Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Savoy-teatterin superkeväässä Mari Boine, Kodo ja Susana Baca

Jaa

Savoy-teatterissa kuullaan ensi keväänä maailmanmusiikin kärkikaartia. Lavalla nähdään muun muassa espanjalaisyhtye Amparanoia, rumpuspektaakkeli Kodo, saamelaismuusikko Mari Boine sekä Grammy-voittaja Susana Baca.

Kodo Picture:Takashi Okamato
Kodo Picture:Takashi Okamato

Maailmanmusiikin konserttisarja käynnistyy Amparanoian konsertilla tammikuun 27. päivä. Vuonna 1996 perustettu yhtye tunnetaan kantaaottavista lauluistaan, joissa espanjalaiset ja kuubalaiset rytmit yhdistyvät bluesiin ja rockiin. Yhtyeen johtohahmo, laulaja-kitaristi Amparo Sánchez on espanjankielisissä maissa supertähti, joka on tehnyt yhteistyötä muun muassa Manu Chaon kanssa.

Helmikuussa Savoy-teatterissa nähdään norjalaisartisti Mari Boine, joka yhdistää joikua omintakeisesti jazziin, folkiin ja rockiin. Kolmekymmentä vuotta muusikkona työskennellyt Boine on julkaissut kaikkiaan 12 albumia, joista uusin See The Woman (2017) on samalla hänen ensimmäinen täysin englanninkielinen levynsä.

Kodo One Earth Tour 2018: Evolution -kiertue pysähtyy Savoy-teatteriin kahden esityksen verran 24.-25. maaliskuuta. Suomessa ensi kertaa nähtävä esitys käsittelee perinteisen japanilaisen taiko-rummunsoiton historiaa, nykyhetkeä ja tulevaisuutta. Viisitoistahenkinen esiintyjäkaarti yhdistää soittoon myös laulua ja tanssia. Visuaalisesti näyttävän esityksen on ohjannut taiteellinen johtaja Tamasaburo Bando, joka tunnetaan kansainvälisesti näyttelijänä.

Huhtikuussa sudanilais-amerikkalainen Alsarah & The Nubatones tekee ensivierailunsa Suomeen Savoy-teatterin konsertillaan. Yhtye kuvailee musiikkiaan "itäafrikkalaiseksi retropopiksi", johon syvyyttä tuovat laulaja-lauluntekijä Alsarah'n tekstien omakohtaiset pakolaiskokemukset.

Toukokuun loppupuolella maailmanmusiikkia nähdään kahden konsertin verran. 20. toukokuuta esiintyvä Mirabei Ceiba on Markus Sieberin ja Angelica Baumbachin duo, jonka musiikkia innoittavat mantrat sekä alkuperäiskansojen traditiot. Maailmanmusiikkikevään päättää kaksinkertainen Grammy-voittaja Susana Baca, joka tulkitsee 22. toukokuuta latinalaisamerikkalaista runoutta perulaissoittimien säestyksellä.

Maailmanmusiikkia Savoy-teatterissa keväällä 2018:

27.1. Amparanoia

27.2. Mari Boine

24.-25.3. Kodo One Earth Tour 2018: Evolution 

19.4. Alsarah & The Nubatones

20.5. Mirabei Ceiba

22.5. Susana Baca

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, valokuvat, pressiliput ja haastattelupyynnöt:
tuottaja-tiedottaja Sirpa Hynninen: 050 428 0365 sirpa.hynninen@hel.fi

Kuvat

Kodo Picture:Takashi Okamato
Kodo Picture:Takashi Okamato
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Savoy-teatteri on kansainvälinen estradi Helsingin sydämessä. Teatterin ohjelmistossa on mm. konsertteja, musiikkiteatteria, tanssia, stand uppia ja elokuvia.

Savoy-teatteri / Savoy Teatern/ Savoy Theatre

Kasarmikatu 46-48, PL /P.O. Box 4731, FI - 00099 Helsingin kaupunki

www.savoyteatteri.fi

Savoy Facebookissa

Savoy Instagramissa

Savoy YouTubessa

Savoy Twitterissä 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Tiedote/kutsu: Pitäjänmäen nuorisotalo remontoitiin nuoria osallistaen uudenlaisella yritysyhteistyöllä13.8.2018 09:25Tiedote

Mukana Pitäjänmäen nuorisotalon remontissa ovat olleet Helsingin kaupungin lisäksi Finlayson Oy, Sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co. ja Huonekaluliike Vepsäläinen Oy. Nämä kolme hankkeessa mukana ollutta yritysyhteistyötahoa ovat mahdollistaneet nuorisotalon uuden ilmeen suunnittelutyön ja tarjonneet tarvittavat sisustustuotteet. Tällainen yritysyhteistyömalli on aivan uudenlainen toimintatapa Nuorisopalveluille ja sen tulos näyttää erinomaiselta. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala toivoo vastaavia hankkeita toteutuvan jatkossakin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme