Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Savoy-teatterin gospel-konserttisarjassa Tuomari Nurmio ja Soweto Gospel Choir

Jaa

Savoy-teatteri esittelee ensi syksynä gospel-musiikkia monipuolisesti kolmessa konsertissa: Tuomari Nurmion Believe It or Not, Soweto Gospel Choir ja Harlem Spirit of Gospel.

Soweto Gospel Choir. Kuva: Henry Engelbrecht
Soweto Gospel Choir. Kuva: Henry Engelbrecht

Savoy-teatterin gospel-syksyn aloittavat 15.-16. syyskuuta Tuomari Nurmio ja Knucklebone Oscar tulkinnoillaan lajityypin klassikoista. Kahdeksan hengen kokoonpano esittää musiikkia levyiltä Tales of Judge Bone, Knucklebone Oscar – Judge Meets the King sekä syyskuussa julkaistavalta gospel-albumilta Believe It or Not.

Eteläafrikkalainen Soweto Gospel Choir palaa Suomeen lokakuussa Heart of Africa -kiertueellaan. Grammy-palkittu kuoro vierailee Savoy-teatterissa kolmena iltana 28.-30. lokakuuta. Edellisen kerran Soweto Gospel Choir esiintyi täysille saleille Savoy-teatterissa vuonna 2018. Muun muassa U2:n, Celine Dionin ja John Legendin kanssa esiintynyt 15-henkinen kuoro on kiertänyt vuosia ympäri maailmaa mm. Yhdysvalloissa, Japanissa ja Australiassa.

Konserttisarjan päättää 10. joulukuuta Harlem Spirit of Gospel. Anthony Morganin johtama kuoro on levyttänyt ja esiintynyt useiden supertähtien kanssa, heidän joukossaan mm. Elton JohnAretha FranklinSteven Tyler ja Stevie Wonder. 

Gospelmusiikin varhaiset vaiheet ajoittuvat 1900-luvun alkuun. Termi tarkoitti alun perin Yhdysvaltojen mustan väestön kuorojen esittämää kristillistä rytmimusiikkia. Sana gospel tarkoittaa evankeliumia eli ilosanomaa. Nykyään gospel-termiä käytetään suomen kielessä tarkoittamaan kaikkea kristillistä rytmimusiikkia. Moderni gospelmusiikki ei rajoitu tiettyyn musiikkityyliin, vaan termiä voidaan käyttää laajasti kuvaamaan kristillistä musiikkia virsistä rockiin, punkiin ja poppiin. 

Gospelin juurille voi virittäytyä jo 1. kesäkuuta, kun Best Regional Roots Album -sarjassa vuonna 2019 Grammyn voittanut Ranky Tanky esiintyy Savoy-teatterissa. Yhtyeen  musiikki perustuu 1700-luvulla syntyneeseen gullah-kulttuuriin, joka sisältää paljon afrikkalaisia ja karibialaisia vaikutteita ja on vaikuttanut suuresti gospelmusiikkiin.

 -

Savoy Gospel -konserttisarjan Early Bird -hintaiset sarjaliput tulevat myyntiin tiistaina 26.4.2022, ja niitä on myynnissä vain rajallinen määrä. Lippuja voi ostaa myös yksittäisiin konsertteihin. 

Savoy Gospel -konserttisarja

Tuomari Nurmio & Knucklebone Oscar: Believe It or Not

to-pe 15.-16.9.2022 klo 19

Soweto Gospel Choir: Heart of Africa

pe-su 28.-30.10.2022

Harlem Spirit of Gospel

la 10.12.2022 klo 19

***

Ranky Tanky: Get Funky

ke 1.6.2022 klo 19

Lisätiedot

Tuotanto: Savoy-teatteri

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, pressikuvat ja haastattelupyynnöt:
Sirpa Hynninen, tuottaja
+358 50 428 0365, sirpa.hynninen@hel.fi

Kuvat

Soweto Gospel Choir. Kuva: Henry Engelbrecht
Soweto Gospel Choir. Kuva: Henry Engelbrecht
Lataa
Tuomari Nurmio (vas.) ja Knucklebone Oscar
Tuomari Nurmio (vas.) ja Knucklebone Oscar
Lataa
Harlem Spirit of Gospel
Harlem Spirit of Gospel
Lataa
Lataa
Ranky Tanky. Kuva: Peter Frank Edwards
Ranky Tanky. Kuva: Peter Frank Edwards
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

750-paikkainen Savoy-teatteri on kansainvälinen estradi Helsingin sydämessä. Teatterin ohjelmistossa on mm. konsertteja, musiikkiteatteria, tanssia, stand uppia ja elokuvia.

Savoy-teatteri / Savoy Teatern/ Savoy Theatre

Kasarmikatu 46-48, PL /P.O. Box 4731, FI - 00099 Helsingin kaupunki

www.savoyteatteri.fi

Savoy Facebookissa

Savoy Instagramissa

Savoy YouTubessa

Savoy Twitterissä 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme