Savonlinnan kaupunkiSavonlinnan kaupunki

Savonlinnassa juhlitaan Talvisalon jäähallin 40-vuotissyntymäpäivää, yleisöllä vapaa pääsy juhlaotteluun SaPKo – Ilves

Jaa

Talvisalon jäähalli täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Juhlan kunniaksi Savonlinnan Pallokerho SaPKo yhteistyössä Savonlinnan kaupungin kanssa tarjoaa yleisölle vapaan pääsyn juhlaotteluun SaPKo – Ilves keskiviikkona 5.9. klo 18.00.

Talvisalon jäähalli on toiminut SaPKon kotihallina 40 vuotta. Kuva: Petri Saarelainen
Talvisalon jäähalli on toiminut SaPKon kotihallina 40 vuotta. Kuva: Petri Saarelainen

Talvisalon jäähalli rakennettiin vanhan tekojääradan paikalle vuonna 1978. Rakennusprojekti lähti liikkeelle Jorma Kajannon valtuustoaloitteesta. Kyseinen halli on yksi Suomen vanhimmista, sillä 70-luvulla halleja oli vain hieman yli kymmenellä paikkakunnalla.

- Jäähallin käyttöaste on suuri ja se toimii tapahtuma-areenana useassa yhteydessä. SaPKo, kilpataitoluistelu, koululaisryhmät ja yleisöluisteluvuorot sekä hallissa järjestettävät messut ja konsertit tarjoavat elämyksiä ja jännitystä jäähallin käyttäjille ja yleisölle, kertoo kaupungin tiedottaja Miia Käyhkö.

Mediatili Areenana tunnettuun Talvisalon jäähalliin mahtuu reilut 2800 katsojaa.

- Juhlaotteluun odotetaan täyttä katsomoa. SaPKo on vahvasti savonlinnalainen joukkue ja meille on tärkeää, että saamme tarjota kiekkojännitystä ja sen tuomaa huumaa omille kuntalaisille, kertoo SaPKon toimitusjohtaja Petri Karppanen.

Jääkiekon vaikutus Savonlinnan alueelle on aina ollut suuri. Savonlinnan Pallokerho täyttää ensi vuonna kunniakkaat 90 vuotta. Seura on tehnyt aktiivista ja laajaa työtä savonlinnalaisten liikuttamiseksi ja viihdyttämiseksi urheilun parissa.

SaPKo tunnetaan merkittävänä kasvattajaseurana. Monet lajin huippunimet ovat SaPKon kasvatteja, kuten maalivahtilegenda Jarmo Myllys, Saksan Del-liigassa valmentava Pekka Tirkkonen, NHL:ssä pelannut Ville Leino ja Stanley Cup -voittaja Tuukka Rask.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

tiedottaja Miia Käyhkö, Savonlinnan kaupunki, puh. 044 417 4007
toimitusjohtaja Petri Karppanen, Savonlinnan Pallokerho Oy, puh. 044 0522 313

Kuvat

Talvisalon jäähalli on toiminut SaPKon kotihallina 40 vuotta. Kuva: Petri Saarelainen
Talvisalon jäähalli on toiminut SaPKon kotihallina 40 vuotta. Kuva: Petri Saarelainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Majoitus- ja kokousmatkailuinvestointi Savonlinnaan17.12.2018 11:05Tiedote

Liikemies Yrjö Laakkonen on lähtemässä toteuttamaan matkailuliiketoiminnan kasvattamista Savonlinnan Oraviin. Puistoniemen alueelle on suunnitteilla kansainvälisesti korkeatasoinen majoitus- ja kokousmatkailutilojen rakentamishanke. Investoinnin suuruus on noin 6 miljoonaa euroa. Savonlinnan kaupunki huolehtii alueen kaavoituksesta ja avustaa investointituen hakemisessa sekä liiketoimintasuunnitelman laatimisessa.

Savonlinna hakee kesätyöntekijöitä valtakunnallisesti avaimet käteen -paketilla29.11.2018 13:17Tiedote

Savonlinnan kaupunki, Ammattiopisto SAMIedu, Savonlinnan seudun matkailu ja Savonlinnan Vuokratalot Oy käynnistävät yhdessä kausityöntekijöiden rekrytointikampanjan. Kampanja käynnistyy alkuvuodesta 2019. Kampanjan tavoitteena on rekrytoida jo valmiiksi osaavia sesonkityöntekijöitä kesäksi sekä työntekijöitä, jotka haluavat kesätöihin matkailu- ja ravintola-alalle Suomen kesäpääkaupunkiin Savonlinnaan ja sen ympäristökuntiin.

Rymy-Eetu-sarjakuvaoriginaaleja Savonlinnan Riihisaareen5.11.2018 10:04Tiedote

Rymy-Eetu, supisuomalainen supermies, on taiteilija Erkki Tantun luoma sympaattinen sarjakuvahahmo, joka ilmestyi suomalaisissa aikakausilehdissä 1930–70-luvuilla. Savonlinnalaisen keräilijän Tapio Nenosen omistamia Rymy-Eetu-originaalikuvia tulee nyt ensi kertaa nähtäville Savonlinnan Riihisaaressa 6.11. avattavaan näyttelyyn. Näyttelyn noin 30 kuvaa on valittu koko Rymy-Eetun elinkaaren ajalta, jolloin hahmon luonteen kehitys sekä osittain myös julkaisuajankohdan vaikutus töiden sisältöihin nousee esille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme