Savonlinnan kaupunki

Savonlinnan teknologiapuisto laajentui

Jaa

Savonlinnassa on valmistunut Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin, maakuntaliiton ja Savonlinnan kaupungin yhteistyönä kuitulaboratorion 3. laajennusvaihe. Investointi vahvistaa Savonlinnan biotalouden tuotekehitys- ja innovaatiokeskittymää. Rakennushankkeen budjetti oli yli 4 miljoonaa euroa.

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine kiittää Xamkia ja Etelä-Savon maakuntaliittoa erinomaisen hienosta yhteistyöstä teknologiapuiston laajentamisessa.

- Mikkelin ammattikorkeakoulun taseylijäämistä neuvoteltiin Mikkelin ja Savonlinnan kesken ja sovittiin, että Mikkeliin rakennetaan monitoimiareena ja Savonlinnaan teknologiapuiston kolmas laajennus. Tämä on hyvä esimerkki hyvin sujuneesta yhteistyöstä Mikkelin, Savonlinnan, maakuntaliiton ja ammattikorkeakoulun kanssa, kiittelee kaupunginjohtaja Janne Laine.

Savonlinnan teknologiapuisto on Savonlinnan kaupungin strateginen kärkihanke. Teknologiapuistoon on panostettu kymmenen vuoden aikana noin 50 miljoonaa euroa yritysten, ammattikorkeakoulun, maakuntaliiton, ELY:n, Tekesin ja kaupungin panostuksilla. Viime syksynä teknologiapuistossa käynnistettiin biotuotetekniikan insinöörikoulutus.

- Teknologiapuiston avulla on luotu vetovoimainen innovaatio- ja koulutusrakenne tukemaan teknologia-alan yritysten tuotekehitystä ja uusia tuotteita. Teknologiapuistoomme on verkostoitunut noin miljardin liikevaihdon verran suomalaisia teknologiayrityksiä. Teknologiapuiston tuotekehitys- ja innovaatioympäristön avulla on synnytetty näihin yrityksiin noin 100 miljoonaa euroa lisää liikevaihtoa vuotta kohden tuotekehityksen ja uusien tuotteiden kautta, toteaa kaupunginjohtaja Janne Laine.

Uutena investointihankkeena on valmisteilla yhteistyössä Luonnonvarakeskuksen, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun ja Etelä-Savon maakuntaliiton kanssa puun kasvullisen lisäämisen laboratorion investointi.

- Olemme myös esittäneet Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kanssa valtion tulemista mukaan rahoittamaan mikrokiteisen selluloosan tuotekehitysympäristöhankettamme. Siihen tarvittaisiin viisi miljoonaa euroa maan hallitukselta investointirahoitusta. Myönteistä oli viime syksynä elinkeinoministeri Mika Lintilän positiivinen suhtautuminen rahoitukseen, mutta ainakaan vielä se ei ole toteutunut, toteaa kaupunginjohtaja Janne Laine.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaupunginjohtaja Janne Laine, puh. 044 417 4001

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Tienoo taiteen heijastumana Savonlinnan Riihisaaressa4.9.2018 12:50Tiedote

Miksi taiteilija asettuu taiteen kentän näkökulmasta katsottuna sangen syrjäiselle seudulle työskentelemään? Lähestymistavat 14.9. Savonlinnan Riihisaareen avattavan Tienoo-näyttelyn teemaan ovat moninaiset rakennemuutoksen dokumentoinnista sielunmaiseman maalaamiseen. Näyttely kertoo osan eteläsavolaisen visuaalisen taiteen tarinasta. Kuraattori Kirsimaria E. Törönen-Ripatti toivoo, että katsojat löytäisivät näyttelystä jotain sellaista, mikä saa heidät näkemään tienoon virkistynein silmin ja taiteen yhtenä sen heijastumista.

Ykköset saivat eväitä hyvinvointiin ja jaksamiseen Savonlinnan lyseon lukiossa4.9.2018 09:59Tiedote

Savonlinnan lyseon lukion ykkösten koulupäivä täyttyi erilaisista liikunnan, terveyden ja yhteisöllisyyden työpajoista Hyvinvointiteemapäivänä 30.8. Noin 150 ekaluokkalaista kiersi pienryhmissä kuusi toiminnallista työpajaa. He kokeilivat mindfullnessia ja rentoutumista, pohtivat jaksamista ja onnellisuutta ja saivat helppoja vinkkejä opiskelijan terveelliseen ruokavalioon. Porinapajassa pysähdyttiin miettimään omia oppimistapoja ja älylataamossa tutustuttiin uusiin koulukavereihin ja rakennettiin me-henkeä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme