Savonlinnan kaupunki

Savonlinnassa tehdään yhteistyötä työvoiman saamiseksi

Jaa

Savonlinnassa on menossa vahva yritysten ja investointien kasvuvaihe, ja kaupungissa on avoinna satoja työpaikkoja. Savonlinnan kaupunki, Ammattiopisto SAMIedu, SAMI-Palvelut Oy ja Savonlinnan Vuokratalot Oy sekä alueen yritykset suunnittelevat yhteistä rekrytointikampanjaa. Tavoitteena on kouluttaa osaajia räätälöidysti suoraan avoinna oleviin työpaikkoihin. Kaupunkikonserniin kuuluva Savonlinnan Vuokratalot Oy tarjoaa rekrytoiduille vuokravapaita kuukausia.

Kampanja tulee näkymään lähikaupunkien lisäksi myös laajemmalla alueella, eri medioissa ja verkossa. Kaupungin elinkeinopalvelut hakee parhaillaan rekrytoivia yrityksiä yhteistyökumppaneiksi. Kampanjan rahoittajat ovat Savonlinnan kaupunki, Ammattiopisto SAMIedu sekä Savonlinnan Vuokratalot Oy ja osaltaan myös mukana olevat yritykset.

- Savonlinnan yrityselämän kehityksessä on menossa erittäin myönteinen vaihe ja meillä on satoja työpaikkoja avoinna. Tavoitteena on kampanjoida yhteistyössä yritysten, SAMIedun, SAMI-Palveluiden ja Savonlinnan Vuokratalojen kanssa työvoiman saatavuuden parantamiseksi alueen yrityksiin, kertoo kaupunginjohtaja Janne Laine.

Ammatillisen koulutuksen uusi lainsäädäntö määrittelee Ammattiopisto SAMIedun toiminnan tavoitteeksi alueellisen työ- ja elinkeinoelämän kehittämisen ja sen osaamistarpeeseen vastaamisen. Koulutukset räätälöidään yritysten tarpeet ja hakijoiden osaamistasot huomioiden, tavoitteena puuttuvan osaamisen hankkiminen. Osana kokonaisuutta toimii SAMI-Palvelut Oy, jonka palvelutarjonta vastaa yritysten tarpeisiin eri rahoittajaverkostojen kanssa esim. rekrytointikoulutuksissa.

- Savonlinnan seutukunta kehittyy, uusia työpaikkoja on syntynyt ja täällä on laajasti todellinen osaajapula. SAMIedu kouluttaa normaalina toimintana uusia osaajia eri aloille, vuosittain alueella saa tutkintotodistuksen n. 700 osaajaa. On arvioitu, että 80% heistä jää rikastuttamaan ja vahvistamaan seutukuntaa. Tarvitaan myös uudenlaisia, nopeampia toimenpiteitä yritysten työvoimapulan voittamiseksi, siitä tässä kampanjassa on erityisesti kysymys, SAMIedun rehtori ja kuntayhtymän johtaja Jukka Mustonen painottaa positiivista asennetta ja tulevaisuususkoa.
- Olemme mielellämme mukana kaikessa, mikä vie Savonlinnan seutua eteenpäin.

 

Rekrytointikampanja liikkeelle Norelcon kanssa

Sähkönjakelujärjestelmien valmistaja Norelcolla on parhaillaan kymmenen avointa työpaikkaa, joihin etsitään täsmäkoulutettavia henkilöitä. Potentiaalisilla hakijoilla ei välttämättä tarvitse olla alan koulutusta eikä kokemusta, sillä Norelco ja Ammattiopisto SAMIedu järjestävät valituille räätälöidyn koulutuksen sähköalalle. Koulutuksen jälkeen Norelco tarjoaa vakituisen työpaikan Savonlinnassa.

Kaikki kiinnostuneet kutsutaan Paviljongilla 30.10. klo 16-19 pidettävään infotilaisuuteen, jossa kerrotaan työpaikoista, koulutuksista ja asumisvaihtoehdoista sekä Savonlinnan palveluista. Tilaisuudessa tehdään hakijoiden kanssa jo alustavia räätälöityjä suunnitelmia, jotta koulutusta päästään pian rakentamaan. Tilaisuuteen on mahdollisuus osallistua myös etänä Skype -yhteydellä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine, puh. 044 417 4001
kuntayhtymän johtaja, rehtori Jukka Mustonen, Ammattiopisto SAMIedu puh. 044 550 6300
toimitusjohtaja Hannu Kurki, Savonlinnan Vuokratalot Oy, puh. 044 358 3820

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Mullankaivajat Saimaalla – koululaiset arkeologeina17.4.2019 10:32:18 EESTTiedote

Mullankaivajat Saimaalla –hanke innosti Savonlinnan seudun sadat koululaiset arkeologian maailmaan sekä mahdollisti esihistoriallisen näyttelyn toteuttamisen. Arkeologian ja historian tutkimukseen sekä kotiseutunsa kulttuuriperinnön taltiointiin osallistui hankkeen kautta yhteensä noin 300 lasta ja nuorta Enonkosken, Kerimäen ja Punkaharjun kouluista. Hyvä työ palkittiin ja Suomen Kulttuurirahaston rahoittama hanke sai myös jatkoa.

EMBARGO 1.4.2019 KLO 00:01. Savonlinnan kaupunki palkkaa viisi norpankouluttajaa1.4.2019 00:01:00 EESTTiedote

Savonlinnan kaupunki vastaa matkailuväen toiveisiin palkkaamalla viisi osavuotista norpankouluttajaa. Töitä on tarjolla kokopäiväisesti toukokuun alusta syyskuun loppuun. Tehtäviin annetaan kolme viikkoa kestävä täsmäkoulutus, josta vastaa Ammattiopisto SAMIedu yhteistyössä Miamin yliopiston (University of Miami) kanssa. Miamin yliopisto on erikoistunut mm. delfiinien ja haikalojen tutkimiseen.

Argus Spectrum Internationalin tehdas sijoittuu Teknologiakeskus Elektroniaan20.3.2019 09:09:03 EETTiedote

Kansainvälinen korkean teknologian palonsuojatuotteiden ja varhaisen varoituksen järjestelmien valmistaja Argus Spectrum International on solminut vuokrasopimuksen, jolla se sijoittuu Savonlinnan kaupungin omistamaan Teknologiakeskus Elektroniaan huhtikuun alusta lähtien. Yhtiö vuokrasi 1000 m² suuruisen toimitilan ja aikoo investoida tuotantotilojensa perustamiseen 2-3 miljoonaa euroa. Teknologiakeskus Elektronian tilat on räätälöity palvelemaan erityisesti elektroniikka-alaa. Siellä sijaitsee entuudestaan mm. elektroniikan testilaboratorio ja yksi elektroniikka-alan yritys.

Barbie juhlii kuusikymppisiään Savonlinnan Riihisaaressa5.3.2019 08:39:06 EETTiedote

Barbie-nukke esiteltiin 9.3.1959 New Yorkin lelumessuilla. Barbie on monelle sukupolvelle tuttu, ja edelleenkin tämä 60-vuotias ajaton kaunotar on voimissaan eri puolilla maailmaa. Barbie ei ole tavanomainen lelu, sillä se on seurannut aikaansa sekä kuvastanut kulttuurin muutoksia ja muodin virtauksia. Savonlinnan Riihisaaressa lauantaina 9.3. avautuvassa Barbie 60 vuotta –näyttelyssä on esillä yli 300 Barbie-nukkea 1960-luvulta nykypäiviin. Näyttelyn on tuottanut Savonlinnan maakuntamuseo.

Argus Spectrum Internationalin tehdas Savonlinnaan4.3.2019 11:04:38 EETTiedote

Kansainvälinen korkean teknologian palonsuojatuotteiden ja varhaisen varoituksen järjestelmien valmistaja Argus Spectrum International, ASI Oy Ltd tulee sijoittumaan kaupungin omistamaan Teknologiakeskus Elektroniaan. Kaupunginjohtaja Janne Laine allekirjoitti yhteistyösopimuksen yrityksen sijoittumisesta Savonlinnaan. Yhtiö investoi tuotantotilojen perustamiseen 2-3 M€. Tuotannollisen toiminnan on tarkoitus alkaa vuonna 2019. Yrityksen tavoitteena on laajentaa tuotantoa siten, että Savonlinnassa tarvitaan noin 100 uutta työntekijää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme