Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

SavoyJAZZin päävieras vaihtui viime hetkellä - trumpetistin tilalle vokaaliakrobaatti

Jaa

Ranskalainen jazzlaulaja Camille Bertault esiintyy lauantaisen SavoyJAZZ-konsertin päävieraana saksalaisen trumpetistin Till Brönnerin sairastuttua.

Camille Bertault, Ranska, kuvaaja Paul Rousteau
Camille Bertault, Ranska, kuvaaja Paul Rousteau

Ranskalainen jazzlaulaja Camille Bertault debytoi Suomessa ja Savoy-teatterissa lauantaina 15. syyskuuta. Ennakkotiedoista poiketen saksalainen trumpetisti Till Brönner ei soita lauantain SavoyJAZZ-konsertissa. Hän joutui peruuttamaan esiintymisensä äkillisen sairastumisen vuoksi vain puolitoista vuorokautta ennen sovittua Savoyn debyyttiään.

Camille Bertault musisoi konsertin jälkipuoliskolla yhdessä jo aiemmin kiinnitetyn ruotsalaisen jazzpianistin Jacob Karlzonin sekä suomalaisen saksofonistin Timo Lassyn kanssa.

”Elävän musiikin konserteissa on aina muutosten mahdollisuus. Uhka vai mahdollisuus? Toivottavasti pystymme tarjoamaan yleisölle iloisen yllätyksen, kun konsertin jälkipuoliskon esiintyjäryhmä kasvoi vaihdosten myötä trioksi. Saimme mukaan paitsi aivan erityislaatuisen jazzlaulajattaren ja virtuoottisen pianistin myös kotimaisen jazzin huippunimen”, sanoo Savoy-teatterin johtaja Päivi Loponen-Kyrönseppä.

Konsertin aloittaa Valtteri Laurell Pöyhönen Nonet feat. Antti Sarpila. Kokoonpano esittää Pöyhösen tunnin mittaisen sävellyskokonaisuuden Tigers Are Better Looking. Teos perustuu Jean Rhysin samannimiseen novellikokoelmaan.

Kaksipäiväinen SavoyJAZZ-tapahtuma avaa Savoy-teatterin syyskauden. Sunnuntaina 16.9. klo Savoyn lavalle nousee Sibis Alumni Big Band johtajanaan ja solistinaan kanadalaissaksonisti Seamus Blake. Konsertin laulusolistina esiintyy latvialainen jazzlaulaja Diana Payton.

Savoy-teatteri julkistaa lauantain konsertissa uuden kulttuuritapahtuman, sen ensimmäiset artistikiinnitykset ja taiteellisen johtajan.

SavoyJAZZ 15.-16.9.2018

la 15.9. klo 19

Valtteri Laurell Pöyhönen Nonet feat. Antti Sarpila

Camille Bertault, laulu, Timo Lassy, saksofoni ja Jacob Karlzon, piano

su 16.9. klo 15

Sibis Alumni Big Band, Seamus Blake, musiikinjohto ja saksofoni, Diana Payton, laulu

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot
Savoy-teatterin johtaja Päivi Loponen-Kyrönseppä
paivi.loponen@hel.fi, p. 0505338386

Valokuvat, pressiliput ja haastattelupyynnöt:
tuottaja-tiedottaja Sirpa Hynninen
sirpa.hynninen@hel.fi, p.050 428 0365

Kuvat

Camille Bertault, Ranska, kuvaaja Paul Rousteau
Camille Bertault, Ranska, kuvaaja Paul Rousteau
Lataa
Jacob Karlzon, Ruotsi
Jacob Karlzon, Ruotsi
Lataa
Timo Lassy, Suomi, kuvaaja Tero Ahonen
Timo Lassy, Suomi, kuvaaja Tero Ahonen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Savoy-teatteri on kansainvälinen estradi Helsingin sydämessä. Teatterin ohjelmistossa on mm. konsertteja, musiikkiteatteria, tanssia ja elokuvia.

Savoy-teatteri / Savoy Teatern/ Savoy Theatre

Kasarmikatu 46-48, PL /P.O. Box 4731, FI - 00099 Helsingin kaupunki

www.savoyteatteri.fi

Savoy Facebookissa

Savoy Instagramissa

Savoy YouTubessa

Savoy Twitterissä

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uintilipun ostaneille kuntosalikäynti kaupan päälle - Itiksessä myös maksuttomia virtuaalijumppia16.4.2019 14:00:00 EESTTiedote

Pääsiäisen jälkeen tiistaista 23.4.2019 alkaen Itäkeskuksen, Pirkkolan ja Jakomäen uimahallien uintilipun ostaneet pääsevät samaan hintaan huhkimaan uimahallien kuntosaleille. Tarjous on voimassa kyseisten uimahallien kevätkauden 2019 loppuun asti ja koskee myös sarja- ja kuukausikortteja. Lisäksi Itäkeskuksen uimahallissa järjestetään pääsiäisen jälkeen maksuttomia virtuaalijumppia.

Helsingin mallin ensimmäinen hankekausi edisti uudenlaisen taidekentän syntymistä16.4.2019 10:38:32 EESTTiedote

Helsingin malli onnistui ensimmäisellä hankekaudellaan luomaan hahmotelman uudenlaisesta taidekentästä, joka sijoittuu ammattitaiteen ja harrastuskentän rinnalle omanaan, arvioidaan hankekauden loppuraportissa ”Toisenlainen taidemaailma. Taidelaitokset lähiöissä vuosina 2016–2018 Helsingin osallistavassa kulttuurityön mallissa”, joka julkaistaan tänään 16.4.2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme