Savonlinnan kaupunki

Savonlinnassa ainutlaatuisia tapahtumia elokuussa

Jaa

Savonlinnan Oopperajuhlien festivaalikausi päättyi viime viikonloppuna, mutta Olavinlinna ei hiljene. Savonlinnassa nähdään Euroopan mestaruustason nyrkkeilyä, kuullaan Suomen kovatasoisia artisteja, pelataan norsupallon MM-kisat ja tutustutaan puhuttelevaan luontokulttuuriin. Tapahtumiin odotetaan yhteensä noin 10 000 kävijää.

Laura Voutilainen valtaa Olavinlinnan lavan huomenna perjantaina klo 19.00. Energinen Laura kehässä –konsertti pohjustaa lauantain nyrkkeilytapahtumaa, kun Voutilainen esiintyy nyrkkeilykehässä.

Boxing Night -tapahtuma alkaa lauantaina klo 19.00. Se järjestetään Olavinlinnassa kuudennetta kertaa. Tänä vuonna toisistaan ottavat mittaa mm. kevyen sarjan hallitseva Euroopan mestari Edis Tatli ja espanjalainen Frank ”La Ley” Urquiaga sekä raskaansarjan ex-Euroopan mestari Robert Helenius ja valkovenäläinen Juri Byhautsua.
- Kovan luokan ammattinyrkkeilijöiden lisäksi tapahtuman tekee ainutlaatuiseksi se, että ensimmäistä kertaa ammattinyrkkeilytapahtumassa nähdään myös neljä olympiatyylin ottelua. Yleisö pääsee myös tapaamaan Tatlin ja Heleniuksen jo tänään torstaina klo 18 Savonlinnan Mertalan Nesteellä, kertoo tapahtuman perustaja Pasi Pekkonen.

Perjantaina klo 11 alkaen Savonlinnan Kyrönniemen kentällä pelataan Norsupallon MM-kisat firmasarjassa ja kaikille avoimessa norsusarjassa. Norsupallon MM-kisat on järjestetty Savonlinnassa jo 11 vuotta peräkkäin. Tänä vuonna firmasarjaan osallistuu yhdeksän joukkuetta ja norsusarjaan 12 joukkuetta ympäri Suomea.
- Norsupallo on jalkapallon kaltainen peli, jota pelataan isolla jumppapallolla. Lajissa yhdistyvät hauskuus ja fyysisesti haastava urheilu, kuvailee kilpailunjohtaja Timo Reinikainen.

17.-19.8. kaupungin valtaa kolmipäiväinen Savonlinnan kansainvälinen luontoelokuvafestivaali, joka tarjoaa monenlaista kulttuuria luonto- ja ympäristöteeman ympärillä. Festivaalin ohjelmamuotoja ei ole rajoitettu, vaan tapahtumassa on monenlaista luonnon inspiroimaa ohjelmaa. 20 erilaisen elokuvan lisäksi on esimerkiksi seminaareja hyönteissyönnistä ja kestävästä matkailusta, kokeellista taidetta, livemusiikkia, työpajoja sekä festarijoogaa ja festarisauna. Savonlinnan kansainvälinen luontoelokuvafestivaali järjestetään nyt yhdeksättä kertaa ja se toteutetaan kokonaan vapaaehtoisvoimin, mukana on 40 talkoolaista ympäri Suomea.
- Savonlinnan kansainvälinen luontoelokuvafestivaali tuo massatapahtumien rinnalle uniikimpaa meininkiä. Esimerkiksi ulkoilmanäytökset Saimaan rannalla hienoissa miljöissä tuo esille Savonlinnan parasta antia, kertoo festivaalijohtaja Annakaisa Vänttinen.

Samaisena viikonloppuna 17.-18.8. Olavinlinnan täyttää EloJubilee-musiikkitapahtuma. Perjantaina klo 20 nähdään Samuli Edelmann ja lauantaina klo 19 Suuressa Musiikkigaalassa esiintyvät Pentti Hietanen, Anna-Maija Tuokko ja Päivi Pylvänäinen orkesterinaan Jyväskylä Sinfonia ja kapellimestari Heikki Elo.

Elokuun viimeisenä viikonloppuna 24.8. Jarkko Ahola Goes Olavinlinna –konsertti klo 19. Teräsbetoni-yhtyeestä tunnetuksi tullut muusikko, lauluntekijä, esiintyjä ja laulaja Jarkko ”J.” Ahola esiintyy Olavinlinnassa ensimmäistä kertaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Savonlinnan kaupungin tiedottaja Miia Käyhkö, puh. 044 417 4007

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Savonlinna hakee kesätyöntekijöitä valtakunnallisesti avaimet käteen -paketilla29.11.2018 13:17Tiedote

Savonlinnan kaupunki, Ammattiopisto SAMIedu, Savonlinnan seudun matkailu ja Savonlinnan Vuokratalot Oy käynnistävät yhdessä kausityöntekijöiden rekrytointikampanjan. Kampanja käynnistyy alkuvuodesta 2019. Kampanjan tavoitteena on rekrytoida jo valmiiksi osaavia sesonkityöntekijöitä kesäksi sekä työntekijöitä, jotka haluavat kesätöihin matkailu- ja ravintola-alalle Suomen kesäpääkaupunkiin Savonlinnaan ja sen ympäristökuntiin.

Rymy-Eetu-sarjakuvaoriginaaleja Savonlinnan Riihisaareen5.11.2018 10:04Tiedote

Rymy-Eetu, supisuomalainen supermies, on taiteilija Erkki Tantun luoma sympaattinen sarjakuvahahmo, joka ilmestyi suomalaisissa aikakausilehdissä 1930–70-luvuilla. Savonlinnalaisen keräilijän Tapio Nenosen omistamia Rymy-Eetu-originaalikuvia tulee nyt ensi kertaa nähtäville Savonlinnan Riihisaaressa 6.11. avattavaan näyttelyyn. Näyttelyn noin 30 kuvaa on valittu koko Rymy-Eetun elinkaaren ajalta, jolloin hahmon luonteen kehitys sekä osittain myös julkaisuajankohdan vaikutus töiden sisältöihin nousee esille.

Savonlinnassa tehdään yhteistyötä työvoiman saamiseksi12.10.2018 13:24Tiedote

Savonlinnassa on menossa vahva yritysten ja investointien kasvuvaihe, ja kaupungissa on avoinna satoja työpaikkoja. Savonlinnan kaupunki, Ammattiopisto SAMIedu, SAMI-Palvelut Oy ja Savonlinnan Vuokratalot Oy sekä alueen yritykset suunnittelevat yhteistä rekrytointikampanjaa. Tavoitteena on kouluttaa osaajia räätälöidysti suoraan avoinna oleviin työpaikkoihin. Kaupunkikonserniin kuuluva Savonlinnan Vuokratalot Oy tarjoaa rekrytoiduille vuokravapaita kuukausia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme