Savonlinnan kaupunki

Savonlinnassa ainutlaatuisia tapahtumia elokuussa

Jaa

Savonlinnan Oopperajuhlien festivaalikausi päättyi viime viikonloppuna, mutta Olavinlinna ei hiljene. Savonlinnassa nähdään Euroopan mestaruustason nyrkkeilyä, kuullaan Suomen kovatasoisia artisteja, pelataan norsupallon MM-kisat ja tutustutaan puhuttelevaan luontokulttuuriin. Tapahtumiin odotetaan yhteensä noin 10 000 kävijää.

Laura Voutilainen valtaa Olavinlinnan lavan huomenna perjantaina klo 19.00. Energinen Laura kehässä –konsertti pohjustaa lauantain nyrkkeilytapahtumaa, kun Voutilainen esiintyy nyrkkeilykehässä.

Boxing Night -tapahtuma alkaa lauantaina klo 19.00. Se järjestetään Olavinlinnassa kuudennetta kertaa. Tänä vuonna toisistaan ottavat mittaa mm. kevyen sarjan hallitseva Euroopan mestari Edis Tatli ja espanjalainen Frank ”La Ley” Urquiaga sekä raskaansarjan ex-Euroopan mestari Robert Helenius ja valkovenäläinen Juri Byhautsua.
- Kovan luokan ammattinyrkkeilijöiden lisäksi tapahtuman tekee ainutlaatuiseksi se, että ensimmäistä kertaa ammattinyrkkeilytapahtumassa nähdään myös neljä olympiatyylin ottelua. Yleisö pääsee myös tapaamaan Tatlin ja Heleniuksen jo tänään torstaina klo 18 Savonlinnan Mertalan Nesteellä, kertoo tapahtuman perustaja Pasi Pekkonen.

Perjantaina klo 11 alkaen Savonlinnan Kyrönniemen kentällä pelataan Norsupallon MM-kisat firmasarjassa ja kaikille avoimessa norsusarjassa. Norsupallon MM-kisat on järjestetty Savonlinnassa jo 11 vuotta peräkkäin. Tänä vuonna firmasarjaan osallistuu yhdeksän joukkuetta ja norsusarjaan 12 joukkuetta ympäri Suomea.
- Norsupallo on jalkapallon kaltainen peli, jota pelataan isolla jumppapallolla. Lajissa yhdistyvät hauskuus ja fyysisesti haastava urheilu, kuvailee kilpailunjohtaja Timo Reinikainen.

17.-19.8. kaupungin valtaa kolmipäiväinen Savonlinnan kansainvälinen luontoelokuvafestivaali, joka tarjoaa monenlaista kulttuuria luonto- ja ympäristöteeman ympärillä. Festivaalin ohjelmamuotoja ei ole rajoitettu, vaan tapahtumassa on monenlaista luonnon inspiroimaa ohjelmaa. 20 erilaisen elokuvan lisäksi on esimerkiksi seminaareja hyönteissyönnistä ja kestävästä matkailusta, kokeellista taidetta, livemusiikkia, työpajoja sekä festarijoogaa ja festarisauna. Savonlinnan kansainvälinen luontoelokuvafestivaali järjestetään nyt yhdeksättä kertaa ja se toteutetaan kokonaan vapaaehtoisvoimin, mukana on 40 talkoolaista ympäri Suomea.
- Savonlinnan kansainvälinen luontoelokuvafestivaali tuo massatapahtumien rinnalle uniikimpaa meininkiä. Esimerkiksi ulkoilmanäytökset Saimaan rannalla hienoissa miljöissä tuo esille Savonlinnan parasta antia, kertoo festivaalijohtaja Annakaisa Vänttinen.

Samaisena viikonloppuna 17.-18.8. Olavinlinnan täyttää EloJubilee-musiikkitapahtuma. Perjantaina klo 20 nähdään Samuli Edelmann ja lauantaina klo 19 Suuressa Musiikkigaalassa esiintyvät Pentti Hietanen, Anna-Maija Tuokko ja Päivi Pylvänäinen orkesterinaan Jyväskylä Sinfonia ja kapellimestari Heikki Elo.

Elokuun viimeisenä viikonloppuna 24.8. Jarkko Ahola Goes Olavinlinna –konsertti klo 19. Teräsbetoni-yhtyeestä tunnetuksi tullut muusikko, lauluntekijä, esiintyjä ja laulaja Jarkko ”J.” Ahola esiintyy Olavinlinnassa ensimmäistä kertaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Savonlinnan kaupungin tiedottaja Miia Käyhkö, puh. 044 417 4007

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Mullankaivajat Saimaalla – koululaiset arkeologeina17.4.2019 10:32:18 EESTTiedote

Mullankaivajat Saimaalla –hanke innosti Savonlinnan seudun sadat koululaiset arkeologian maailmaan sekä mahdollisti esihistoriallisen näyttelyn toteuttamisen. Arkeologian ja historian tutkimukseen sekä kotiseutunsa kulttuuriperinnön taltiointiin osallistui hankkeen kautta yhteensä noin 300 lasta ja nuorta Enonkosken, Kerimäen ja Punkaharjun kouluista. Hyvä työ palkittiin ja Suomen Kulttuurirahaston rahoittama hanke sai myös jatkoa.

EMBARGO 1.4.2019 KLO 00:01. Savonlinnan kaupunki palkkaa viisi norpankouluttajaa1.4.2019 00:01:00 EESTTiedote

Savonlinnan kaupunki vastaa matkailuväen toiveisiin palkkaamalla viisi osavuotista norpankouluttajaa. Töitä on tarjolla kokopäiväisesti toukokuun alusta syyskuun loppuun. Tehtäviin annetaan kolme viikkoa kestävä täsmäkoulutus, josta vastaa Ammattiopisto SAMIedu yhteistyössä Miamin yliopiston (University of Miami) kanssa. Miamin yliopisto on erikoistunut mm. delfiinien ja haikalojen tutkimiseen.

Argus Spectrum Internationalin tehdas sijoittuu Teknologiakeskus Elektroniaan20.3.2019 09:09:03 EETTiedote

Kansainvälinen korkean teknologian palonsuojatuotteiden ja varhaisen varoituksen järjestelmien valmistaja Argus Spectrum International on solminut vuokrasopimuksen, jolla se sijoittuu Savonlinnan kaupungin omistamaan Teknologiakeskus Elektroniaan huhtikuun alusta lähtien. Yhtiö vuokrasi 1000 m² suuruisen toimitilan ja aikoo investoida tuotantotilojensa perustamiseen 2-3 miljoonaa euroa. Teknologiakeskus Elektronian tilat on räätälöity palvelemaan erityisesti elektroniikka-alaa. Siellä sijaitsee entuudestaan mm. elektroniikan testilaboratorio ja yksi elektroniikka-alan yritys.

Barbie juhlii kuusikymppisiään Savonlinnan Riihisaaressa5.3.2019 08:39:06 EETTiedote

Barbie-nukke esiteltiin 9.3.1959 New Yorkin lelumessuilla. Barbie on monelle sukupolvelle tuttu, ja edelleenkin tämä 60-vuotias ajaton kaunotar on voimissaan eri puolilla maailmaa. Barbie ei ole tavanomainen lelu, sillä se on seurannut aikaansa sekä kuvastanut kulttuurin muutoksia ja muodin virtauksia. Savonlinnan Riihisaaressa lauantaina 9.3. avautuvassa Barbie 60 vuotta –näyttelyssä on esillä yli 300 Barbie-nukkea 1960-luvulta nykypäiviin. Näyttelyn on tuottanut Savonlinnan maakuntamuseo.

Argus Spectrum Internationalin tehdas Savonlinnaan4.3.2019 11:04:38 EETTiedote

Kansainvälinen korkean teknologian palonsuojatuotteiden ja varhaisen varoituksen järjestelmien valmistaja Argus Spectrum International, ASI Oy Ltd tulee sijoittumaan kaupungin omistamaan Teknologiakeskus Elektroniaan. Kaupunginjohtaja Janne Laine allekirjoitti yhteistyösopimuksen yrityksen sijoittumisesta Savonlinnaan. Yhtiö investoi tuotantotilojen perustamiseen 2-3 M€. Tuotannollisen toiminnan on tarkoitus alkaa vuonna 2019. Yrityksen tavoitteena on laajentaa tuotantoa siten, että Savonlinnassa tarvitaan noin 100 uutta työntekijää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme