Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Savoyn ainutlaatuisessa Prince-tribuutissa iso orkesteri ja kolme huippusolistia

Jaa

UMO ja Savoy-teatteri toteuttavat marraskuussa kaksi edesmenneelle Princelle omistettua iltaa. Konsertissa kuullaan klassikkoalbumi Paraden hittejä Mikko Hassisen big band -sovituksina.

Tribuuttikonsertin solisteina esiintyvät Sam Huber, Tuomo sekä portugalilainen souldiiva Marta Ren, joka esiintyy samalla ensimmäistä kertaa Suomessa.

Keväällä 2016 traagisesti menehtynyt Prince on vaikuttanut muiden artistien musiikkiin maailmanlaajuisesti. Hänen vuonna 1986 julkaistun Parade-albuminsa ensimmäinen single Kiss ponnahti aikoinaan listaykköseksi ympäri maailman, ja siitä tuli lopulta yksi Princen suurimmista hiteistä. Parade on Princen kahdeksas albumi ja samalla Under the Cherry Moon -elokuvan soundtrack.

Savoyn konserteissa Princen kappaleista on tehty uusia rohkeita tulkintoja, mm. Parade-levyn hiteistä Kiss, New Position, Girls & Boys ja Sometimes It Snows in April. Kaikista big band -sovituksista vastaa konsertin kapellimestari Mikko Hassinen.

Marta Ren on kansainvälisen läpimurron kynnyksellä oleva laulaja, jonka ensimmäinen sooloalbumi ilmestyi alkuvuonna. Hänet tunnetaan kansainvälisesti useista kokoonpanoista, muun muassa kulttimaineessa olevasta Sloppy Joe -skabändistä.

Soul- ja jazzmuusikko-laulaja Tuomo Prättälä on noussut valokeilaan taiteilijanimellä Tuomo. Hän on julkaissut kolme sooloalbumia. Kansainvälistä soolouraansa aloitteleva funk-laulaja Sam Huber tunnetaan entuudestaan mm. Eternal Erection -yhtyeen keulakuvana sekä näyttelijänä.

Konsertin esiintyjät ovat vannoutuneita Prince-faneja. ”Princessä on mahtavaa hänen monipuolisuutensa ja musikaalisuutensa sekä hieno melodiikan ja harmonian taju”, Sam Huber kertoo.

Tribute to Prince

keskiviikko 28.11. & torstai 29.11. klo 19

Tuotanto: Savoy-teatteri ja UMO Jazz Orchestra

Lisätiedot

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, valokuvat, pressiliput ja yhtyeen haastattelupyynnöt:
tiedottaja-tuottaja Sirpa Hynninen: 050 428 0365 sirpa.hynninen@hel.fi

Kuvat

Lataa
Marta Ren Kuva: Aloisia Brito
Marta Ren Kuva: Aloisia Brito
Lataa
Sam Huber Kuva: Stefan Bremer
Sam Huber Kuva: Stefan Bremer
Lataa
Tuomo Prättälä
Tuomo Prättälä
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Savoy-teatteri on kansainvälinen estradi Helsingin sydämessä. Teatterin ohjelmistossa on mm. konsertteja, musiikkiteatteria, tanssia, stand uppia ja elokuvia.

Savoy-teatteri / Savoy Teatern/ Savoy Theatre

Kasarmikatu 46-48, PL /P.O. Box 4731, FI - 00099 Helsingin kaupunki

www.savoyteatteri.fi

Savoy Facebookissa

Savoy Instagramissa

Savoy YouTubessa

Savoy Twitterissä 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Satakielikuukausi hyllar språklig mångfald18.2.2019 11:47:53Tiedote

Flerspråkighetsmånaden Satakielikuukausi hyllar modersmålet, flerspråkighet och språklig mångfald. Festivalen, som i år firas för femte gången, inleds på den Internationella modersmålsdagen 21.2 och avslutas på Världspoesidagen och Internationella dagen mot rasism, och den breder ut sig till kulturcentrum, bibliotek, skolor och hem. Flerspråkighetsmånaden utmanar alla att reflektera över modersmålets och språkens betydelse genom konsten, möten och gemensamt görande. Festivalen firas även på andra håll i Norden under namnet Multilingual Month.

Satakielikuukausi juhlii kielellistä moninaisuutta18.2.2019 11:44:22Tiedote

Äidinkieltä, monikielisyyttä ja kielellistä moninaisuutta juhlistavaa Satakielikuukautta vietetään tänä vuonna viidettä kertaa. Kulttuurikeskuksiin, kirjastoihin, kouluihin ja koteihin levittäytyvä verkostofestivaali alkaa kansainvälisenä äidinkielen päivänä 21.2.2019 ja päättyy maailman runouden päivän ja maailman rasisminvastaisen päivän tapahtumiin 21.3.2019. Satakielikuukausi haastaa tarkastelemaan äidinkielen ja kielten merkitystä taiteen, kohtaamisten ja yhdessä tekemisen kautta. Festivaalia on vuodesta 2017 alkaen vietetty myös muissa Pohjoismaissa nimellä Multilingual Month.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme