Savonlinnan Oopperajuhlat

Savonlinnan Oopperajuhlien festivaalikausi 2018 päättyi lauantaina - kesä oli menestyksekäs, eniten kiinnosti uutuustuotanto Patarouva

Jaa

Savonlinnan Oopperajuhlilla vieraili yhteensä yli 70 000 kävijää eri tapahtumissa. Omista tuotannoista uutuus Patarouva kiinnosti eniten.

Otello, Aleksandrs Antonenko, kuvaaja Anna-Katri Hänninen
Otello, Aleksandrs Antonenko, kuvaaja Anna-Katri Hänninen

Savonlinnan Oopperajuhlien kausi 2018 päättyi lauantaina 4.8. kesän vierailijan Festival Puccinin Toscan näytökseen. 

Kesän oma uutuustuotanto, Pjotr Tšaikovskin Patarouva vei yleisön 1890-luvun Pietariin. Jere Erkkilän ohjaama tuotanto oli suuri yleisömenestys. "Uutuustuotantoon panostetaan aina paljon, joten on hienoa, että se on kiinnostanut myös yleisöä", iloitsee taiteellinen johtaja Jorma Silvasti

Charles Gounod'n säveltämä Faust palasi ohjelmistoon 16 vuoden tauon jälkeen. Lisäksi ohjelmistossa nähtiin Giuseppe Verdin Otello, joka esitetään myös Moskovan Bolshoi-teatterissa 14.-15. syyskuuta. Pääosissa Moskovassa esiintyvät Carl TannerMarina Costa-Jackson ja Elia Fabbian, jotka lauloivat Otellossa myös Olavinlinnassa. 

Oopperajuhlilla nähdyistä tuotannoista puolet olivat säveltäjä Giacomo Puccinin käsialaa: omana tuotantona esitettiin Madama Butterfly ja vierailija Festival Puccini Italian Torre del Lagosta toi Olavinlinnaan Turandotin ja Toscan

”Puccini –painotteiset juhlat höystettynä venäläisellä uutuudella ja ranskalaisella klassikolla olivat yleisön palautteen sekä kiinnostuksen perusteella erittäin onnistuneet. Kun vielä lisätään vierailumme Bolshoi–teatteriin ensi kuussa Otello–tuotannollamme, olen erittäin iloinen ja tyytyväinen kokonaisuuteen tänä vuonna. Samalla haluan kiittää kaikkia, noin 1300 mahtavaa henkilöä, jotka ovat omalta osaltaan olleet tekemässä ja mahdollistamassa festivaalia”, myhäilee festivaalijohtaja Jan Strandholm.

Savonlinnassa kuultiin myös kaksi Opera Festival Rocks! -konserttia, kun Apocalyptica sekä Children of Bodom ja Lost Society esiintyivät Olavinlinnassa. Lisäksi Savonlinnasalissa kuultiin sopraano Tuuli Takalan ja pianisti Tuula Hällströmin tuulia-levyn julkistamiskonsertti sekä viime vuoden Timo Mustakallio-laulukilpailun voittajien Aurora Marthensin ja Sanna Iljinin konsertti. 

"Kesä on ollut runsaan tarjonnan vuoksi poikkeuksellinen. Esityksiä on ollut miltei jokaisena viikonpäivänä", Jorma Silvasti kertoo. 

Ensi kesänä uutuustuotantona Sevillan parturi sekä maailmanluokan vierailuja

Omana uutuustuotantona kesällä 2019 nähdään Kari Heiskasen ohjaus Gioachino Rossinin Sevillan parturista. Oopperan puvustuksen suunnittelee muotisuunnittelijana tunnettu Teemu Muurimäki. Uutuustuotanto on poikkeuksellinen, sillä Rossinin tuotantoa ei ole ennen esitetty Savonlinnan Oopperajuhlilla.

Ensi vuonna ohjelmistoon palaavat kesällä 2017 Olavinlinnassa ensi-iltansa saaneet kriitikoiden ylistämä Giuseppe Verdin Rigoletto sekä Mozartin Ryöstö seraljista, jossa orkesteria johtaa Kalle Kuusava.

Olavinlinnassa nähdään myös kaksi kovan tason vierailijaa. Juhlilla vierailee Volksoper Wienistä, joka tuo Olavinlinnaan kestosuosikkinsa Johann Straussin säveltämän Lepakon. Se on yksi maailman suosituimmista opereteista. 

Toinen vierailijoista on maailman tunnetuin oopperatalo Teatro alla Scala Milanosta. Se vierailee ensimmäistä kertaa Suomessa ja Oopperajuhlilla uutuustuotannolla, Giuseppe Verdin I masnadierilla (Rosvot), joka saa ensi-iltansa Milanossa kesäkuussa 2019. Savonlinnassa nähdään ensi kesänä kaksi huippuohjaaja David McVicarin ohjausta, sillä I masnadierin lisäksi myös Rigoletto on hänen ohjaamansa. Oopperan lisäksi kuullaan myös La Scalan juhlakonsertti. Liput La Scalan esityksiin ovat tällä hetkellä loppuunvarattuja. 

Lipunmyynti kesälle 2019 on alkanut. 30.9. saakka lippuja voi ostaa ennakkoetuhintaan. 

Savonlinnan Oopperajuhlat 4.7.-4.8.2019

Kuvapankki: http://operafestival.fi/fi/footer/Medialle/Media/Kuvapankki

Käyttäjätunnus: press         Salasana: press2017

Avainsanat

Kuvat

Otello, Aleksandrs Antonenko, kuvaaja Anna-Katri Hänninen
Otello, Aleksandrs Antonenko, kuvaaja Anna-Katri Hänninen
Lataa
Faust, Petri Lindroos (Mefisto). Kuvaaja Valtteri Hirvonen
Faust, Petri Lindroos (Mefisto). Kuvaaja Valtteri Hirvonen
Lataa
Madama Butterfly. Kuvaaja Valtteri Hirvonen
Madama Butterfly. Kuvaaja Valtteri Hirvonen
Lataa
Patarouva, Mika Pohjonen (Herman). Kuvaaja Valtteri Hirvonen
Patarouva, Mika Pohjonen (Herman). Kuvaaja Valtteri Hirvonen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan Oopperajuhlat
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

http://www.operafestival.fi

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteitamme. Oopperajuhlat on vuosien saatossa kasvanut kuukauden mittaiseksi kansainväliseksi festivaaliksi. Sen kävijämäärä on noin 70 000 vierasta vuodessa, siitä runsaat 10 prosenttia on ulkomaalaisia. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen elämys, joka muodostuu korkeatasoisista oopperaesityksistä ja konserteista, keskiaikaisen Olavinlinnan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kesäisestä Savonlinnasta luonnonkauniine ympäristöineen. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan Oopperajuhlat

Oopperajuhlat päättyi lauantaina – lipunmyynti ensi kesälle käy jo vilkkaana6.8.2019 11:02:40 EESTTiedote

Kesä oli menestyksekäs lauantaina päättyneille Savonlinnan Oopperajuhlille. Yleisön erityissuosikkeja olivat Oopperajuhlien oma uutuustuotanto Sevillan parturi ja Milanon La Scalan vierailuesitykset. 4,5 viikon mittainen festivaali oli taiteellisen johtajan Jorma Silvastin viimeinen. Häntä seuraa tehtävässä Ville Matvejeff, jonka ensimmäinen ohjelmisto kiinnostaa: Ennakkomyynti ensi kesälle on vilkasta.

Savonlinnan Oopperajuhlat julkisti uuden taiteellisen johtajan Ville Matvejeffin ensimmäisen ohjelmiston12.6.2019 10:00:00 EESTTiedote

Kesällä 2020 Olavinlinnassa nähdään maailmalla nouseva Kuningas Roger, festivaalilla historiallista barokkioopperaa, Karita Mattilan juhlagaala sekä klassikot Carmen, La traviata ja Sevillan parturi. Savonlinnassa vierailee myös Kroatian kansallisooppera Euroopan kulttuuripääkaupungista Rijekasta. Lipunmyynti Oopperajuhlille 2020 alkaa perjantaina 14. kesäkuuta klo 9.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme