Savonlinnan kaupunki

Savonlinnassa tehdään yhteistyötä työvoiman saamiseksi

Jaa

Savonlinnassa on menossa vahva yritysten ja investointien kasvuvaihe, ja kaupungissa on avoinna satoja työpaikkoja. Savonlinnan kaupunki, Ammattiopisto SAMIedu, SAMI-Palvelut Oy ja Savonlinnan Vuokratalot Oy sekä alueen yritykset suunnittelevat yhteistä rekrytointikampanjaa. Tavoitteena on kouluttaa osaajia räätälöidysti suoraan avoinna oleviin työpaikkoihin. Kaupunkikonserniin kuuluva Savonlinnan Vuokratalot Oy tarjoaa rekrytoiduille vuokravapaita kuukausia.

Kampanja tulee näkymään lähikaupunkien lisäksi myös laajemmalla alueella, eri medioissa ja verkossa. Kaupungin elinkeinopalvelut hakee parhaillaan rekrytoivia yrityksiä yhteistyökumppaneiksi. Kampanjan rahoittajat ovat Savonlinnan kaupunki, Ammattiopisto SAMIedu sekä Savonlinnan Vuokratalot Oy ja osaltaan myös mukana olevat yritykset.

- Savonlinnan yrityselämän kehityksessä on menossa erittäin myönteinen vaihe ja meillä on satoja työpaikkoja avoinna. Tavoitteena on kampanjoida yhteistyössä yritysten, SAMIedun, SAMI-Palveluiden ja Savonlinnan Vuokratalojen kanssa työvoiman saatavuuden parantamiseksi alueen yrityksiin, kertoo kaupunginjohtaja Janne Laine.

Ammatillisen koulutuksen uusi lainsäädäntö määrittelee Ammattiopisto SAMIedun toiminnan tavoitteeksi alueellisen työ- ja elinkeinoelämän kehittämisen ja sen osaamistarpeeseen vastaamisen. Koulutukset räätälöidään yritysten tarpeet ja hakijoiden osaamistasot huomioiden, tavoitteena puuttuvan osaamisen hankkiminen. Osana kokonaisuutta toimii SAMI-Palvelut Oy, jonka palvelutarjonta vastaa yritysten tarpeisiin eri rahoittajaverkostojen kanssa esim. rekrytointikoulutuksissa.

- Savonlinnan seutukunta kehittyy, uusia työpaikkoja on syntynyt ja täällä on laajasti todellinen osaajapula. SAMIedu kouluttaa normaalina toimintana uusia osaajia eri aloille, vuosittain alueella saa tutkintotodistuksen n. 700 osaajaa. On arvioitu, että 80% heistä jää rikastuttamaan ja vahvistamaan seutukuntaa. Tarvitaan myös uudenlaisia, nopeampia toimenpiteitä yritysten työvoimapulan voittamiseksi, siitä tässä kampanjassa on erityisesti kysymys, SAMIedun rehtori ja kuntayhtymän johtaja Jukka Mustonen painottaa positiivista asennetta ja tulevaisuususkoa.
- Olemme mielellämme mukana kaikessa, mikä vie Savonlinnan seutua eteenpäin.

 

Rekrytointikampanja liikkeelle Norelcon kanssa

Sähkönjakelujärjestelmien valmistaja Norelcolla on parhaillaan kymmenen avointa työpaikkaa, joihin etsitään täsmäkoulutettavia henkilöitä. Potentiaalisilla hakijoilla ei välttämättä tarvitse olla alan koulutusta eikä kokemusta, sillä Norelco ja Ammattiopisto SAMIedu järjestävät valituille räätälöidyn koulutuksen sähköalalle. Koulutuksen jälkeen Norelco tarjoaa vakituisen työpaikan Savonlinnassa.

Kaikki kiinnostuneet kutsutaan Paviljongilla 30.10. klo 16-19 pidettävään infotilaisuuteen, jossa kerrotaan työpaikoista, koulutuksista ja asumisvaihtoehdoista sekä Savonlinnan palveluista. Tilaisuudessa tehdään hakijoiden kanssa jo alustavia räätälöityjä suunnitelmia, jotta koulutusta päästään pian rakentamaan. Tilaisuuteen on mahdollisuus osallistua myös etänä Skype -yhteydellä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine, puh. 044 417 4001
kuntayhtymän johtaja, rehtori Jukka Mustonen, Ammattiopisto SAMIedu puh. 044 550 6300
toimitusjohtaja Hannu Kurki, Savonlinnan Vuokratalot Oy, puh. 044 358 3820

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Ikonit ja pääsiäismunat valtaavat Savonlinnan Riihisaaren13.2.2019 08:45:00Tiedote

Savonlinnalaisen ikonimaalari Tuula Ahosen näyttelyyn on valikoitunut pääsiäiseen liittyviä ikoneita, Jumalansynnyttäjän ja Kristuksen henkilöikoneita sekä kirkon pyhiä kuvaavia ikoneita. Näyttelyssä nähdään myös koristemunia, joita Ahonen on toteuttanut eri tekniikoilla. Mukana on olkikoristeisia ja helmikirjailtuja munia sekä vahatekniikalla koristeltuja munia eli pisankoja. Savonlinnan maakuntamuseon Valo valosta – Ikoneita ja pääsiäismunia –näyttely on esillä Savonlinnan Riihisaaressa 15.2.–22.4.2019.

Kaminakopista kiekkoareenoille – SaPKon 90-vuotisnäyttely Savonlinnan Riihisaaressa28.1.2019 09:15:47Tiedote

SaPKo 1929–2019 – Ei mikä tahansa kiekkoseura -näyttelyssä esitellään 90-vuotisjuhliaan viettävä Savonlinnan kuuluisin urheiluseura. Näyttely kertoo Savonlinnan Pallokerhon menestystarinan pikkukaupungin vaatimattomista oloista ponnistaneesta seurasta kohti Mestis-mestaruutta 2017. Savonlinnan maakuntamuseon tuottama näyttely on tehty yhteistyössä Savonlinnan Pallokerhon kanssa, ja se on esillä Savonlinnan Riihisaaressa 1.2.– 3.11.2019.

St. Petersburg and Lake Saimaa attract international tourists together17.1.2019 09:43:06Tiedote

St. Petersburg, Lake Saimaa and Leningrad Region start cooperation in tourism promotion in order to attract international tourists from China, South Korea and Central Europe. The aim of the cooperation is to raise awareness and develop contacts with tour operators to increase high-value incoming tourism outside the main tourism season. In Lake Saimaa are Imatra, Lappeenranta, Mikkeli and Savonlinna – the cities that form the Lake Saimaa – Purest Finland brand consortium.

Pietari ja Saimaa aloittavat yhteistyön matkailun kehittämisessä17.1.2019 09:35:54Tiedote

Pietari, Leningradin alue ja Saimaan kaupungit aloittavat yhteistyön matkailun markkinoinnissa, tuotekehityksessä ja myynnissä. Tavoitteena on houkutella matkailijoita Pietariin ja Saimaalle Kiinasta, Etelä-Koreasta ja Keski-Euroopasta. Yhteistyön tuloksena lisätään matkanjärjestäjien tietoisuutta mahdollisuudesta yhdistää nämä kaksi kohdetta rajanylittävässä matkailussa ja tuoda asiakkaita kokemaan elämyksiä ympäri vuoden – myös huippusesonkien ulkopuolella. Saimaalta mukana yhteistyössä ovat Imatra, Lappeenranta, Mikkeli ja Savonlinna, jotka yhdessä muodostavat Lake Saimaa Purest Finland markkinointikonsortion.

Majoitus- ja kokousmatkailuinvestointi Savonlinnaan17.12.2018 11:05:36Tiedote

Liikemies Yrjö Laakkonen on lähtemässä toteuttamaan matkailuliiketoiminnan kasvattamista Savonlinnan Oraviin. Puistoniemen alueelle on suunnitteilla kansainvälisesti korkeatasoinen majoitus- ja kokousmatkailutilojen rakentamishanke. Investoinnin suuruus on noin 6 miljoonaa euroa. Savonlinnan kaupunki huolehtii alueen kaavoituksesta ja avustaa investointituen hakemisessa sekä liiketoimintasuunnitelman laatimisessa.

Savonlinna hakee kesätyöntekijöitä valtakunnallisesti avaimet käteen -paketilla29.11.2018 13:17:04Tiedote

Savonlinnan kaupunki, Ammattiopisto SAMIedu, Savonlinnan seudun matkailu ja Savonlinnan Vuokratalot Oy käynnistävät yhdessä kausityöntekijöiden rekrytointikampanjan. Kampanja käynnistyy alkuvuodesta 2019. Kampanjan tavoitteena on rekrytoida jo valmiiksi osaavia sesonkityöntekijöitä kesäksi sekä työntekijöitä, jotka haluavat kesätöihin matkailu- ja ravintola-alalle Suomen kesäpääkaupunkiin Savonlinnaan ja sen ympäristökuntiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme