Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Savoylle Vuoden konserttisali 2020 -ehdokkuus

Jaa

Savoy-teatteri on äänestetty Musiikki & Median Industry Awards -palkintoehdokkaaksi sarjassa Vuoden venue: Konserttisali. Palkinnot jaetaan perjantaina 7. toukokuuta suorassa gaalalähetyksessä.

Jutta Rahmel, Paula Vesala ja Aili Järvelä. Kuva: Minna Hatinen
Jutta Rahmel, Paula Vesala ja Aili Järvelä. Kuva: Minna Hatinen

Musiikki & Media on Suomen suurin musiikkialan ammattilaistapahtuma, ja se on järjestetty jo kolmen vuosikymmenen ajan. Tapahtuman kohokohtana juhlitaan vuosittaista Industry Awards -gaalaa, jossa saatu palkinto on arvostettu kiitos omalta yhteisöltä, Suomen musiikkialan ammattilaisilta.

Savoy-teatterin ehdokkuuteen vaikutti sekä joulukuussa 2020 järjestetty ennakkoäänestys että alan ammattilaisista koottu Industry Awards -raati. Raadin fokus voittajan valinnassa on vuoden 2020 toiminnassa.

Vuoden 2020 aikana Savoyssa esiintyi useita suuria kokoonpanoja, kuten UMO Helsinki Jazz Orchestra, Ricky-Tick Big Band, Orkestra Suora Lähetys, Riku Niemi Orchestra sekä Dallapé.

Alkuvuosi 2020 oli menestyksekäs sisältäen mm. Armenia Festin ja kansainvälisen Savoy JAZZFestin. Keväisen koronasulun aikana Savoyssa alettiin tuottaa laadukkaita konserttistriimejä, joista mainittakoon kaksipäiväinen Savoyn vappu ja Helsinki-päivän konsertit UMOn kanssa.

Savoy piti 2020 yllä tärkeitä musiikkialan rakenteita tekemällä korkealaatuisia ja terveysturvallisia tapahtumia useissa genreissä: Pop, jazz, indierock, klassinen, etno, viihde, folk. Savoy markkinoi omia ja vuokralaisten tapahtumia aktiivisesti vaikeasta tilanteesta huolimatta. Huippuosaajat tekniikassa, tuotannoissa ja palveluissa takasivat asiakastyytyväisyyden niin yleisön, vuokralaisten kuin esiintyjien joukossa

Kun lupa live-tapahtumiin tuli, Savoy avasi ensimmäisten joukossa tiukoin yleisörajoituksin. Heti kesäkuussa 2020 Savoyssa esiintyivät mm. UMO Ensemble, Vesala-Järvelä-Rahmel, Lauri Porra & Hideouts sekä PK Keränen & Valtteri Pöyhönen. Syksyn artistinimiä olivat mm. Samuli Edelmann, Aili Ikonen, Miritza, Antti Railio & JP Leppäluoto sekä Timo Lassy.

Musiikki & Median Industry Awards -gaala ja palkintojen jako jäivät viime vuonna toteutumatta vallitsevan koronatilanteen takia. Industry Awards 2020 -gaala järjestetään virtuaalisesti perjantaina 7.5.2021 klo 18 alkaen. Tilaisuus on avoin kaikille. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jutta Rahmel, Paula Vesala ja Aili Järvelä. Kuva: Minna Hatinen
Jutta Rahmel, Paula Vesala ja Aili Järvelä. Kuva: Minna Hatinen
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Savoy-teatteri on kansainvälinen estradi Helsingin sydämessä. Teatterin ohjelmistossa on mm. konsertteja, musiikkiteatteria, tanssia, stand uppia ja elokuvia.

Savoy-teatteri / Savoy Teatern/ Savoy Theatre

Kasarmikatu 46-48, PL /P.O. Box 4731, FI - 00099 Helsingin kaupunki

www.savoyteatteri.fi

Savoy Facebookissa

Savoy Instagramissa

Savoy YouTubessa

Savoy Twitterissä 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme