Savonlinnan kaupunkiSavonlinnan kaupunki

Savonlinnassa juhlitaan Talvisalon jäähallin 40-vuotissyntymäpäivää, yleisöllä vapaa pääsy juhlaotteluun SaPKo – Ilves

Jaa

Talvisalon jäähalli täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Juhlan kunniaksi Savonlinnan Pallokerho SaPKo yhteistyössä Savonlinnan kaupungin kanssa tarjoaa yleisölle vapaan pääsyn juhlaotteluun SaPKo – Ilves keskiviikkona 5.9. klo 18.00.

Talvisalon jäähalli on toiminut SaPKon kotihallina 40 vuotta. Kuva: Petri Saarelainen
Talvisalon jäähalli on toiminut SaPKon kotihallina 40 vuotta. Kuva: Petri Saarelainen

Talvisalon jäähalli rakennettiin vanhan tekojääradan paikalle vuonna 1978. Rakennusprojekti lähti liikkeelle Jorma Kajannon valtuustoaloitteesta. Kyseinen halli on yksi Suomen vanhimmista, sillä 70-luvulla halleja oli vain hieman yli kymmenellä paikkakunnalla.

- Jäähallin käyttöaste on suuri ja se toimii tapahtuma-areenana useassa yhteydessä. SaPKo, kilpataitoluistelu, koululaisryhmät ja yleisöluisteluvuorot sekä hallissa järjestettävät messut ja konsertit tarjoavat elämyksiä ja jännitystä jäähallin käyttäjille ja yleisölle, kertoo kaupungin tiedottaja Miia Käyhkö.

Mediatili Areenana tunnettuun Talvisalon jäähalliin mahtuu reilut 2800 katsojaa.

- Juhlaotteluun odotetaan täyttä katsomoa. SaPKo on vahvasti savonlinnalainen joukkue ja meille on tärkeää, että saamme tarjota kiekkojännitystä ja sen tuomaa huumaa omille kuntalaisille, kertoo SaPKon toimitusjohtaja Petri Karppanen.

Jääkiekon vaikutus Savonlinnan alueelle on aina ollut suuri. Savonlinnan Pallokerho täyttää ensi vuonna kunniakkaat 90 vuotta. Seura on tehnyt aktiivista ja laajaa työtä savonlinnalaisten liikuttamiseksi ja viihdyttämiseksi urheilun parissa.

SaPKo tunnetaan merkittävänä kasvattajaseurana. Monet lajin huippunimet ovat SaPKon kasvatteja, kuten maalivahtilegenda Jarmo Myllys, Saksan Del-liigassa valmentava Pekka Tirkkonen, NHL:ssä pelannut Ville Leino ja Stanley Cup -voittaja Tuukka Rask.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

tiedottaja Miia Käyhkö, Savonlinnan kaupunki, puh. 044 417 4007
toimitusjohtaja Petri Karppanen, Savonlinnan Pallokerho Oy, puh. 044 0522 313

Kuvat

Talvisalon jäähalli on toiminut SaPKon kotihallina 40 vuotta. Kuva: Petri Saarelainen
Talvisalon jäähalli on toiminut SaPKon kotihallina 40 vuotta. Kuva: Petri Saarelainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Mullankaivajat Saimaalla – koululaiset arkeologeina17.4.2019 10:32:18 EESTTiedote

Mullankaivajat Saimaalla –hanke innosti Savonlinnan seudun sadat koululaiset arkeologian maailmaan sekä mahdollisti esihistoriallisen näyttelyn toteuttamisen. Arkeologian ja historian tutkimukseen sekä kotiseutunsa kulttuuriperinnön taltiointiin osallistui hankkeen kautta yhteensä noin 300 lasta ja nuorta Enonkosken, Kerimäen ja Punkaharjun kouluista. Hyvä työ palkittiin ja Suomen Kulttuurirahaston rahoittama hanke sai myös jatkoa.

EMBARGO 1.4.2019 KLO 00:01. Savonlinnan kaupunki palkkaa viisi norpankouluttajaa1.4.2019 00:01:00 EESTTiedote

Savonlinnan kaupunki vastaa matkailuväen toiveisiin palkkaamalla viisi osavuotista norpankouluttajaa. Töitä on tarjolla kokopäiväisesti toukokuun alusta syyskuun loppuun. Tehtäviin annetaan kolme viikkoa kestävä täsmäkoulutus, josta vastaa Ammattiopisto SAMIedu yhteistyössä Miamin yliopiston (University of Miami) kanssa. Miamin yliopisto on erikoistunut mm. delfiinien ja haikalojen tutkimiseen.

Argus Spectrum Internationalin tehdas sijoittuu Teknologiakeskus Elektroniaan20.3.2019 09:09:03 EETTiedote

Kansainvälinen korkean teknologian palonsuojatuotteiden ja varhaisen varoituksen järjestelmien valmistaja Argus Spectrum International on solminut vuokrasopimuksen, jolla se sijoittuu Savonlinnan kaupungin omistamaan Teknologiakeskus Elektroniaan huhtikuun alusta lähtien. Yhtiö vuokrasi 1000 m² suuruisen toimitilan ja aikoo investoida tuotantotilojensa perustamiseen 2-3 miljoonaa euroa. Teknologiakeskus Elektronian tilat on räätälöity palvelemaan erityisesti elektroniikka-alaa. Siellä sijaitsee entuudestaan mm. elektroniikan testilaboratorio ja yksi elektroniikka-alan yritys.

Barbie juhlii kuusikymppisiään Savonlinnan Riihisaaressa5.3.2019 08:39:06 EETTiedote

Barbie-nukke esiteltiin 9.3.1959 New Yorkin lelumessuilla. Barbie on monelle sukupolvelle tuttu, ja edelleenkin tämä 60-vuotias ajaton kaunotar on voimissaan eri puolilla maailmaa. Barbie ei ole tavanomainen lelu, sillä se on seurannut aikaansa sekä kuvastanut kulttuurin muutoksia ja muodin virtauksia. Savonlinnan Riihisaaressa lauantaina 9.3. avautuvassa Barbie 60 vuotta –näyttelyssä on esillä yli 300 Barbie-nukkea 1960-luvulta nykypäiviin. Näyttelyn on tuottanut Savonlinnan maakuntamuseo.

Argus Spectrum Internationalin tehdas Savonlinnaan4.3.2019 11:04:38 EETTiedote

Kansainvälinen korkean teknologian palonsuojatuotteiden ja varhaisen varoituksen järjestelmien valmistaja Argus Spectrum International, ASI Oy Ltd tulee sijoittumaan kaupungin omistamaan Teknologiakeskus Elektroniaan. Kaupunginjohtaja Janne Laine allekirjoitti yhteistyösopimuksen yrityksen sijoittumisesta Savonlinnaan. Yhtiö investoi tuotantotilojen perustamiseen 2-3 M€. Tuotannollisen toiminnan on tarkoitus alkaa vuonna 2019. Yrityksen tavoitteena on laajentaa tuotantoa siten, että Savonlinnassa tarvitaan noin 100 uutta työntekijää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme