokonaisuudessaan vuodelta 1996 sekä muitakin Metallican parhaista kappaleista”, kertoo Perttu Kivilaakso. Lipunmyynti konserttiin alkaa torstaiaamuna klo 9.

Ville Matvejeff on Savonlinnan Oopperajuhlien seuraava taiteellinen johtaja – Kausi alkaa ensi vuonna ja ensimmäinen ohjelmisto nähdään 202011.1.2018 11:00Tiedote

Savonlinnan Oopperajuhlien hallitus on nimittänyt festivaalin seuraavaksi taiteelliseksi johtajaksi kapellimestari Ville Matvejeffin (s. 1986). Nuori lahjakkuus vakuutti valitsijat näkemyksellisyydellään, monipuolisuudellaan ja vahvoilla näytöillään. Ensimmäinen Matvejeffin suunnittelema ohjelmisto nähdään Olavinlinnassa kesällä 2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme